Επτά σημεία για rapid test την Πέμπτη στην Πάφο

Συνεχίζονται τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας. Στην Επαρχία Πάφου θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε επτά σημεία.

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τα Διατάγματα, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού.

Στην Επαρχία Πάφου οι 7 κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα λειτουργήσουν στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Πάφος από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τι 5.30 μ.μ το απόγευμα. Στην Πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος (Οδός Γρίβα Διγενή) από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα και στον Προαύλιο χώρος στάθμευσης ERA KORIVOS (Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο) επίσης από τις 8.30 π.μ το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ακόμη στην Νέα Εκκλησία Χριστού Γεννήσεως, Τάλα από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα,στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Πόλις Χρυσοχούς από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα και στην Πλατεία Γεροσκήπου (μπροστά από το Ταχυδρομείο) επίσης από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ το απόγευμα.
Ακόμη στην Βιομηχανική Περιοχή Μεσόγης (χώρος στάθμευσης, δίπλα από την Αρχή Αδειών) από τις 8 π.μ. το πρωί μέχρι τις 4.30 μ.μ. το απόγευμα.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν 226 εργαστηριακές εξετάσεις, χτες χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Όσον αφορά τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην Επαρχία Πάφου πραγματοποιήθηκαν χτες 2.720 τεστ στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν 10 θετικά με ποσοστό θετικότητας 0,37% .

Σημειώνεται πως θετικά κρούσματα εντοπίσθηκαν ανάμεσα σε εργαζόμενους δυο καταστημάτων σε πολυκατάστημα στην Πάφο .

Το ένα από τα δυο καταστήματα στο οποίο εντοπίσθηκαν έξι συνολικά κρούσματα ανάμεσα σε εργαζόμενους έκλεισε με απόφαση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών προκειμένου να ανακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης. Το κατάστημα έχει απολυμανθεί.
Δεύτερο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο διέκοψε το ίδιο τις εργασίες του μετά τον εντοπισμό κρούσματος ανάμεσα στο προσωπικό.

Πέραν των δυο αυτών καταστημάτων έχει αποφασισθεί η απολύμανση όλων των υπολοίπων καταστημάτων αλλά και των κοινόχρηστων χώρων του πολυκαταστήματος.

Support Local Business
Translate »