29.9 C
Paphos
Thursday, July 18, 2024

Επιτυχής η 4η ημερίδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (vid/pics)

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο για τέταρτη φορά η Ημερίδα Επιτροπής Ελέγχου Λοιμώξεων που διοργανώνει το ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η ημερίδα στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι από τον τομέα της Υγείας είχε ως θέμα την “Πρόληψη των Λοιμώξεων, τα νεότερα δεδομένα και τις σημερινές προσεγγίσεις” και ήταν υπό την αιγίδα της Υπουργού Υγείας.

Μιλώντας στο πλαίσιο της ημερίδας ο Δρ Νέστωρας Μιχαήλ, εκτελεστικός διευθυντής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός αναφέρθηκε στην σημασία τέτοιων επιστημονικών ημερίδων οι οποίες στόχο έχουν να συμβάλουν στην περαιτέρω ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης γύρω από το πολύ σημαντικό θέμα των λοιμώξεων. 

Ταυτόχρονα ο κ. Μιχαήλ, αναφερόμενος στο ΓΕΣΥ είπε πως τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευαγγελισμού, όσο και ο ίδιος προσωπικά επέλεξαν εξ αρχής και σε κάθε επίπεδο να στηρίζουν έμπρακτα το Γενικό Σύστημα Υγείας, τόσο σε σχέση με τις εξωνοσοκομειακές δομές και υπηρεσίες τους όσο και σε σχέση, κατά κύριο λόγο, με την παροχή ενδονοσοκομειακής περίθαλψης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η απόφασή μας αυτή, είπε, αγκαλιάστηκε από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι επιλέγουν καθημερινά το Νοσοκομείο μας και τις δομές του. Παράλληλα, όμως οφείλουμε, συμπλήρωσε, να τονίσουμε ότι το Νοσοκομείο μας υπήρξε πραγματικός αρωγός της δημόσιας υγείας της Επαρχίας Πάφου σε πολλές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά, κατά την κορύφωση των μέτρων έναντι της πρόσφατης Πανδημίας, κατέληξε, καταφέραμε να καλύψουμε επάξια, για αρκετές εβδομάδες, τους ασθενείς του Γ.Ν. Πάφου, το οποίο είχε ουσιωδώς τεθεί σε καθεστώς υπολειτουργίας, λόγω των εκεί κρουσμάτων της Πανδημίας. 

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός αναφέρει τα εξής:

“Σσε συνέχεια των τριών προηγούμενων επιτυχημένων ημερίδων, έχουμε διοργανώσει, με την δυναμική σύμπραξη των χορηγών μας, την σημερινή ημερίδα με θέμα “ΠPOΛHΨH ΛOIMΩΞEΩN, NEA ΔEΔOMENA, ΠPOΣEΓΓIΣEIΣ”. 

Στόχος μας να δοθεί η ευκαιρία, μέσω των ιδιαίτερα ενδιαφερουσών και επίκαιρων τοποθετήσεων των ομιλητών μας, να δοθεί η ευκαιρία ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και των λοιπών συμμετεχόντων που μας τιμούν με την παρουσία τους σήμερα, σε σχέση με το διαρκώς επίκαιρο ζήτημα της πρόληψης λοιμώξεων και άλλων συναφών θεματικών.

H παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας, είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους μας.  Ιδιαίτερα στη σημερινή, μετά πανδημίας, εποχή, όπου όλοι, ο καθένας από το μετερίζι του, προσπαθούμε να ενεργήσουμε θετικά και να βελτιώσουμε την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας που είναι τόσο ωφέλιμο για το κοινωνικό σύνολο.

H ζητούμενη ποιότητα στις υπηρεσίες φροντίδας υγείας πρέπει να διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, τις κατάλληλες συνθήκες, εξειδίκευση και κατάλληλη στελέχωση προς όφελος των πολιτών, όσο και την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των επαγγελματιών υγείας, μέσω μετρήσιμων και αντικειμενικών δεικτών, η κατάλληλη αξιολόγηση των οποίων θα μπορέσει να οδηγήσει στην επιτυχία και μακροημέρευση του Γενικού Συστήματος Υγείας”. 

Πέραν των δεκάδων επαγγελματιών Υγείας το παρόν τους στο συνέδριο έδωσαν ο βουλευτής Χαράλαμπος Πάζαρος εκ μέρους της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας, ο Διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης και Υγείας Αντρέας Παπακωνσταντίνου, ο Κυριάκος Δρουσιώτης μέλος του ΟΑΥ και ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομειου Πάφου Σπύρος Γεωργίου.

Τον όλο συντονισμό για την επιτυχή ημερίδα από μέρους του Ευαγγελισμού είχε η Χριστιάνα Μυλωνά, υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων του Νοσοκομείου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ