Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή κυματοθραυστών στα Πότιμα, σύμφωνα με το Κ.Σ. Κισσόνεργας

Η τοποθέτηση των κυματοθραυστών στην παραλία των Ποτίμων στην θαλάσσια περιοχή της Κισσόνεργας, αποτελεί αναγκαιότητα , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως στην τελευταία του συνεδρία το Κ.Σ. Κισσόνεργας αποφάσισε ότι πλέον η κατασκευή των κυματοθραυστών στο παραλιακό μέτωπο της Κισσόνεργας στην περιοχή Πότιμα, πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Το θέμα της διάβρωσης συνέχισε, αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα στην παραλία των Ποτίμων, που είναι η μοναδική παραλία που διαθέτει η Πάφος με μήκος δυο περίπου χιλιομέτρων και ευκολία πρόσβασης. Επιπρόσθετα, σημείωσε, παρόλο που έχει γίνει θωράκιση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και φέρνει αποτέλεσμα, ωστόσο, αποτελεί ένα πρόσκαιρο μέτρο. Πρέπει το πρόβλημα της διάβρωσης να επιλυθεί ριζικά, συμπλήρωσε.

Η παραλία, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέτωπο της Πάφου, ανάμεσα στην Κισσόνεργα και την Πέγεια, χρήζει άμεσης βελτίωσης, σημείωσε, ο κ. Στυλιανού, αναφέροντας πως δεν μπορεί η Πολιτεία να αναμένει την κατάληξη, που θα έχει το θέμα της δημιουργίας της μαρίνας της Πάφου προκειμένου να προχωρήσει σε έργα προστασίας της ακτής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είναι στην ίδια περιοχή, στον Κόλπο των Ποτίμων, που προγραμματίζεται για χρόνια η δημιουργία της μαρίνας της Πάφου η οποία σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις και την χωροθέτηση, είχε προηγηθεί όλων των υπολοίπων, στις άλλες επαρχίες, που η κατασκευή τους έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Στυλιανού τόνισε πως στόχος της κοινοτικής αρχής είναι η προστασία του παραλιακού βορειοδυτικού μετώπου και απαίτηση του κοινοτικού συμβουλίου είναι όπως το έργο της κατασκευής κυματοθραυστών προχωρήσει τάχιστα, ώστε να μην μείνει η περιοχή πίσω, κατέληξε .

Support Local Business
Translate »