7.9 C
Paphos
Tuesday, February 7, 2023

Επιστολή Πάζαρου στον ΠτΔ για αντικατάσταση του ταρτάν του σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης»


Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Πρωτίστως, σας εύχομαι μία καλή, δημιουργική χρονιά με υγεία όπου οι δοκιμασίες που περνά ο τόπος μας να φτάσουν στο τέλος τους.
Αναφερόμενος στο πιο πάνω θέμα, επιθυμώ με την παρούσα επιστολή μου να σας μεταφέρω τις ανησυχίες και τα παράπονα των αθλητών μας που χρησιμοποιούν για τις καθημερινές προπονήσεις τους το στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) στη Πάφο, όπως και των όσων επαγγελματικά απασχολούνται στον χώρο του κλασσικού αθλητισμού
Το ταρτάν του σταδίου της Πάφου είναι καταστραμμένο και ακατάλληλο για χρήση εδώ και κάποια χρόνια. Σε όλα τα στάδια της Κύπρου έχει γίνει αντικατάσταση του ταρτάν τους, πλην αυτών στα στάδια Πάφου και Λάρνακας. Παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων της επαρχίας Πάφου και του ιδίου του ΚΟΑ για αντικατάστασή του, μέχρι σήμερα αυτό δεν κατέστη εφικτό, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους αντικατάστασης του. Από πρόσφατη προσωπική επικοινωνία που είχα με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη μου επιβεβαιώθηκε ότι ο ΚΟΑ εξακολουθεί να μην διαθέτει τα αναγκαία κονδύλια για αντικατάσταση του ταρτάν του σταδίου της Πάφου, ούτε και μπορεί με βεβαιότητα να υπολογίσει πότε θα υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για τον σκοπό αυτό.

Η παρούσα κατάστασή του είναι τέτοια που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών μας, ούτε και ευνοεί την σωστή προετοιμασία τους για τους αγώνες τους. Είναι κρίμα να αφιερώνουν τόσο πολύ χρόνο, κόπο και έξοδα για τις προετοιμασίες τους και το κράτος το οποίο εκπροσωπούν, να μην τους παρέχει τις κατάλληλες και ασφαλή υποδομές. Αρκετοί αθλητές μας, λόγω της κακής συντήρησης των υποδομών και ειδικά του ταρτάν και των συνεπακόλουθων συχνών τραυματισμών τους από την ακαταλληλότητα του, παρά την αντίθετη επιθυμία τους, εγκαταλείπουν τον αθλητισμό.
-2-
Επιπλέον, η κακή κατάστασή του, δεν προσελκύει τους νέους μας να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό, αντιθέτως τους απωθεί.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το στάδιο χρησιμοποιείται όχι μόνο από ενήλικες αλλά και από μικρά παιδιά του δημοτικού που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα όπως, Αθλητισμός για όλους (ΑΓΟ) και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας που εφαρμόζει σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο σωματική καλλιέργεια. Ο αθλητισμός προσφέρει οφέλη στην ψυχολογία του ατόμου, καλλιεργεί τον χαρακτήρα του, συντείνει στην πνευματική, βιολογική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του αθλούμενου. Ο αθλητισμός γεννά, εκπαιδεύει, διαμορφώνει μία κοινωνία με υγιή μέλη.
Λαμβανομένου αυτά και ειδικά της επιβεβαίωσης εκ μέρους του ΚΟΑ ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για τον σκοπό αυτό, είναι θερμή μου παράκληση όπως ασκήσετε την διακριτική σας εξουσία και δώσετε οδηγίες όπως άμεσα γίνει αντικατάσταση του ταρτάν του σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) και το κόστος ν’ αναληφθεί είτε μέσω κρατικών κονδυλίων, είτε από κονδύλια του προεδρικού. Η αντικατάσταση του ταρτάν του σταδίου της Πάφου είναι κατεπείγουσα για την ασφάλεια των αθλητών μας αλλά και για την προαγωγή των ωφελημάτων του αθλητισμού και του αθλητικού επιπέδου της χώρας μας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι πεπεισμένος πως για άλλη μία φορά θα σταθείτε αρωγός σε αυτά τα παιδιά και στους προπονητές τους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να προβάλουν την Κύπρο μας στο εξωτερικό και για την προαγωγή του αθλητικού μας επιπέδου ευρύτερα.

Με σεβασμό,
Χαράλαμπος Πάζαρος
Βουλευτής ΔΗΣΥ Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ