29.9 C
Paphos
Monday, June 24, 2024

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Γερμανίας στην Κύπρο στο International School of Paphos

Το International School of Paphos είχε την τιμή να φιλοξενήσει στους χώρους του, την Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο κα Anke Schlimm, την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022. Την Πρέσβειρα καλωσόρισαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα Αρίστη Ανδριώτη και η Διευθύντρια του Σχολείου, Δρ Λίτσα Ολυμπίου, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του σχολείου και να συναντηθεί με μέλη της διεύθυνσης, του εκπαδευτικού προσωπικού και της διοίκησης, αλλά και με μαθητές του σχολείου, ανταλλάζοντας απόψεις για πολλά θέματα.

Το ISOP είναι το πρώτο σχολείο που επισκέπτεται η Πρέσβειρα στην Κύπρο, όπως η ίδια ανέφερε. Λόγοι που την ώθησαν στην επιλογή του σχολείου ήταν το Τμήμα της Γερμανικής Γλώσσας, το οποίο αριθμεί πάνω από 100 μαθητές, ως επίσης και το γεγονός ότι είναι ένα από τα λίγα σχολεία στην Κύπρο που προωθούν τη Γερμανική γλώσσα και φυσικά το γεγονός ότι το σχολείο είναι μέλος του δικτύου PASCH, “Schools: Partners for the Future”.

Με ιδιαίτερη χαρά, η Πρέσβειρα συνάντησε δύο μαθητές της τάξης της Γερμανικής Γλώσσας, τον Eric Massad και την Ελεάνα Χρυσάνθου, καθώς και τη Συντονίστρια του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Δικτύου PASCH, Jana Παναγή. Οι μαθητές με μεγάλο ενθουσιασμό μίλησαν με την Πρέσβειρα στη Γερμανική γλώσσα και μοιράστηκαν τόσο το πάθος τους για την Γερμανική κουλτούρα και γλώσσα όσο και για τα μελλοντικά τους σχέδια για σπουδές στη Γερμανία, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν φέτος το Καλοκαίρι ως υπότροφοι της Pasch German Summer Language Camp.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στη συνέχεια, όλοι μαζί συναντήθηκαν και με άλλα μέλη της διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολείου, κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου. Στο επίκεντρο μιας πολύ ευχάριστης και εποικοδομητικής συνάντησης, βρέθηκαν θέματα που αφορούσαν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων του σχολείου με την Πρεσβεία, τρόποι ανάπτυξης της Γερμανικής Γλώσσας και τρόποι προώθησης της συνεργασίας με Πανεπιστήμια στη Γερμανία.

Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, η κα Schlimm ενδιαφέρθηκε επίσης να μάθει για τη δομή του σχολείου, το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθείται και για το πως διαχειρίζεται το σχολείο το πολυεθνικό περιβάλλον του, ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιαμό της για τις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Ανδριώτη μοιράστηκε το όραμα και τις αξίες του σχολείου αναφέροντας πως «το σχολείο δίνει έμφαση στο να καλοσωρίζει όλες τις εθνικότητες, με κύριο άξονα τον αμοιβαίο σεβασμό. Σκοπός του σχολείου είναι να φιλοξενεί μαθητές από διαφορετικές κουλτούρες και να ενθαρρύνει την ομαλή κοινή τους φοίτηση και καθημερινότητα». Τόνισε επίσης πως «για ένα παιδί η φοίτησή του στο ISOP, από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, ή από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο κλπ, γίνεται ομαλά και με μεγάλη ευκολία γιατί όλα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, το ένα δίπλα από το άλλο, με τα παιδιά να είναι εξοικειωμένα με το περιβάλλον, το σύστημα, τα μέλη τους προσωπικού και τις εγκαταστάσεις του σχολείου». Επιρόσθετα, αναφέρθηκε και στο Boarding House, το τελευταίο μεγάλο πρότζεκτ του σχολείου.

Από την πλευρά της, η Δρ Λίτσα Ολυμπίου ανέφερε πως «το σχολείο φιλοξενεί μαθητές 42 διαφορετικών εθνικοτήτων, με τους Γερμανούς μαθητές να αυξάνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια με τεράστια άνοδο την τελευταία σχολική χρονιά». Δεν παρέλειψε να ενημερώσει επίσης, για το Τμήμα Enhancement, μέσω του οποίου δίνεται η απαραίτητη στήριξη και βοήθεια, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να μπορούν να ακολουθούν το πρόγραμμα του σχολείου και να επιτυγχάνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο τέλος της συνάντησης η Πρέσβειρα υποσχέθηκε τη συνέχιση της επικοινωνίας με το ISOP και επεσήμανε πως έχουν τεθεί οι βάσεις για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία, ενώ τόνισε ξανά πως «στόχοι της Πρεσβείας είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας, η δημιουργία μιας ισχυρής βάσης για τη Γερμανική γλώσσα και η προώθηση της ενημέρωσης για σπουδές σε Γερμανικά Πανεπιστήμια, των οποίων το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο αναγνωρίζεται διεθνώς». Πρόσθεσε παράλληλα πως με χαρά θα δεχτούν προτάσεις και εισηγήσεις που μπορεί να έχει το σχολείο, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων αυτών.

Λίγο πριν την αποχώρηση της κα Anke Schlimm, της προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο από το σχολείο, όπως και ένα πακέτο με παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία ετοίμασε η καφετέρια του σχολείου.

Το International School of Paphos προσβλέπει σε πολλές ακόμη ευκαιρίες για αμοιβαία επωφελείς επισκέψεις.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ