Επιλεκτική μεταχείριση στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου [του Μιχάλη Χατζημιτσή]

Τι θα λέγατε αν η Κίνηση μας σιωπούσε σε μια ακόμη άδικη μεταχείριση επαγγελματιών στο λιμανάκι; Έστω και μόνοι, δεν θα συναινέσουμε σε μια ακόμη αδικία.
Τα κτήρια ανήκουν στην Αρχή Λιμένων. Αυτοί θα αποφασίσουν σε ποιούς και με ποιους όρους θα προχωρήσουν στην εκμίσθωσή τους.

Ο πολύτιμος και «χρυσοφόρος» όμως χώρος, εκτός των καταστημάτων, είναι υπόθεση του Δήμου Πάφου να το διαχειριστεί όπως θέλει. Όχι όμως με άδικο, αλλά με δίκαιο τρόπο, για όλους όσους καταφέρουν να εξασφαλίσουν καταστήματα από την Αρχή Λιμένων και ακόμη για όλο το παραλιακό μέτωπο.

Εδώ ακριβώς αρχίζουν τα δύσκολα:
Η άδεια για Σκιάδια που θα παραχωρηθεί από το Δήμο προς τους επιχειρηματίες εστίασης, γιατί να προβλέπεται μόνο για τον παραλιακό χώρο στο Λιμανάκι και όχι για όλο το μήκος του μετώπου, από το κάστρο μέχρι και τα δημοτικά μπάνια;
Υποτίθεται ότι κανένας δεν μπορεί να προδιαγράψει ακόμη, ποιοι επιχειρηματίες θα επιτύχουν να μισθώσουν τα καταστήματα εστίασης στο λιμανάκι. Γιατί άραγε ο δήμαρχος προδιαγράφει συγκεκριμένο όνομα, ότι θα πάρει συγκεκριμένα καταστήματα; Γιατί ακόμα θέλει ο δήμαρχος, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να του κατοχυρώσει περισσότερο από τους άλλους, δημόσιο χώρο, μπροστά από τα συγκεκριμένα καταστήματα, διαστάσεων 17χ7.20 μέτρα; Ενάμιση μέτρο περίπου μεγαλύτερο χώρο σε πλάτος από ότι για τους άλλους!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπλέον, μπροστά από την πόρτα των συγκεκριμένων καταστημάτων αφήνει 17χ5 μέτρα χώρο διέλευσης. Μα αφού και τούτος ο «κενός» χώρος θα χρησιμοποιείται από τον επιχειρηματία. Γιατί να μην αρχίζει το μέτρημα από την πόρτα του και έξω;
Ερωτήματα που τίθενται και θα εξακολουθήσουν να τίθενται από την Κίνησή μας, μέχρι να επικρατήσει επιτέλους δικαιοσύνη στα δημοτικά δρώμενα της Πάφου.

Μιχάλης Χ”Μιτσής/ Πρόεδρος Κίνησης Σωτηρία της Πάφου.(10/03/2021)

Support Local Business
Translate »