Επανέρχονται οι βροχές και τα χιόνια το τελευταίο πενθήμερο του μήνα – Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Πεδίο υψηλών πιέσεων έχει εγκατασταθεί στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις καλές καιρικές συνθήκες μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδο για να κυμανθεί σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Αλλαγή της κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας αναμένεται και πάλι προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να επηρεαστεί από τουλάχιστον 1 ή 2 διαταραχές, αρχής γενομένης από την Τετάρτη και έπειτα.

Χθες Παρασκευή, η θερμοκρασία δεν σημειώσε αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τις τιμές της Πέμπτης, η οποία έφτασε γύρω στους 16 βαθμούς βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16-17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 3 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα Σάββατο, πεδίο υψηλών πιέσεων βρίσκεται στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα τον κυρίως ηλιόλουστο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σήμερα Σάββατο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 16-18 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αύριο Κυριακή, δεν αναμένεται αλλαγή στο καιρικό σκηνικό καθώς πεδίο υψηλών πιέσεων παραμένει στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα τον κυρίως αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 16-18 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).
Tην Δευτέρα, οι καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχίσουν, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο, παραμένοντας όμως γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα) ενώ από την Τρίτη, ο Αζορικός αντικυκλώνας αναμένεται να κινηθεί και να ανυψωθεί σε τμήματα της δυτικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας να κατηφορίσει προς την κεντροανατολική Ευρώπη, με επέκταση προς την κεντροανατολική Μεσόγειο όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες. Αυτή η εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 1 ή 2 διαταραχές με βροχές και χιόνια να επηρεάσουν την περιοχή μας σταδιακά από την Τετάρτη και έπειτα ενώ παράλληλα αναμένεται να παρατηρηθεί και πτώση των θερμοκρασιών από την Πέμπτη. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται.
Το ύψος χιονιού στις 10:00 το πρωί σήμερα Σάββατο (23/01/2021) ήταν γύρω στα 14 εκατοστά στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος και γύρω στα 28 εκατοστά στη Χιονίστρα.

Πηγή kitasweather
Support Local Business
Translate »