spot_img
spot_img
27.4 C
Paphos
Monday, April 19, 2021

Επαναλειτούργησε πλήρως σήμερα το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

spot_img
   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις ακόλουθες, θετικές κατ’ αρχάς, εξελίξεις σε σχέση με την ανάσχεση της διασποράς του covid19 σε σχέση με το Νοσοκομείο μας καθώς και σε σχέση με την λειτουργία του Νοσοκομείου την επόμενη περίοδο:

1. Πέρα από τα αυξημένα μέτρα προστασίας και τις διαδικασίες που έχουν εδώ και εβδομάδες τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία του προσωπικού, των συνεργατών ιατρών και του κοινού, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες των οποίων ακολουθούνται όσο πιο πιστά γίνεται.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   

2. Βάσει της επιδημιολογικής έρευνας (ιχνηλασίας) που έλαβε χώρα, στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας αριθμός δειγμάτων προς εξέταση.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

3. Έχουμε ήδη επιβεβαιωμένα αποτελέσματα από προσωπικό και συνεργάτες ιατρούς, τα οποία όλα είναι αρνητικά. .

4. Ως μέτρο επιπλέον προφύλαξης, και σε σχετική συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, μικρός αριθμός προσωπικού του Νοσοκομείου, ασχέτως αν είναι ασυμπτωματικοί ή, κατά περίπτωση, τα δείγματά τους έχουν ελεγχθεί και ήταν αρνητικά, δεν θα εργαστούν για τις επόμενες 14 μέρες και θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό. Πρόκειται για πρόσωπα που ήρθαν σε στενή επαφή, ως ορίζεται από τα σχετικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, 48 ώρες πριν τα πρώτα συμπτώματα (18/03/20) του συναδέλφου που βρέθηκε θετικός.

5. Τα πιο πάνω κρίνονται, βάσει των δεδομένων που έχουμε ενώπιόν μας – τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι ρευστά -, ως θετικές εξελίξεις και μας δημιουργούν μία βάσιμη αισιοδοξία
5.1. (α) ότι τα μέτρα αυξημένης προστασίας και διαδικασίες λειτουργίας που θέσαμε εκ των προτέρων σε εφαρμογή απέδωσαν,
5.2. (β) ότι η, μερική αναστολή λειτουργίας στους εν δυνάμει χώρους που μπορεί να είχαν προσβληθεί καθώς και τα μέτρα γενικής απολύμανσης όλων των χώρων, απέδωσαν και
5.3. (γ) ότι προσωπικό και συνεργάτες ιατροί μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς του Νοσοκομείου μας.
Τονίζεται ότι η εν λόγω μερική αναστολή (τακτικά ιατρεία, γενικός θάλαμος, κ.α.) ήταν, αποκλειστικά, πρωτοβουλία της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπως βέβαια και όλα τα λοιπά μέτρα αυξημένης προστασίας που έχουν ληφθεί.

6. Τονίζω ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Υγείας, ιδίως στο πλαίσιο και του αιτήματος του Υπουργείου για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των ασθενών, ιδίως μέχρι να επανέλθει σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας το Γ.Ν. Πάφου.

7. Βάσει των ανωτέρω, από σήμερα Δευτέρα, 23η Μαρτίου 2020, το Νοσοκομείο μας θα επανέλθει σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας, διατηρώντας βέβαια σε πλήρη εφαρμογή όλα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας καθώς και τις επικαιροποιημένες διαδικασίες λειτουργίας. Σημειώνεται δε ότι το Νοσοκομείο μας θα υποστηρίξει έμπρακτα το Γ.Ν. Πάφου και θα αναλάβει τους ασθενείς του, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και βάσει των διαδικασιών / πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

8. Εννοείται ότι λόγω της ρευστότητας της κατάστασης, απαιτείται η μέγιστη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους μας. Η διοίκηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για αντιμετώπιση οποιωνδήποτε άλλων δεδομένων τυχόν εμφανιστούν στην πορεία.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς για όλους όσους δίδουν τη μάχη τους στην Πρώτη Γραμμή με αυταπάρνηση και με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στους συμπολίτες μας, χωρίς να μετράνε ωράρια, προσωπικό κόστος ή να επιδιώκουν άλλες σκοπιμότητες.

Οι πράξεις και οι αντιδράσεις του καθενός αυτή την περίοδο αντικατοπτρίζουν και αποδεικνύουν έμπρακτα την ποιότητα του χαρακτήρα του, τα πιστεύω του και τις προτεραιότητές του.

Εκ της Διευθύνσεως

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img