Ενυδάτωση τώρα! Συμπτώματα από τη μη σωστή ενυδάτωση

Η ισορροπημένη διατροφή με τη σωστή ενυδάτωση είναι δύο εξίσου σημαντικοί παράγοντες για την υγεία και την ευεξία μας.

0
243

Η βασικότερη πηγή ενυδάτωσης είναι το νερό.

Το νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο του οργανισμού αφού κάθε κύτταρό του αποτελείται κατά 80% από νερό. Περίπου τα 2/3 του σώματός μας είναι νερό. Η βιολογική σημασία του νερού είναι μεγάλη, και αυτό γιατί μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες, συντελεί στη διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος, είναι πολύ καλός διαλύτης καθώς διαλύει πολλά θρεπτικά συστατικά, συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές διαδικασίες και χρησιμοποιείται ως λιπαντικό στην πέψη με τη μείωση των τριβών στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Δείτε εδώ Λύσεις φιλτραρίσματος του νερού για πεντακάθαρο, υγιεινό νερό όλες τις ώρες

Συμπτώματα από τη μη σωστή ενυδάτωση

Ακόμα και ένα πολύ μικρό ποσοστό αφυδάτωσης του οργανισμού μας, όπως δείχνουν πολλές έρευνες, έχει ως αποτέλεσμα να προκαλεί έλλειψη συγκέντρωσης, αδύναμη μνήμη, μειωμένη απόδοση, πονοκέφαλο και κούραση.

Ένα άλλο σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι το χρώμα των ούρων μας. Τα ούρα μας θα πρέπει να έχουν διάφανο χρώμα και όχι έντονο κίτρινο, το κίτρινο χρώμα σημαίνει ότι δεν καταναλώνουμε πολλά υγρά και σιγά σιγά μπορεί να οδηγηθούμε σε αφυδάτωση του οργανισμού.

Δείτε εδώ Λύσεις φιλτραρίσματος του νερού για πεντακάθαρο, υγιεινό νερό όλες τις ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ για το τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να μη φτάσει ο οργανισμός σε αυτό το σημείο;