22.9 C
Paphos
Sunday, June 16, 2024

Έντονες αντιδράσεις από τον ΝΟΠ για την απόφαση του Δήμου Πάφου σε σχέση με κολυμβητήριο

Eιρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου το απόγευμα στο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πάφου μετά την απόφαση του Δήμου Πάφου να ανοίξει τις πόρτες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου, όχι όμως για τους αθλητές του ΝΟΠ καθώς δεν υπέγραψε σχετικό μνημόνιο συναντίληψης με τον Δήμο Πάφου.

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως ” η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό” , ” Φαίδωνα είσαι διαχειριστής όχι ιδιοκτήτης” , και “ίσα δικαιώματα για όλους τους αθλητές”, αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάφου , γονείς και προπονητές, συγκεντρώθηκαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, λόγω της άδικης απόφασης του Δήμου Πάφου και του Δημάρχου Πάφου να αποκλείσει και να τιμωρήσει, όπως αναφέρουν, τα παιδιά του Ομίλου από το Δημοτικό Κολυμβητήριο που έχουν σκοπό να κλείσουν και να διαγράψουν μια ιστορία 46 χρόνων. Ακολούθως απέκοψαν το δρόμο συμβολικά μπροστά από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πάφου.

Ο Γιώργος Γεωργίου πρόεδρος της τριμελής επιτροπής που ανέλαβε την διαχείριση του ΝΟΠ μετά από διαβουλεύσεις με τον Δήμαρχο Πάφου ότι για να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με τον Δήμο Πάφου έπρεπε να παραιτηθεί όλο το Δ.Σ. του ΝΟΠ, ανέφερε πως οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάφου είναι έξω από το νερό εδώ και τρεις μήνες. Αν και είχαν πολλούς αγώνες στην υδατοσφαίριση και στην κολύμβηση συνέχισε, οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάφου συμμετέχουν χωρίς προπόνηση. Εμείς είπε ο κ. Γεωργίου ” έχουμε μια ιστορία 50 χρόνων και οφείλουμε να την διατηρήσουμε”, προσθέτοντας πως μετά αι την τελευταία απόφαση του Δήμου Πάφου μπαίνει οριστικά η ταφόπετρα σε ένα από τα λίγα σωματεία της πόλης που υπάρχει εδώ και 50 χρόνια, και σε ένα από τα παλαιότερα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Χριστοφόρου πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης ανέφερε πως πριν δύο χρόνια που ξεκίνησε το πρόβλημα ήταν μια διαφωνία γονιών ενώ τώρα είναι ένα “γεινάτι” του Δημάρχου Πάφου που αυτή την στιγμή , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τάχτηκε να διαλύσει τον ΝΟΠ. Πρόσθεσε πως οι διαφορές των δύο πλευρών είχαν σχεδόν γεφυρωθεί και ξαφνικά ανατραπήκαν όλα με το μνημόνιο που έθεσε ο Δήμαρχος Πάφου . Είπε ακόμη πως αυτό που συμβαίνει στην Πάφο είναι παράλογο, απάνθρωπο και πρωτοφανές σημειώνοντας πως η Ομοσπονδία Κολύμβησης συνεργάζεται με όλα τα Δημαρχεία πλη της Πάφου.

Ενδεικτικά τόνισε πως έχουν πολύ καλή συνεργασία με τους Δήμους Λευκωσίας, Αγλατζιάς, Παραλιμνίου, και Λακατάμιας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Βαλεντίνος Φακοντής ο οποίος ανέφερε πως οι αθλητικές υποδομές του Κράτουςκαι της ΤΑ πρέπει να είναι ελεύθερες και απρόσκοπτα προσβάσιμες προς όλους τους αθλητές. Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την στάση του Δήμου Πάφου να ετοιμάζει μνημόνια και να δίνει προς υπογραφή στα αρμόδια Σωματεία και αυτά τα μνημόνια να καταργούν την Δημοκρατία και να βάζουν όρους για κατάργηση των εκλελεγμένων συμβουλίων των συλλόγων. Αυτές πρόσθεσε είναι απαράδεκτες τακτικές και κάλεσε τον ΚΟΑ που είναι ο χρηματοδότης της λειτουργίας του κολυμβητηρίου να επιβληθεί και να συζητήσει το πρόβλημα που υπάρχει στο κολυμβητήριο του Δ. Πάφου.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Πάφου ξεκίνησε την λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τα σωματεία της πόλης που έχουν αποδεχτεί και έχουν υπογράψει το μνημόνιο συναντίληψης που ετοιμάστηκε από το Δήμο, σύμφωνα με υποδείξεις των αναγκών των δύο σωματείων.Ως εκ τούτου τη Δευτέρα το Δημοτικό Κολυμβητήριο άνοιξε τις πόρτες του για το Πρόγραμμα του ΑΓΟ – Αθλητισμός Για Όλους και για την υδατοσφαίριση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου.

Από την πλευρά του ο Δήμος Πάφου σημειώνει πως για το γεγονός ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό για τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου αποκλειστική ευθύνη έχει ο ίδιος ο Όμιλος ο οποίος αρνήθηκε την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης με το Δήμο Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ