Ένας τρόπος να τιμήσουμε το 1821

Στην τοποθέτηση 21 νέων οδωνυμικών πινακίδων με τα ονόματα ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης προχωρά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επέτειο του 1821. Στις νέες πινακίδες αναγράφονται, πέρα από το όνομα του ήρωα ή της ηρωίδας, η ημερομηνία γέννησης και θανάτου, ενώ υπάρχει και μια γαλανόλευκη σημαία δίπλα στις χρονολογίες 1821-2021.

Μήπως με κάτι ανάλογο θα μπορούσαν  να προχωρούσαν και οι δικές μας τοπικές αρχές, δήμοι και κοινότητες στην Κύπρο; Επίσης αφού η Πάφος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μετατραπεί σε έξυπνη και ψηφιακή πόλη, όπως και άλλες τοπικές αρχές, θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε και QR CODE στις πινακίδες. Αυτό θα βοηθούσε ντόπιους και κυρίως ξένους να το  σκανάρουν με το κινητό τους και να ενημερωθούν για την ιστορία του κάθε ήρωα.

Λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες εκδηλώσεις για να τιμηθεί δεόντως η επέτειος. Συνεπώς θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι επετειακό το οποίο θα μείνει και για τις επόμενες γενιές.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αντώνης Φωτίου

υποψήφιος Βουλευτής Πάφου ΔΗΠΑ, Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων

Support Local Business
Translate »