spot_img
spot_img
33 C
Paphos
Thursday, July 29, 2021

Ένα βήμα πιο μπροστά από τις άλλες Επαρχίες η Πάφος- Ποιο είναι το προφίλ των Γερμανών τουριστών;

spot_img
   

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας Travel πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο με διοργανωτή τον ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ Πάφου στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου. Η παρουσίαση περιλάμβανε μεταξύ άλλων ανάλυση του Travel Αppeal Report για την Πάφο σε σχέση με τα σχόλια και το προφίλ των επισκεπτών της Πάφου καθώς και ενημέρωση για την εκστρατεία στην Γερμανική αγορά.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος συνεχάρη τον ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ Πάφου διότι, όπως είπε, το μέλλον ξεκινά από την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και συνάδει, όπως είπε, πλήρως και με την δική τους φιλοσοφία.

   

Ο κ. Περδίος εκτίμησε πως το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο, πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει από τέτοιου είδους αναλύσεις.
Πρόσθεσε δε, πως είτε μας αρέσει να το ακούμε, είτε όχι, το παραδοσιακό μοντέλο , δηλαδή η πακετοποίηση διακοπών, θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά θα αυξάνονται οι μεμονωμένες κρατήσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είπε ακόμη, πως για να μπορέσεις να επωφεληθείς από μεμονωμένες κρατήσεις και ειδικά σε νέες αγορές πρέπει να παρακολουθείς επακριβώς πως κινείται αυτή η αγορά, πως αλλάζουν κάποια πράγματα, τι έχει ανάγκη αυτή η αγορά για να περάσει καλά.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Ακολούθως ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως πέραν του ότι το Υφυπουργείο θα χρησιμοποιήσει όσα παρουσιάστηκαν σήμερα, είναι μια ευκαιρία να πει, όπως ανέφερε, πως το Υφυπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του δικού του διαγωνισμού που αφορά το on line reputation management.

Είναι συνέχισε ο κ. Περδίος μια πλατφόρμα η οποία συνάδει πλήρως με όσα παρουσιάστηκαν σήμερα και ουσιαστικά τους δίδει την δυνατότητα με ψηφιακά μέσα να παρακολουθούν την ποιότητα είτε ενός κέντρου αναψυχής, είτε ενός ξενοδοχείου, μιας περιοχής ακόμη και ολόκληρου του προορισμού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε, πως είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει η Κύπρος για να αποκτήσει νέες αγορές.

Δυστυχώς ή ευτυχώς συνέχισε, τα πάντα γύρω μας αλλάζουν σημειώνοντας πως αυτό μας έχει αποδείξει ο κορωνοϊός εκτιμώντας πως το Υφυπουργείο, έχοντας ξεκινήσει αυτή την εργασία από πέρσι, βλέπει μπροστά.

Χαρακτήρισε μάλιστα, επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο σκέψης σε πάρα πολλά πράγματα, προσθέτοντας πως πολλές φορές για να γίνει αυτό χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία και συγκεκριμένες αποδείξεις που πλέον η τεχνολογία έχει τις δυνατότητες να τις προσφέρει.

Κάλεσε δε και άλλες περιοχές της Κύπρου να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, όπως λειτουργεί η Πάφος αυτή την στιγμή. Είπε ακόμα πως χωρίς ψηφιακή ανάλυση η ποιότητα της πληροφόρησης που υπάρχει είναι υποδεέστερη.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση από τους ξενοδόχους της Πάφου, προσθέτοντας πως αποφάσισαν τέλος του 2019 να προχωρήσουν σε μια μελέτη αγοράς της γερμανικής αγοράς για να δουν πως βλέπουν την Πάφο οι Γερμανοί τουρίστες, τι είναι αυτό που ζητούν και πώς βαθμολογείται το προϊόν της Επαρχίας Πάφου όσον αφορά τη γερμανική αγορά.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης μετά από αυτό είχαν αναθέσει σε μια εταιρεία να κάνει ψηφιακή καμπάνια στην Γερμανία, στοχευμένη στις πόλεις που έχουν πτήσεις προς την Κύπρο.

Επεσήμανε δε, πως μετά τα γεγονότα του κορωνοϊού έχουν παγώσει την καμπάνια και θα είναι, όπως είπε έτοιμοι να συνεχίσουν όταν τους ξαναδοθεί η ευκαιρία αναλόγως με την εξέλιξη της αγοράς.

Εκτίμησε ωστόσο πως αυτός είναι ο τρόπος που μπορούν μελλοντικά να προχωρήσουν για να βελτιώσουν την ροή τουριστών και από καινούργιες αγορές και από υφιστάμενες αγορές.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, ανέφερε πως αυτό που ιεραρχούν υψηλότερα είναι την εμπειρία της φύσης, το φαγητό, την καθαριότητα, σημειώνοντας πως έχουν πολύ καλούς βαθμούς σε ότι αφορά την εμπειρία τους στην Πάφο. Παρατήρησε ωστόσο, πως υπάρχουν άλλοι τομείς στους οποίους η Πάφος χρειάζεται βελτίωση, αλλά εκτίμησε ότι η Πάφος έχει όλα τα προσόντα για να προσελκύσει Γερμανούς τουρίστες ολόχρονα όπως την κουλτούρα και την ιστορίας της.

Σημειώνεται πως ο Υφυπουργός Τουρισμού εκτός από την συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο με τον Δήμαρχο Πάφου, επισκέφτηκε την παραλία του ΣΟΔΑΠ και επιθεώρησε την ανέγερση του νέου καφεστιατορίου της περιοχής, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε και την παραλία του Venus, συνοδευόμενος από το Φ. Φαίδωνος.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img