17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Εισήγηση για ταξίδι στα σύνορα Ιταλίας- Ελβετίας- Λιχτενσταιν- Γερμανίας

Την 1η Αυγούστου ξεκινάμε από Αθήνα.

Athens, Greece – Night image with Athens from above, Monastiraki Square and ancient Acropolis.

Ο Τόλης, η Άντρη και τα μωρά θα είναι ήδη Αθήνα άρα πάμε και μεις Αθήνα 1-2 μέρες και μετά φεύγουμε όλοι μαζί για Μιλάνο (Ιταλία) ή Λουγκάνο (Ελβετία) είναι δίπλα δίπλα και με €12 το άτομο μπορείς να τα επισκεφθείς ανάλογα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η πτήση και για το Μιλάνο και για το Λουγκάνο από Αθήνα είναι €45. Ανάμεσα στα δυο είναι η περίφημη λίμνη Κομο! (ακολουθούν φωτογραφίες)

Αθήνα- Λουγκάνο ή Αθήνα Μιλάνο (45€)

  1. Μιλάνο 2/08
  2. Λουγκάνο 3/08
  3. Βαντούζ- Λιχτενσταιν 4/8
  4. Μέμινγκεν 5/08

 

Επιστροφή από Μέμμινγκεν απευθείας σε Πάφο με Ryan Air 85€

Με λίγα λόγια θα φτάσουμε βράδυ 1η Αυγούστου στο Μιλάνο (Ιταλία), θα μείνουμε μια ημέρα με την ησυχία μας και στις 03/08 το πρωί θα πάρουμε τρένο με μόνο €12 να πάμε Λουγκάνο (Ελβετία) αφού περάσουμε και από την λίμνη Κόμο.

Θα διανυκτερευσουμε στο Λουγκάνο και τις 04/08 θα φύγουμε για Βαντούζ (το αποκαλούν την πριγκίπισσα των Άλπεων) περνώντας με τρένο μέσα από δάση, χιονισμένα βουνά και καταρράκτες στις Ιταλοελβετικές Άλπεις (το τρένο είναι το πιο σύγχρονο της Ευρώπης και η σιδηροδρομική αυτή επένδυση για την σύνδεση κόστισε 22.5 δις ευρώ.

Διαθέτει ανέσεις και πολλά άλλα μέχρι και μπαρ στο τρένο οπότε ούτε τα μωρά θα ταλαιπωρηθούν).

Αφού διανυκτερεύσουμε στο Βαντούζ (Λιχτενστάιν) μπορούμε να πάρουμε ξανά το τρένο ή και λεωφορείο και σε μια ώρα και 5 λεπτά να είμαστε στο Μέμινγκεν (Γερμανία) όπου υπάρχει απευθείας πτήση της Ryanair για Πάφο στις 5 Αυγούστου με €90 το άτομο.

Κόστος ταξιδιού:

Από Αθήνα και μετά

  • αεροπορικά εισιτήρια περίπου 450€ (Ιγνατίου) , 320€ με τα μωρά περίπου (Γκέβροι)
  • Για τρία τρένα λιγότερο από 150€ (Ιγνατίου),  120€ με τα μωρά περίπου (Γκέβροι)
  • Διαμονή: Πέραν του Μιλάνο που καλά θα ήταν να μείνουμε σε ξενοδοχείο και θα στοιχίσει από 200-300 ευρώ για όλους μας περίπου για μια νύκτα στα υπόλοιπα μέρη υπάρχουν ωραία πολυτελή σπίτια μέσω Booking και Airbnb που μπορούμε να μείνουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Τα σπίτια είναι με 5 αστέρια, πεντακάθαρα και με όλες τις ανέσεις (θα τα εγκρίνει η Άντρη πριν αποφασίσουμε είναι προϋπόθεση). Είτε όμως σε σπίτια, είτε σε ξενοδοχεία υπολογίζω με πρώτες εκτιμήσεις ότι σύνολο η διαμονή μας θα στοιχίσει 400-500€ για πέντε ημέρες.
Memmingen

Συνολικά δίχως εξειδικευμένη έρευνα το ταξίδι αναμένεται να μας στοιχίσει από €800 (Γκέβροι) -€1000 (Ιγνατίου) για αεροπορικά, μεταφορικά και διαμονή (έξω τα φαγητά ή όποιεσδηποτε άλλες αγορές).

Καιρός

Ιδανικός (θα είμαστε Βόρεια Ιταλία και θα κινηθούμε προς τις Άλπεις και Γερμανία, αναμένεται να είναι από 20 η χαμηλότερη θερμοκρασία σε συνθήκες ημέρας μέχρι 30 στο χαμηλότερο σημείο που θα είναι το Μιλάνο) Δεν προβλέπονται βροχές δεν προβλέπεται καύσωνας

Εμπειρία

Μοναδική! Θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη της Μόδας στο Μιλάνο και θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε κοσμοπολίτικους προορισμούς όπως η λίμνη Κόμο. Θα δούμε λίμνες, δάση, βουνά, καταρράκτες, χιονισμένες περιοχές και την κεντρική Ευρώπη στη Γερμανία. Θα επισκεφθούμε μια χώρα που δεν θα την επισκεπτόμασταν υπό άλλες συνθήκες, το πριγκιπάτο του Λιχτενσταιν με τα κάστρα του και τις μικρές του πόλεις.

 

Φαγητό

Από ωραίο στέκι μέχρι στο Μιλάνο μέχρι παραδοσιακά σνίτζελ και τοπικές μπύρες στα σύνορα Ελβετίας Γερμανίας. Θα γευτούμε παραδοσιακή κουζίνα στο πριγκιπάτο του Λίχτενσταιν και θα φάμε “βρώμικα” στο Μέμμιγκεν στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Θα είναι ταλαιπωρία;

Αν οργανωθούμε σωστά, αν ξέρουμε που θα πάμε και τι θα κάνουμε όχι. Τα μωρά θα είναι διαρκώς σε καλές συνθήκες. Δεν έχει καθόλου περπάτημα, δεν έχει μεγάλες μετακινήσεις. Θα υπάρχει ανάμεσα στις διακικήσεις μας άνεση, κοντινές αποστάσεις και εύλογος χρόνος. Συνθήκες στα τρένα ιδανικές και στους προορισμούς μας, πέραν του Μιλάνου, που είναι μικρές πόλεις μαζεμένες εξόδοι και κοντινά σημεία ενδιαφέροντος.

Εναλλακτικά;

Μπορούμε να πάμε Ελληνικά νησιά, ίδιες διαδρομές περίπου, ίσως και μεγαλύτερες με πλοίο, να κάνουμε λιγότερες μετακινήσεις και να απολαύσουμε θάλασσα και ήλιο. Ή να πάμε Κωνσταντινούπολή και να πάμε Αγιά Σοφιά, Βόσπορο, παλιά πόλη με Αγορά κλπ. Ακόμη μπορούμε να πάμε κρουαζιέρα για 3-4 μέρες αλλά οι ημερομηνίες και οι προορισμοί δεν μπορούν να “κοπουν και να ραφτούν” στα μέτρα μας όπως πιο πάνω

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ