Είπαν “Αντίο” στην Βουλή Κωνσταντίνου και Φακοντής

Κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής πριν αυτοδιαλυθεί, όπως προβλέπει το Σύνταγμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ης Μαΐου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου, προ ημερησίας διατάξεως αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική του παρουσία καθώς δεν επαναδιεκδικεί εκλογή του και ακολούθως έδωσε το βήμα στους Βουλευτές που δεν θα επαναδιεκδικήσουν εκλογή να μιλήσουν.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κώστας Κωνσταντίνου, αφού ανέφερε πως όλα έχουν ένα τέλος, είπε ότι δεν επαναδιεκδικεί εκλογή, μετά από συνειδητή απόφαση και ανάμεικτα αισθήματα μετά από 27,5 χρόνια, τα μισά της ζωής του στα έδρανα της Βουλής. Ανέφερε μέσα από τον απολογισμό του έργου του κρίθηκε και θα κριθεί από τους πολίτες. Είπε ότι τα έδρανα της Βουλής ήταν μια πορεία που πέρασε από πολλές διελκυστίνδες αντιπαραθέσεις και καταστάσεις που στιγμάτισαν τον τόπο και είχε την τύχη να γνωρίσει «ιερά τέρατα της πολιτικής» και αποκόμισε την εμπειρία της λήψης κρίσιμων αποφάσεων. Είπε ότι υπηρέτησε μέσα από προεδρίες 3 διαφορετικών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, και συνεργάστηκε με πολλούς Βουλευτές. Αναφέρθηκε στον παρορμητισμό του, προσθέτοντας ότι όσες φορές παραφέρθηκε, δεν αποσκοπούσε να βλάψει και να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στον οποιοδήποτε. Χαρακτήρισε σημαντική την παρουσία του στη Προεδρία της Επιτροπής Υγείας που νομοθέτησε ώστε να υπάρχει σήμερα το ΓεΣΥ. Είπε τέλος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει με τους πολίτες προς τους οποίους έχει δηλώσει και τις προθέσεις του.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής είπε ότι αποχωρεί από τη Βουλή μετά από 15 χρόνια. Ανέφερε ότι θέλει να πιστεύει ότι μέσα από τη θητεία του πρόσθεσε και το δικό του χαλίκι για μια καλύτερη κοινωνία. Με το τέλος της θητείας, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος στη ζωή του, πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται από άλλο μετερίζι. Ευχαρίστησε το κόμμα του, τους λειτουργούς της Βουλής και των ΜΜΕ, τη συνεργάτιδα του και την οικογένεια του και ευχήθηκε ένα παραγωγικό έργο στη νέα Βουλή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Support Local Business