25.9 C
Paphos
Tuesday, June 18, 2024

Εγώ η «influenser»…

Αναλύοντας ή μεταφράζοντας τη λέξη, σημαίνει επιρροή και προέρχεται από το ρήμα επηρεάζω. Άρα οι λεγόμενοι influensers που φιγουράρουν στα διάφορα social media, με τους χιλιάδες, εκατοντάδες, εκατομμύρια ακόλουθους, ασκούν επιρροή σε αυτούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει
Της Σταυρούλας Μιλτιάδου Ιγνατίου – Δημοσιογράφος

Αλήθεια πόσο καλό ή επικίνδυνο είναι αυτό; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να θεωρηθεί influenser; Γιατί σίγουρα δεν ασκούμε όλοι καλή επιρροή στους άλλους…

Η influenser που είναι καλίγραμμη, χωρίς ίχνος λίπους, αψεγάδιαστο πρόσωπο, ίσως λόγω και φίλτρων ή photoshop, με τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρές κοπελλίτσες να την ακολουθούν σε κάθε της post, ασκεί στο τέλος της ημέρας καλή επιρροή σε αυτές; Το πρότυπο του σήμερα είναι το ΔΗΘΕΝ, το fake, το «τέλειο»; Τη δουλειά της κάνει και πληρώνεται για αυτό και μαγκιά της αλλά… Είναι η επιρροή αυτή ΚΑΛΗ;

Ένας influenser δεν εχει απαραίτητα θετικό πρόσημο. Μπορεί να γίνει και αρνητικό και να κάνει κακό με τα όσα διαφημίζει ή μεταφέρει μέσω του λογαριασμού του.

Η κοπέλλα η ζουμερή, με τα κιλάκια της, με τα σιδεράκια της, τα σπυράκια της, την κυτταρίτιδα της, η κοντούλα με το μικρό στήθος, δεν μπορεί ή δεν δικαιούται να είναι μια καλή επιρροή; Άραγε πόσους ακολουθους έχει σε σύγκριση με την «τέλεια» γυναίκα του Instagram;

Ευτυχώς οι εποχές έχουν αλλάξει. Ευτυχώς πλέον οι ατέλειες στον άνθρωπο δεν θεωρούνται ελαττώματα. Είναι ιδιαιτερότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Ένα μοντέλο XXL, μια κοπέλλα με πολλές φακίδες, με μικρό στήθος, μια κοπέλα με καμπύλες, εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Καρντάσιαν, γιατί χάρις σε αυτήν, οι κοπέλες με καμπύλες δικαιώθηκαν και νιώθουν υπέροχα για τα σέξυ «εξογκώματα» στο σώμα τους.

Για να θεωρείσαι όμορφη επίσης δεν χρειάζεται να έχεις αναλογίες supermodel που και αυτές άλλαξαν με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι τα κοκκαλιάρικα κορίτσια του παλιού καιρού. Πλέον είναι «φυσιολογικές» κοπέλες με διάφορα σώματα.

Η κοπέλα με τη λεύκη παλιά ίσως και να ντρεπόταν να δείξει τη διχρωμία στο πρόσωπο ή στο σώμα της. Τώρα το να έχεις λεύκη είναι κάτι το σύνηθες και έχουμε δει μοντέλα να παρελαύνουν στις πασαρέλες με τεράστια επιτυχία. Ένας αλμπίνο, χωρίς μελαμίνη στον οργανισμό του, εθεωρείτο περίεργο ον που όλοι κοιτούσαν παράξενα ή ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες γωνίες ή με μεγάλα δόντια ή ή ή όλα αυτά τα περίεργα έπαψαν να είναι δακτυλοδεικτούμενα.

Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν και ας «ακολουθήσουμε» αυτούς που αισθανόμαστε ότι μας επηρεάζουν στο να γινόμαστε καλύτεροι και μέσα και έξω.

Είμαι και εγώ άραγε influenser;

Δεν έχω ακολουθους πέραν αυτων που με γνωρίζουν προσωπικά. Ακολουθώ ωστόσο και άτομα που θεωρώ ότι ασκουν καλή επιρροή. Ακολουθώ άτομα που βλέποντας τα παίρνω δύναμη γιατί βλέπω που ήταν και που είναι τώρα επειδή δούλεψαν σκληρά. Μου αρέσει η μόδα και για αυτό ακολουθώ γνωστά μοντέλα τα οποία με ενδιαφέρει να δω πως ντύνονται στην καθημερινότητα τους. Αυτή είναι η συμβουλή τους για εμένα την κοπέλα του σήμερα.

Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε τη δύναμη να είμαστε influenserς. Ας είμαστε καλύτερα ο εαυτός μας και δεν ξέρει κανείς, ίσως χωρίς να το θέλουμε, χωρίς να το επιδιώξουμε να αποτελέσουμε πρότυπα για κάποια άτομα και να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν περισσοτερη αυτοπεποίθηση, να γίνουν πιο δυνατά πιο ανθεκτικά, να εκτιμήσουν τη ζωή, να τη χαίρονται πιο πολύ, να μην νοιάζονται τόσο για το φαίνεσθαι και να είναι μόνο αληθινοί.

Εξωτερικεύστε την αλήθεια σας… όποια και να είναι αυτή. Να αρέσουμε σε όλους δεν γίνεται… Γίνεται; Άρα άς μας αγαπάνε και ας μας πάνε αυτοί που βλέπουν, ακούνε και καταλαβαίνουν την αλήθεια μας.

Μια άποψη είναι και αυτή…

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ