Δύο προτάσεις για τα δεδομένα που αφορούν τους εμβολιασμούς [του Ορέστη Μάτσα]

Στα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την οποία οι πολίτες κλείνουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, αναφέρθηκε ο Ορέστης Μάτσας, υποψήφιος βουλευτής στην επαρχία Πάφου με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, «υπάρχουν συνεχώς παράπονα ότι η πλατφόρμα πέφτει, δυσλειτουργεί και πως τα ραντεβού εξαντλούνται μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το άνοιγμα της πλατφόρμας». Ο κ. Μάτσας προσθέτει πως «εκτός από τους ίδιους τους ηλικιωμένους στους οποίους προφανώς προκαλείται σύγχυση και άγχος, η πλατφόρμα ταλαιπωρεί κυρίως τους κοντινούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να τους κλείσουν το ραντεβού».

Ο υποψήφιος τονίζει πως «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το Υπουργείο Υγείας είναι να εφαρμόσει την δέσμευσή του για άμεση ενημέρωση των πολιτών για τη διαθεσιμότητα των ραντεβού για εμβολιασμό, όπως είχε υποσχεθεί. Η ενημέρωση αυτή πρέπει να αφορά πλέον το κάθε εμβολιαστικό Κέντρο, όχι μόνο γενικά και αόριστα».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ενώ τέλος, ο κ. Μάτσας προτείνει την ημερήσια ανάρτηση στατιστικών δεδομένων στην Εθνική Διαδικτυακή Πύλη Ανοικτών Δεδομένων, τα οποία θα αφορούν την καθημερινή πορεία και κατανομή των εμβολιασμών ανά Επαρχία και όχι μόνο σε Παγκύπρια βάση. Για τον κ. Μάτσα, η τακτική αυτή «ενισχύει τη διαφάνεια, την πρόσβαση των πολιτών στα δεδομένα και την πληροφορία και εγγυάται την ορθή και δίκαιη κατανομή της εμβολιαστικής διαδικασίας στους κατοίκους της κάθε Επαρχίας».

Γνωρίστε καλύτερα τον Ορέστη μέσα από τη σελίδα του στο Facebook

Support Local Business
Translate »