spot_img
spot_img
17.5 C
Paphos
Saturday, October 23, 2021

Χρ. Χαραλάμπους: Η Domenica Group διαχειρίζεται την πανδημία με ψυχραιμία και υπευθυνότητα

   

Η Domenica Group με προσεκτικές και σωστές κινήσεις είναι μια από τις εταιρείες στην Πάφο που συμβάλουν στην Ανάπτυξη της επαρχίας σε διάφορους τομείς, τόσο στον κατασκευαστικό κλάδο όσο και στην τουριστική βιομηχανία.

Η καραντίνα ήταν ομολογουμένως για όλους μας μια πρωτόγνωρη περίοδος και έχει ενδιαφέρον να δουμε πως μια εταιρεία που κτίζει κατοικίες μπόρεσε να διαχειριστεί την πανδημία δεδομένης της έλλειψης κάθε εγχώριας δραστηριότητας;

   

Στο PafosPress.com μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χριστάκης Χαραλάμπους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πως ένας όμιλος του κλάδου ανάπτυξης γης χειρίστηκε αυτή την πανδημία; 

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Στον όμιλο Domenica χειριστήκαμε την πανδημία με ψυχραιμία και υπευθυνότητα! Ακολουθήσαμε πιστά τα διατάγματα της κυβέρνησης και κύριος στόχος μας ήταν η προστασία της υγείας των εργαζομένων μας αλλά και των συνεργατών μας. Παράλληλα, συνεχίσαμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους συνεργάτες και τους πελάτες μας, καθώς διαθέτουμε τις κατάλληλες πλατφόρμες που επιτρέπουν την τηλεργασία και τις τηλεδιασκέψεις. Η διακοπή στις εργασίες εργοταξίων ήταν σίγουρα ένα αναγκαίο κακό, μας έδωσε όμως την δυνατότητα να οργανώσουμε καλύτερα το αύριο του Ομίλου που θέλουμε να συνεχίσει να μας βρίσκει στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της καινοτομίας στο Κυπριακό επιχειρείν.

Σημαντικό θα ήταν να μας πείτε, πόσο προετοιμασμένους σας βρήκε η διαδικασία με τα μέτρα και τα πρωτόκολλα;

Η πανδημία σίγουρα έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δυσκολίες. Παρόλα αυτά, η αντίδραση τόσο της Κυπριακής κοινωνίας στο σύνολό της όσο και των ανθρώπων του ομίλου μας ήταν αξιέπαινη. Οι υπάλληλοι στα ξενοδοχεία του ομίλου και στα γραφεία του ομίλου σε Κύπρο και εξωτερικό ακολούθησαν όλα τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των αρμοδίων. Η διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης και ο συντονισμός στη λειτουργία γραφείων σε έξι συνολικά χώρες κατά τη διάρκειά της ήταν σίγουρα μια πρόκληση, πιστεύω όμως ότι χάριν στις προσπάθειες και την προσήλωση του διοικητικού προσωπικού του ομίλου Domenica καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτή τη δυσκολία.

Αξιοποιήθηκαν από πλευράς σας  νέες μέθοδοι τεχνολογίας με τις τηλεδιασκέψεις, τα webinars αλλά και την εξ’ αποστάσεως επικοινωνία;

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία στάθηκε αρωγός για πολλές επιχειρήσεις παγκόσμια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως και για τον όμιλό μας. Πιστεύω ότι πλέον έχει γίνει καταφανής η ανάγκη για ψηφιακή μεταρρύθμιση για οποιαδήποτε επιχείρηση ή ακόμα και κράτος θέλει να παραμείνει ανταγωνιστικό και να διαθέτει την απαιτούμενη ευελιξία. Το θετικό για τον όμιλο Domenica ήταν ότι ο κορονοϊός μας βρήκε έτοιμους όσο αφορά την δυνατότητα τηλεργασίας και τηλεδιασκέψεων, καθώς και τη διενέργεια webinars στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και ποιότητας.

Εκτός από την Τουριστική, αναμφίβολα είναι μια βιομηχανία που η Κύπρος έχει την ανάγκη και πρέπει να επανεκκινήσει. Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα στη συγκεκριμένη βιομηχανία;

Αναμφίβολα, η επόμενη μέρα του κατασκευαστικού τομέα θα χρειαστεί σκληρή δουλεία και ομαδική προσπάθεια για να καταφέρουμε να φέρουμε τον κλάδο σε ρυθμούς ανάπτυξης προ-κορονοϊού. Η πανδημία θα επηρεάσει τόσο την καθημερινότητα των εταιρειών του κλάδου όσο και το σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Όπως έχω αναφέρει, όλες οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου και του Ομίλου Domenica, προχώρησαν σε μια σειρά από ψηφιακές μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις στις υπηρεσίες που προσφέρουν μέσω διαδικτύου σε πελάτες και συνεργάτες. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι αυτές οι νέες μέθοδοι θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας στο μέλλον και ήρθαν για να μείνουν!

Όσο αφορά στο μέλλον του κλάδου, σίγουρα η πανδημία έφερε μια μείωση στη ζήτηση, ενώ πολλά έργα μετατέθηκαν χρονικά. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με την οικονομική κρίση του 2013, οι περισσότερες εταιρίες του κατασκευαστικού τομέα χρησιμοποιούν πλέον ίδια κεφάλαια για την ανάπτυξη νέων έργων και όχι μεγάλους δανεισμούς από τραπεζικά ιδρύματα.

Ταυτόχρονα, οι τιμές σε πολλές περιοχές της Κύπρου, όπως και στην Πάφο μας, έχουν διατηρηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από το μακροχρόνιο μέσο όρο τους και σε επίπεδα προσιτά και για τους ντόπιους, κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε πως η τωρινή κρίση είναι παγκόσμια. Επίσης, πιστεύω ότι ο κορονοϊός, μέσα από τις δραματικές σίγουρα επιπτώσεις του, ανέδειξε και την ανάγκη για μια υψηλής ποιότητας κατοικία.

Ως όμιλος ανέκαθεν προσφέραμε πληθώρα επιλογών σε ντόπιους αγοραστές με πολύ ανταγωνιστικές τιμές και για αυτό, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε μια αυξημένη ζήτηση από συμπολίτες μας.

Όλα τα παραπάνω με κάνουν να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου αλλά και του τόπου μας. Ο λαός μας έχει δυστυχώς δοκιμαστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει αποδείξει ότι ξέρει πως να βγαίνει νικητής από τέτοιες μάχες και να επιστρέφει στην κανονικότητα γρηγορότερα από τις προβλέψεις.

Σε πιο βαθμό πιστεύετε ότι θα επηρεάσει η πανδημία το παρόν και το μέλλον του ομίλου; 

Ο Όμιλος Domenica είναι ένας από τους παλαιότερους στον κλάδο της ανάπτυξης γης στην Κύπρο, έχοντας ιδρυθεί το 1961 από τον αείμνηστο Γεώργιο Χ’’ Δημοσθένους. Ως εκ τούτου, έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία όλες τις προηγούμενες κρίσεις του τόπου μας και είμαι βέβαιος ότι το τέλος και αυτής της κρίσης θα μας βρει σοφότερους και πιο δυνατούς.

Όλα μας τα έργα ανεγείρονται με ιδία κεφάλαια, κάτι που περιορίζει σημαντικά το ρίσκο μας, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία όσο αφορά στις τιμές που προσφέρουμε και στο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών από τους πελάτες μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε θέση να προσαρμοζόμαστε ευκολότερα στις ανάγκες της αγοράς και στο συνεχώς εναλλασσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τις ενέργειες του Ομίλου στους τομείς της εκπαίδευσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως κάθε κρίση φέρνει και ευκαιρίες και στον Όμιλο Domenica είμαστε έτοιμοι να τις αξιοποιήσουμε.

Το αποδείξαμε πολλές φορές άλλωστε, είμαστε για τα δύσκολα!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟΥ

Ο Όμιλος Domenica Group είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1961 ως κατασκευαστική εταιρεία και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ανάπτυξης γης στην Πάφο.

Παράλληλα ο όμιλος δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα, διαθέτοντας αριθμό ξενοδοχείων στην Πάφο ενώ έχει συμφέρον σε άλλες δύο τουριστικές μονάδες στην Αγία Νάπα. Ταυτόχρονα, το ταξιδιωτικό γραφείο του ομίλου προσφέρει ιδανικές τουριστικές και επενδυτικές εκδρομές και υπηρεσίες.

Με εκατοντάδες ιδιωτικά και δημόσια έργα στο χαρτοφυλάκιό του και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες τον καθιστούν ένα από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστικούς ομίλους της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img