ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! Δημόσια ευχαριστία για γιατρό από οικογένεια ασθενούς από την Πάφο

Ο Δρ. Γιάννης Π. Ιωάννου ανεβάζει διαρκώς ψηλά τον πήχη στην ιατρική στην Κύπρο διενεργώντας αυτή τη φορά με επιτυχία μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα του νησιού μας χειρουργική επέμβαση σε ασθενή ηλικίας 82 ετών.

Το πιο κάτω μήνυμα προέρχεται από την οικογένεια του 82χρονου ασθενούς από την Πάφο ο οποίος πλέον μετά την εγχείρηση ξεκίνησε να είναι ολοένα και καλύτερα. Διαβάστε τι ακριβώς έγινε και γιατί ευχαριστούν δημοσίως τον γιατρό.

Ο Δρ. Γιάννης Π. Ιωάννου (Γενικός Χειρουργός- Λαπαροσκοπική και Βαριατρική Χειρουργική) επιχείρησε και κατάφερε το “ακατόρθωτο”, για πολλούς κύπριους γιατρούς, θεραπεύοντας τον κύριο Ανδρέα ηλικίας 82 ετών από την Πάφο ο οποίος υπέφερε από πρόβλημα στον οισοφάγο (αχαλασία οισοφάγου) εδώ και 46 χρόνια, από το 1975.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Ανδρέας, για 46 χρόνια υπέφερε καθότι δεν μπορούσε να σιτιστεί κανονικά επειδή το φαγητό που λάμβανε δεν μπορούσε να περάσει με ευκολία διαμέσου του οισοφάγου του και του σφιγκτήρα και να καταλήξει στο στομάχι. Καθώς περνούσαν τα χρόνια τα πράγματα χειροτέρευαν και η αποβολή του φαγητού που λάμβανε μέσω εμετού ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Όλα αυτά τα χρόνια υποβλήθηκε σε γαστροσκόπηση αρκετές φορές και λάμβανε φαρμακευτική αγωγής χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δύο φορές, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, υποβλήθηκε σε διάνοιξη του σφιγκτήρα με μέθοδο στην οποία χρησιμοποιείται εξειδικευμένο μπαλονάκι χωρίς ουσιαστική επιτυχία εφόσον το πρόβλημα επανήλθε μετά από μερικούς μήνες.

Τον προηγούμενο μήνα, η κατάσταση του είχε χειροτερέψει επειδή ο σφιγκτήρας έκλεισε σχεδόν τελείως και ο κος Ανδρέας δεν μπορούσε να τραφεί με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό βάρος.

Ο προσωπικός του γιατρός εξήγησε ότι η μόνη μέθοδος που γνώριζε ότι θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα ήταν μέσο λαπαροσκοπικής επέμβαση για καθαρισμό και διάνοιξη αλλά δεν γνώριζε εάν υπήρχε γιατρός με τέτοια ειδίκευση στην Κύπρο και κατά δεύτερο λόγο, εάν κάποιος θα επιχειρούσε να κάνει μία τέτοια επέμβαση λόγω και της μεγάλης ηλικίας του κ. Ανδρέα.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο εντοπίσαμε ένα άρθρο του Δρ. Γιάννη Π. Ιωάννου, και την μαρτυρία 77χρονου ασθενή που ταλαιπωρείτο από παρόμοιο πρόβλημα και είχε υποβληθεί με επιτυχία, σε λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση από τον γιατρό.

Επικοινωνήσαμε με το ιατρείο του Δρ. Γιάννης Π. Ιωάννου στην Λεμεσό και εξηγήσαμε την σοβαρότητα της κατάστασης του Κου Ανδρέα ο οποίος ήταν υποσιτισμένος και πολύ αδύναμος.
Ο Δρ. Ιωάννου, αφού εξέτασε τον κο Ανδρέα και έλαβε σοβαρά υπόψιν τον υποσιτισμό κα την αδυναμία του αλλά και την ηλικία του ασθενή (82 ετών) και προφανώς έχοντας εμπιστοσύνη στις δικές του δεξιότητες αλλά και την εμπειρία του, αποφάσισε να θεραπεύσει τον Κο Ανδρέα και έδωσε εντολή για την εισαγωγή του στο χειρουργείο.

Η επέμβαση έγινε λαπαροσκοπικά και πήγε πολύ καλά. Ο Δρ. Ιωάννου κατάφερε να διανοίξει τον σφιγκτήρα και να τοποθετήσει το στομάχι με τρόπο ώστε να η τροφή να μην επιστρέφει προς τα πίσω.

Τρείς εβδομάδες μετά την επέμβαση και ο κ. Ανδρέας έχει πάρει τα πρώτα του πέντε κιλά και μπορεί να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής από αυτή που είχε τα τελευταία 46 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την εμπειρία, τις δεξιότητες και την αποφασιστικότητα του Δρ. Ιωάννου που ίσως να είναι ο μοναδικός στην Κύπρο που θα μπορούσε να επιχειρήσει επιτυχώς τέτοια επέμβαση.

Συστήνουμε ανεπιφύλακτα τον Δρ. Ιωάννου και τον ευχαριστούμε που έχει καταφέρει να θεραπεύσει τον Κον Ανδρέα.

Οικογένεια κ. Ανδρέα

Support Local Business
Translate »