12.9 C
Paphos
Friday, March 24, 2023

ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ: Κοινή τοποθέτηση Δίπλαρου- Κουννά

Θέμα 1: «Διαγωνισμός αρ.1/21 για παροχή υπηρεσιών για Λειτουργία και Συντήρηση του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ)»- Συνεδρία Ολομέλειας ΣΑΠΑ 16/12/2021 στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου, Κώστας Δίπλαρος και Γιώργος Κουννάς, δηλώνουν ότι δεν θα επικυρώσουν αλλά και θα καταψηφίσουν τα σχετικά έγγραφα αλλά ούτε και την προσφορά για παροχή Υπηρεσιών για Λειτουργία και Συντήρηση του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ).

Οι λόγοι για την καταψήφιση παραχώρησης της Βιολογικής Ομάδας σε ιδιώτη διαχειριστή τεκμηριώνονται από τα πιο κάτω:

  1. Θεωρούμε ότι η Παραχώρηση της Βιολογικής Μονάδας του ΣΑΠΑ στον ιδιωτικό τομέα τη δεδομένη στιγμή είναι λανθασμένη και βεβιασμένη ενέργεια ,αφού γίνεται μεσούσης της διαδικασίας για Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την σύσταση ενιαίων οργανισμών ύδρευσης- αποχέτευσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη δεδομένη στιγμή εάν η παραχώρηση της βιολογικής μονάδας στον ιδιώτη για 8 χρόνια θα αποβεί προς όφελος ή όχι του δημότη και της κοινωνίας μέσα στο θεσμικό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί.
  • Διαχρονικά δηλώναμε την κάθετη αντίθεση μας σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης και ιδιαίτερα στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης της Βιολογικής Μονάδας του ΣΑΠΑ. Άλλωστε αυτή την συνεπή στάση έχει και το ΑΚΕΛ διαχρονικά.
  • Έχουμε την πεποίθηση ότι περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου αλλά και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δεν πρέπει να ξεπουλιούνται προς όφελος του ιδιωτικού μεγάλου κεφαλαίου.
  • Επίσης έχουμε τη θέση ότι οι ανάγκες που δημιουργούνται  σε μόνιμες θέσεις προσωπικού, πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό και όχι με τη διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών, η οποία προβάλλεται από την παρούσα Κυβέρνηση ως η καλύτερη λύση και υιοθετείται δυστυχώς και από την πλειοψηφία του Δ.Σ του Οργανισμού μας.
  • Επίσης θεωρούμε ότι η διαφαινόμενη εξοικονόμηση που προκύπτει από την παραχώρηση της βιολογικής μονάδας στον ιδιώτη μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκμηδενιστεί κατά τη διάρκεια υλοποίησης της συμφωνίας, αφού η ιδιωτική διαχειρίστρια εταιρεία μπορεί να επανέλθει αιτούμενη αναπροσαρμογή της συμφωνίας εξέλιξη συχνή σε τέτοιου είδους μεγάλα τεχνικά και ιδιόμορφα έργα.
  • Επιπρόσθετα θεωρούμε τη διαφαινόμενη εξοικονόμηση ως πλασματική αφού προκύπτει από την μειωμένη συντήρηση των μηχανημάτων , κτηρίων και του υπόλοιπου εξοπλισμού της βιολογικής μονάδας και από την εκμετάλλευση εργατικού δυναμικού, το οποίο θα αναγκάζεται όπως δείχνουν τα πράγματα να εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και με αναλογικά χαμηλότερο μισθό.
  • Πέραν πάσης αμφιβολίας ο ιδιώτης μετά το περάς του συμβολαίου θα παραδώσει την μονάδα πρόχειρα συντηρημένη με απρόβλεπτες συνέπειες για τον οργανισμό.  Υπενθυμίζουμε την πικρή εμπειρία που είχαμε στο παρελθόν από ανάλογες συνεργασίες, η οποία ανάγκασε τον ΣΑΠΑ να διακόψει το συμβόλαιο και να τη διαχειριστεί επιτυχημένα με το δικό του προσωπικό εξοικονομώντας αρκετές χιλιάδες ευρώ.
  • Τα τελευταία χρόνια το προσωπικό του Οργανισμού που εργάζεται στη βιολογική μονάδα επέδειξε επαγγελματισμό, εργατικότητα και ανιδιοτέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του με άψογα αποτελέσματα στην προσφερόμενη ποιότητα υπηρεσιών, συνεπώς ζητούμε έστω και την υστάτη να επανεξετάσετε το πιο πάνω ζήτημα προς όφελος των εργαζομένων και του Οργανισμού.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ