19.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου – Κίνηση Σωτηρία της Πάφου

Βοηθάμε  και προχωράμε!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αγαπητοί φίλες και φίλοι θα ήθελα να σας συστηθώ…

Ονομάζομαι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

Γεννήθηκα στο Μούταλλο της Πάφου. Μέχρι και σήμερα κατοικώ στην Πάφο.

Γονείς μου ήταν ο Σπύρος Μαραγκός από τη Μεσόγηκαι μητέρα μου η Αντιγόνη από τη Λάσα, πολύτεκνοι με 9 παιδιά.

Από το γάμο μου απέκτησα δύο κόρες. Την Γεωργία και την Αντιγόνη.

Η Γεωργία Μαραγκού σπούδασε Γενετική στην Αγγλία και κατέχει πτυχίο Bachelor of Science in Human Genetics από το University of Nottingham, και κατόπιν Γενική Ιατρική στην Τσεχία και κατέχει πτυχίο επιπέδου Μάστερ από την 1η Σχολή του Πανεπιστήμιου Καρόλου Πράγας.

Απέκτησε την ειδικότητα της Παιδιατρικής μετά από ειδίκευσή στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σήμερα είναι Ειδικός Παιδίατρος και διατηρεί το δικό της ιδιωτικό ιατρείο στο Ιατρικό Κέντρο Χρυσοβαλάντου, στην Πάφο.

Η Αντιγόνη σπούδασε αισθητικός στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο CDA στην Πάφο.

Ομιλώ και γράφω Άριστα την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Ομιλώ επίσης και την Αραβική.

Το 1975 αποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο της Πάφου. Παράλληλα παρακολουθούσα μαθήματα ηλεκτρολογίας στην Τεχνική Σχολή Πάφου.

Το 1976 μετά τα δύσκολα χρόνια το πολέμου και με το πέρας των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων μετέβηκα στην Σαουδική Αραβία όπου και προσλήφθηκα από την Ελληνική Κατασκευαστική Εταιρεία «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» στη θέση του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Λόγω των πολύ καλών γνώσεων μου, αναβαθμίστηκα γρήγορα σε εργοδηγό.

Το 1977 με παρότρυνση και έξοδα της παραπάνω εταιρείας μετέβηκα σε Αγγλία και Γερμανία όπου παρακολούθησα σεμινάρια εγκατάστασης κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, ενώ παράλληλα εκπαιδευόμουν στον τομέα υψηλής τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών.

Επιστρέφοντας στη Σαουδική Αραβία, εγκατέστησα για λογαριασμό της Εταιρείας ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ πέντε κυκλώματα τηλεόρασης σε διάφορες πόλεις όπως RIAHD, YABO, HOFUF. Πολύ σύντομα η εταιρεία μου αναθέτει καθήκοντα Διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών. Έτσι δημιούργησα μια ομάδα τεχνικών, αποτελούμενη από 35 άτομα, όλων των ειδικοτήτων η οποία κατέγραψε μεγάλη επιτυχία.

Το 1983 αναγκάζομαι να επιστρέψω μόνιμα στην Κύπρο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας του πατέρα μου. Ανοίγω ένα από τα πρώτα βίντεο κλαμπ στην Πάφο και στην συνέχεια ιδρύω την πρώτη εταιρεία διάθεσης και αναπαραγωγής Video ταινιών στην Πάφο και παράλληλα δημιουργώ την εταιρεία παραγωγής Κυπριακών και Ελληνικών ταινιών MARANGOS PRODUCTION LTD όπου μαζί με καταξιωμένους σήμερα ηθοποιούς όπως Αργυρίδης, Μαυρομάτης, Ολ. Ποταμίτου, Ελ. Ευσταθίου και άλλοι δημιουργήσαμε πλειάδα επιτυχημένων ταινιών. (Έχω δημιουργήσει 30 ταινίες). Την ίδια περίοδο ανοίγω ένα σύγχρονο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών στην Πάφο, αντιπροσωπεύοντας γνωστές εταιρείες.

Το 1990 λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας μου στην ραδιοτηλεόραση μου ζητήθηκε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως υπεύθυνος τεχνικών συνεργειών και σκηνοθεσία ειδήσεων του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού Ο ΛΟΓΟΣ.

Το 1994 λόγω της συνέπειας και του επαγγελματισμού που με διακρίνει, μου προτείνεται να αναλάβω ως υπεύθυνος συνεργείων, παραγωγής ειδήσεων και κινηματογραφιστών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ και ΣΙΓΜΑ στην Πάφο.

Το 1995 όντας πλέον πολύ μέσα στα γεγονότα επί καθημερινής βάσεως ως μάχιμος κινηματογραφιστής και παρακολουθώντας  τις εξελίξεις στα ΜΜΕ και του πλούσιου ειδησεογραφικού υλικού στην Επαρχία της Πάφου, ιδρύω τον πρώτο Παγκύπρια αδειούχο από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΠΑΦΟΣ TV ο οποίος σημείωσε τρομερή επιτυχία στον τομέα της Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας, κάτι άλλωστε που έχει αναγνωριστεί από τους Παφίτεςκαι όχι μόνο.

Το 1997 επιτυγχάνω σε Παγκύπρια αποκλειστική κάλυψη ζωντανά καρέ – καρέ δύο από τα μεγαλύτερα θέματα που άφησαν εποχή στην Κυπριακή Τηλεόραση. Τον θάνατο ζευγαριού στη Χλώρακα από τις Ειδικές Δυνάμεις και τον θάνατο από την ελεύθερη πτώση των Αλεξιπτωτιστών στην Πάφο. Τα αποκλειστικά πλάνα έπαιξαν σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΡΙΚ αναγνωρίζοντας τη δουλειά μου, με τίμησε.

Το 1998 με την έναρξη των εργασιών του συνδρομητικού τηλεοπτικού καναλιού ALFA, μου ανατίθεται η παροχή κινηματογραφικών υπηρεσιών και σκηνοθεσία τόσο στο τμήμα ειδήσεων όσο και όλων των αθλητικών γεγονότων της Πάφου.

Το 2000 παρακολουθώντας τις συνεχόμενες αυξανόμενες τεχνολογίες στις Τηλεπικοινωνίες , ιδρύω αλυσίδα καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας MARANGOS MOBILE PHONE.

Το 2001 ιδρύω την εφημερίδα Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ. Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του.  Η κυκλοφορία της εφημερίδας κρίθηκε επιτυχημένη.  

Το 2002 ιδρύω τον σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμένο Τοπικό ραδιοφωνικό Σταθμό POINT FM. Ο Σταθμός έδωσε ένα ξεχωριστό μοναδικό χρώμα στα Ερτζιανά της πόλης και επαρχίας μας.

Το 2006 το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου μου εμπιστεύεται τη θέση του παροχέα τεχνικών κινηματογραφικών υπηρεσιών για την Πάφο στο τμήμα ειδήσεων και επικαίρων. Μια συνεργασία που στέφτηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο πλούσιος εξοπλισμός, οι υποδομές και η πολυετή εμπειρία μου στο χώρο αναγνωρίστηκαν τόσο από το ΡΙΚ όσο και από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς που συνεργάστηκα.  

To 2015 τιμήθηκα στο πρώτο φεστιβάλ Κυπριακών ταινιών VHS, παρουσιάζοντας μία από τις 30 ταινίας μου και στην οποία πρωταγωνιστώ.

Σημειώνεται ότι, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ίδρυσα έχουν περάσει αρκετοί νεαροί τότε δημοσιογράφοι όταν ξεκινούσαν στο επάγγελμα αυτό και τώρα εργάζονται σε Τοπικά και Παγκύπρια ΜΜΕ.

Συνεχίζω να ασχολούμαι με τα ΜΜΕ – τηλεπικοινωνίες.

  Υπάρχουν συνεργασίες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Αναφορικά με την τηλεφωνία – τεχνολογίες- οι γνώσεις μου πλέον έχουν φτάσει σε ανώτερο επίπεδο. Και στο τομέα αυτό συνεργάζομαι με Κύπρο και εξωτερικό. Συνεργασίες υψηλής τεχνολογίας.

Δημήτρης Μαραγκός

Επιχειρηματίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου – Κίνηση Σωτηρία της Πάφου

Τηλ. 99303244

E- mail – [email protected]

Facebook – Marangos Dimitri

Βοηθάμε  και προχωράμε!!!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ