Διευκρινίσεις για τη λειτουργία γυμναστηρίων και άθλησης σε Λεμεσό και Πάφο

Διευκρινίσεις δίνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία των γυμναστηρίων και γενικότερα για θέματα άθλησης στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, με βάση τα νέα διατάγματα του Υπουργού Υγείας ημερ. 12/11/2020 (ΚΔΠ520/2020) και 16/11/2020 (ΚΔΠ531/2020).

Συγκεκριμένα, ο ΚΟΑ διευκρινίζει πως η λειτουργία των κολυμβητηρίων επιτρέπεται μόνο για χρήση από πρόσωπα με αναπηρίες για θεραπευτική άσκηση ή για προπονήσεις μέχρι 4 προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, ανεξαρτήτως ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, κολυμβητικές δεξαμενές οι οποίες αποτελούν μέρος της εγκατάστασης γυμναστηρίου μπορούν να λειτουργήσουν (για ενήλικες και παιδιά) στην περίπτωση που υπάρχει ξεχωριστή πρόσβαση (είσοδος/έξοδος) στην κολυμβητική δεξαμενή και όχι εάν αυτές εξυπηρετούνται από κοινή πρόσβαση με τους υπόλοιπους χώρους του γυμναστηρίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δείτε εδώ: Έρευνα: Πότε οι φορείς του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτικοί μετά τα συμπτώματα

Ο ΚΟΑ επισημαίνει πως, δεδομένης της αναστολής της λειτουργίας των γυμναστηρίων στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, δεν επιτρέπεται η χρήση χώρων του γυμναστηρίου για κανέναν λόγο (π.χ. αποκατάσταση, φυσιοθεραπεία και/ή εκμάθηση αθλήματος).

Σημειώνει πως οι ομαδικές προπονήσεις και αγώνες επιτρέπονται μόνο για τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε πρωταθλήματα Α κατηγορίας και τις Εθνικές Ομάδες.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις που αφορούν σε ενήλικες αθλητές, επιτρέπεται η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) από πρόσωπα ή ομάδες έως τεσσάρων (4) προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, χωρίς την χρήση αποδυτηρίων και χωρίς την παρουσία θεατών. Διευκρινίζεται ότι γυμναστήρια τα οποία πιθανόν να βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων αυτών παραμένουν κλειστά.

Ο ΚΟΑ σημειώνει πως αναστέλλεται η αθλητική δραστηριότητα (προπονήσεις και οι αθλητικές διοργανώσεις) παιδιών κάτω των 18 ετών. Ωστόσο, επισημαίνει, επιτρέπεται η ατομική προπόνηση ομαδικών και ατομικών αθλημάτων (2 άτομα περιλαμβανομένου του προπονητή) χωρίς επαφή και/ή ομαδικό παιχνίδι και τηρώντας πιστά τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας καθώς και των Πρωτοκόλλων που έχουν εκδοθεί από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα οποία έχουν τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Υγείας.

Τονίζεται τέλος ότι, παράβαση των όρων των διαταγμάτων συνιστά ποινικό αδίκημα και η αστυνομία θα επιλαμβάνεται των σχετικών καταγγελιών. Σημειώνεται ότι οι οδηγίες αυτές είναι συμπληρωματικές και δεν αντικαθιστούν τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα που εκδόθηκαν.

Support Local Business
Translate »