Διενέργεια rapid και PCR test στην Πάφο και σήμερα με προσθήκη νέων σημείων


Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι τόσο στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), όσο και του ελέγχου της μοριακής εξέτασης (PCR test) των εργαζομένων που εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακινήσεων από και προς τις Επαρχίες Πάφου, συνεχίζεται και σήμερα από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια στην Επαρχία Πάφου.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), το οποίο άρχισε από χθες και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών σε τρία σημεία στην Πάφο μετά την ολοκλήρωση της διενέργειας των τεστ στην Π. Χρυσοχούς .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συγκεκριμένα χτες ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας νέα σημεία δειγματοληψίας. Στην Πάφο πέρα από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου 09:00 – 17:00 ) τη Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου (μπροστά από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη 09:00 – 17:00 ) θα στηθεί κινητή μονάδα και στην Πέγεια (Πλατεία της βρύσης των Πεγιώτισων) από τις 09:00 – 14:00 .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την εταιρεία Mediwell Home Healthcare Services θα προσφέρουν εντελώς δωρεάν antigen rapid test για όλο τον πληθυσμό της Πέγειας. Πρόσθεσε, πως το συνεργείο δειγματοληψίας θα βρίσκεται στην πλατεία της Βρύσης των Πεγειώτισσων μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο της Πέγειας από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 και κάλεσε τον κόσμο να αφιερώσουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους για να διενεργήσουν το τεστ.Εξέφρασε τέλος τις θερμές ευχαριστίες του στο Υπουργείο Υγείας και τις Δημοτικές αρχές για την αμέριστη στήριξη τους.

Εξάλλου το διήμερο στην Π. Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, διενεργήθηκαν 316 τεστ εκ των οποίων 201 την Δευτέρα όπου εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα και την Τρίτη 115 τεστ εκ των οποίων όλα είναι αρνητικά.

Στην Πάφο, από τα 580 antigen rapid test , προέκυψαν 8 θετικά κρούσματα χτες.

“PCR test”

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου εργαζομένων που εξαιρούνται για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, με την ενίσχυση και την προσθήκη νέων σημείων δειγματοληψιών στις δύο Επαρχίες.

Συγκεκριμένα πέρα από την κινητή μονάδα που στήθηκε στην Γεροσκήπου, από χτες ξεκίνησε και ο εργαστηριακός έλεγχος εργαζομένων που εξαιρούνται για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, στο Χώρο Στάθμευσης του Σταδίου « Στέλιος Κυριακίδης » στο πρώην Παφιακό.

Εργαζόμενοι που μετακινούνται από την Πάφο για άλλες επαρχίες συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στο Χώρο Στάθμευσης του Σταδίου « Στέλιος Κυριακίδης « για την μοριακή εξέταση (PCR test) μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση και την προσθήκη νέων σημείων δειγματοληψιών στις δύο Επαρχίες.

Οι δειγματοληψίες στο Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) θα συνεχιστούν επίσης σήμερα και τις δύο επόμενες ημέρες , Πέμπτη. Παρασκευή, 18-20 Νοεμβρίου: από τις 08.00 π.μ. μέχρι 18.00 μ.μ. το απόγευμα .

Σε όλα τα σημεία που γίνονται οι σχετικές δειγματοληψίες μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου επιτηρούσαν για την τήρηση των αποστάσεων και την χρήση μασκών.

Σημειώνεται επίσης πως το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για διενέργεια μοριακής εξέτασης από εργαζόμενους που εξαιρούνται για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, αποφασίστηκε όπως δοθεί παράταση μιας ημέρας για τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου από τους εργαζόμενους, ενώ οι έλεγχοι για αρνητικό πιστοποιητικό PCR θα αρχίσουν από την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, στις 5 π.μ..

πηγη ΚΥΠΕ

Support Local Business
Translate »