23.9 C
Paphos
Thursday, May 23, 2024

Διενέργεια rapid και PCR test στην Πάφο και σήμερα με προσθήκη νέων σημείων, ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα

Συνεχίζεται σήμερα η διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test) σε διάφορα σημεία της Πάφου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services Ζήνωνας Ζήνωνος, ανέφερε πως σήμερα συνεχίζεται στην Επαρχία Πάφου η εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Τα κλιμάκια της εταιρείας Mediwell Home Healthcare θα βρίσκονται σήμερα στις Υπεραγορές Παπαντωνίου στην Λεωφόρο Ελλάδος όπως επίσης και στην Γεροσκήπου δίπλα από το Ταχυδρομείο. Όπως εξήγησε λόγω των καιρικών συνθηκών, η κινητή μονάδα που βρισκόταν χτες στο Πάρκο Γλυπτικής στην Γεροσκήπου, μεταφέρεται σήμερα δίπλα από το Ταχυδρομείο της Γεροσκήπου όπου υπάρχει στεγασμένος χώρος για την ασφάλεια τόσο των ατόμων που εργάζονται αλλά και του κόσμου που θα προσέλθει για την διαγνωστική εξέταση.

Οι ώρες λειτουργίας του είναι στο Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς Παπαντωνίου (Λεωφόρος Ελλάδος) από τις 8 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. και στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής, Γεροσκήπου (δίπλα από το Ταχυδρομείο) από τις 9 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται πως κινητή μονάδα λειτουργεί και στη Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου (μπροστά από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη) από τις 8 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζήνωνος, είναι μια εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας η οποία στοχεύει στον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων ώστε να ανακοπεί η μετάδοση του κορωνοϊού στον πληθυσμό της Πάφου όσο και Παγκύπρια. Ακολούθως ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας για αυτή την μεγαλειώδη εκστρατεία, όπως είπε, αλλά και τους υπηρεσιακούς λειτουργούς του Υπουργείου “οι οποίοι πραγματικά καταβάλουν καθημερινά τεράστιες προσπάθειες για αυτή την εκστρατεία”.Επιπρόσθετα ευχαρίστησε τον Δήμο Γεροσκήπου αλλά και τις υπεραγορές Παπαντωνίου που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και ευχήθηκε το συντομότερο δυνατό να περιοριστεί στο ελάχιστο αυτή η πανδημία για να μπορέσει ο κόσμος της Πάφου να επανέλθει στην φυσιολογική ροή της ζωής του.

Στο μεταξύ ο κ. Ζήνωνος ανέφερε πως ξεκινούν τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορωνοϊό στην Χλώρακα, το Σάββατο και Κυριακή από τις 09.00 μέχρι τις 14.00 στην πλατεία της Εκκλησίας Παναγίας Χρυσοαιματούσης και κάλεσε το κοινό να δώσουν μαζικά το παρών του, αφιερώνοντας πέντε λεπτά από τον χρόνο του. Επίσης συνέχισε εξετάζεται το ενδεχόμενο ένα συνεργείο τους να μεταφερθεί στην Λεμεσό για στήριξη της Επαρχίας Λεμεσού , γιατί, όπως είπε, η κατάσταση εκεί είναι ακόμη πιο δύσκολη

Ερωτηθείς για την προσέλευση του κοινού, ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services ανέφερε πως ο κόσμος προσέρχεται ικανοποιητικά , τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας με τις αποστάσεις, δηλώνοντας πως η εξυπηρέτηση είναι πάρα πολύ γρήγορη, δεν υπάρχει κωλυσιεργία και δεν μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικός παράγοντας η ταλαιπωρία διότι δεν υφίσταται αυτός ο παράγοντας.

“Θερμή παράκληση μας προς τον κόσμο να προσέρχεται και να μην φοβάται ότι θα καθυστερήσει από τις δουλειές ή τις υποχρεώσεις του”, είπε.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των test αυτά είπε στέλνονται με sms στο κινητό τους, όμως οι θετικοί ενημερώνονται άμεσα τηλεφωνικώς ούτως ώστε να προχωρήσουν στην διαγνωστική εξέταση με την μέθοδο του PCR . Πρόσθεσε δε, όσοι δεν λαμβάνουν μήνυμα έγκαιρα να μην ανησυχούν γιατί είναι αρνητικοί.

Απηύθυνε επίσης θερμή παράκληση προς το κοινό να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια που παρέχεται δωρεάν σημειώνοντας πως όλοι πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξεταστούμε, αφού αυτό είναι για το καλό το δικό μας, της οικογένειας μας του επαγγελματικού μας περιβάλλοντος αλλά και των φίλων μας.

Ενδεικτικά ανέφερε πως υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και είναι κρίμα γιατί όπως εξήγησε, πολλοί είναι θετικοί και είναι ασυμπτωματικοί . Οπότε χωρίς να το ξέρουν και άθελα τους προχωρούν στην μετάδοση του ιού με δύσκολες συνέπειες.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της Επαρχίας Πάφου, ο κ. Ζήνωνος είπε πως αυτά είναι ικανοποιητικά. Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα, στην Πέγεια από 185 περίπου τεστ δεν εντοπίστηκε ούτε ένα θετικό, στην Γεροσκήπου από 329 περίπου τεστ εντοπίστηκε μόνο ένα θετικό ενώ άλλα τρία θετικά εντοπίστηκαν από 319 τεστ που έγιναν στον Δήμο Πάφου.

PCR test στην Πάφο

Στο μεταξύ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι της μοριακής εξέτασης (PCR test) των εργαζομένων που εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακινήσεων από και προς τις Επαρχίες Πάφου, συνεχίζεται και σήμερα από το συμβαλλόμενο εργαστήρι στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics που ανέλαβε να στελεχώσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για τη διενέργεια εξετάσεων COVID-19 σε εργαζομένους στις δύο επαρχίες αναφέρει πως οι δειγματοληψίες στο Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή, από τις 08.00 π.μ. μέχρι 18.00 μ.μ. το απόγευμα.

Εξάλλου από τα 919 δείγματα που λήφθηκαν χτες στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν μόνο 6 κρούσματα.

Η NIPD Genetics σημειώνει ακόμη ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα, όπως βεβαίωση εργοδότη ή βεβαίωση κυκλοφορίας (https://bit.ly/2UAJbP1), ταυτότητα ή διαβατήριο, και να συμπληρώσουν το έντυπο δειγματοληψίας (https://bit.ly/3nAbYQ1).


Τονίζεται πως χωρίς όλα τα πιο πάνω, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί δωρεάν δειγματοληψία.

Η ΝΙPD Genetics παρακαλεί όλους όσοι θα προσέλθουν για τη δειγματοληψία, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα προστατευτικά μέτρα όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές. Ανακοίνωσε δε, πως για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.nipd.com ή να καλούν στο τηλέφωνο 22 267 899.

Στο μεταξύ σε όλα τα σημεία που γίνονται οι σχετικές δειγματοληψίες μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου επιτηρούσαν για την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μασκών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ