Με απουσίες, είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, η οποία λόγω των εξελίξεων με τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 25 μέλη του Συμβουλίου, παρευρέθηκαν μόνα τα 15.
Τα υπόλοιπα μέλη, τρεις από το ΔΗΚΟ, δύο της ΕΔΕΚ, ο Αντιδήμαρχος, ένας της ΔΗΠΑ, ένας του ΕΛΑΜ και ένας της Κίνησης Ανθρώπινη πόλη, ανακοίνωσαν μέσω επιστολής ότι επιθυμούν η συνεδρίαση να μην πραγματοποιηθεί, καθώς δεν θα παρευρέθονταν σε αυτή, με φόντο τις εξελίξεις στην υπόθεση Φαίδωνος.
Όπως ανάφερεται τα μέλη του ΑΚΕΛ έθεσαν θέμα να διακοπεί η συνεδρίαση, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό, αργότερα έθεσαν θέμα εξαίρεσης του Δημάρχου από τη διαδικασία λόγω της έρευνας πο είναι σε εξέλιξη εναντίον του, κάτι το οποίο επίσης δεν έγινε αποδεκτό.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ΑΚΕΛ κατέθεσε επιστολή με την οποία ενημερώνει ότι αποχωρεί από τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να διακοπεί η συνεδρίαση.




