35.7 C
Paphos
Tuesday, June 25, 2024

Διαφωνία ως προς το αν υπήρξε συμφωνία με το θύμα στη δίκη του συζυγοκτόνου της Τρεμιθούσας

Δεν αποτελεί γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του 74χρονου και της συζύγου του για να τη σκοτώσει, εκτιμά η κατηγορούσα αρχή στη δίκη του συζυγοκτόνου της Τρεμιθούσας. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση επιμένει ότι ο θάνατος της 75χρονης προκλήθηκε μετά από συμφωνία.

Κατά τη δικαστική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, παρουσιάστηκε την Τρίτη διαφορά ως προς την έκθεση των γεγονότων, με τις δύο πλευρές να διαφωνούν στο σημείο που αφορούσε δήλωση του κατηγορουμένου ότι επέφερε τον θάνατο της συζύγου του, αποφράσοντας το στόμα και την μύτη της, επειδή δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει.

Στην δήλωση του στην Αστυνομία αλλά και στον αδελφό του, μετά το έγκλημα, ο 74χρονος είχε ισχυριστεί ότι αυτή ήταν η θέληση και της συζύγου του, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να αποδεχθεί η Κατηγορούσα Αρχή, αφού όπως τονίσθηκε στο δικαστήριο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο για μελλοντικά εγκλήματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, υποστηρίζει ότι το έγκλημα δεν είχε προσυμφωνηθεί με τη θανούσα, όπως ισχυρίζεται ο 74χρονος. Ο κ. Χατζηκύρου ανέφερε πως μπορεί ο 74χρονος να σκότωσε τη σύζυγό του από οίκτο και από συμπόνοια επειδή ταλαιπωρείτο από την μακρόχρονη ασθένεια της, αλλά όχι ότι ήταν σύμφωνη.

«Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν υπήρξε γεγονός αυτή η συμφωνία της θανούσας με τον κατηγορούμενο» πρόσθεσε. Χαρακτήρισε επίσης μη δεοντολογική τη συμπεριφορά των συνηγόρων υπεράσπισης αφού όπως είπε, «άλλα συμφωνούν την προηγουμένη και άλλα αναφέρουν ενώπιον του Δικαστηρίου».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 74χρονου Νικολέτα Χαραλαμπίδου και Ρίτσα Πεκρή εκτιμούν ωστόσο πως ο θάνατος της 75χρονης προκλήθηκε μετά από συμφωνία που είχε κάνει με την θανούσα σύζυγο του. Επί τούτου ωστόσο δεν αφέθηκε κανένα σημείωμα από την 75χρονη παρά οι δηλώσεις του κατηγορουμένου στην κατάθεσή του. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου εξέφρασαν απογοήτευση για την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής και έθεσαν θέμα επηρεασμού της εμπιστοσύνης της υπεράσπισης. Επεσήμαναν επίσης πως η Κατηγορούσα Αρχή αποδέχεται ένα μέρος της παραδοχής του κατηγορουμένου και απορρίπτει το υπόλοιπο.

Το Δικαστήριο ωστόσο ζήτησε συνέχιση της ακρόασης, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως μετά από τέσσερις αναβολές δεν θα ζητήσει άλλη αναβολή της υπόθεσης. Ως εκ τούτου μετά από σύντομη διακοπή, πρώτος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε την Τρίτη ο κοινοτάρχης Τρεμιθούσας, Χριστοφή Πέτρου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι ιδιοκτήτης της κατοικίας που διέμενε το ζεύγος των Βρετανών.

Πρόκειται, όπως είπε, για φιλήσυχο ζεύγος και τυπικότατο στις υποχρεώσεις του. Πρόσθεσε ακόμη πως η κόρη του τους είχε μεγάλη εμπιστοσύνη και όταν απουσίαζε, έδινε στο ζεύγος των Βρετανών το κλειδί της κατοικίας της προκειμένου να φροντίζουν τα σκυλάκια της.

Στην αντεξέταση του από τους συνηγόρους υπεράσπισης ο μάρτυρας ανέφερε πως σε αρκετές περιπτώσεις η 74χρονη παραπονιόταν ότι είχε κουραστεί με την κατάσταση της υγείας της. Τον είχε μάλιστα ενημερώσει ότι χειροτέρευε, πονούσε εσωτερικά, ενώ πονούσαν τα χέρια της. Όσο για τον κατηγορούμενο ο κ. Πέτρου ανέφερε ότι αυτός ποτέ δεν του παραπονέθηκε για την γυναίκα του.

Ακολούθησε η κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας δύο αστυφυλάκων που ήταν επιφορτισμένοι με τη φρούρηση της σορού της 75χρονης, και άλλου μάρτυρα, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης του 74χρονου έφεραν ένσταση ορισμένων παραγράφων στην κατάθεση του τρίτου μάρτυρα του Λοχία 3142 του ΤΑΕ ΄Πάφου Πανίκου Τζώρτζη. Ως εκ τούτου  το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 22.12.22 στις 11:00 το πρωί προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της ένστασης. Διέταξε επίσης όπως ο κατηγορουμένος παραμείνει υπό κράτηση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ