Δεντροφύτευση στο πάρκο Ανδρέα Αθηνοδώρου στην Κολώνη (φωτ.)

Δεντροφύτευση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Γεροσκήπου στην περιοχή Κολώνης στο υπό διαμόρφωση πάρκο Ανδρέα Αθηνοδώρου.

Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Γεροσκήπου σε συνεργασία με την ομάδα Πρωτοβουλίας για τη δεντροφύτευση 100.000 δέντρων, το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών, τις Λέσχεις LIONS Πάφου και τη στήριξη της εταιρείας Αθηνοδώρου.

Το Πάρκο Ανδρέα Αθηνοδώρου πέραν από τους χώρους πρασίνου και τον σχεδιασμό που έγινε θα περιλαμβάνει μια παιδική χαρά για να μπορούν να παίζουν μικρά παιδιά, αναψυκτήριο, θα διαθέτει χώρους στάθμευσης ενώ θα ενοποιηθεί με συνολικό χώρο πρασίνου 38.000τμ που μέσω του γραμμικού πάρκου θα καταλήγει σε μια καταπράσινη περιοχή στους Επτά Άη Γιώρκηδες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μάκης Παυλίδης μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης έκανε λόγο σε μέρα χαράς αφού η δεντροφύτευση θα συμβάλει στο να αποκτήσει χαρακτήρα πρασίνου η περιοχή της Κολώνης. Έχουμε πάντα ευαισθησίες για το περιβάλλον, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως πέρυσι ο Δήμος Γεροσκήπου φύτευσε πέραν των 1500 δέντρων ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή ενώ στόχος είναι στο μέλλον να δημιουργηθούν ακόμη τέσσερα πάρκα με το ένα να βρίσκεται ήδη στα σκαριά στην περιοχή του Τμήματος Υδάτων.

Από πλευράς της εταιρείας Αθηνοδώρου, η οποία είναι από τους σημαντικότερους συντελεστές που στήριξαν οικονομικά το όλο εγχείρημα της δημιουργίας του Πάρκου, ο Γενικός Διευθυντής Χρίστος ευχαρίστησε από καρδιάς το Δήμο Γεροσκήπου και τον Δήμαρχο που δίνουν τόσο στον ίδιο όσο και στην εταιρεία να συμμετέχουν σε τέτοιες προσπάθειες ανάπλασης του χώρου και μετατροπής του σε ένα ωραίο και σύγχρονο πάρκο.

Support Local Business