Δεν έθεσαν θέμα μέτρων στη Λεμεσό οι Επιδημιολόγοι – Το μπαλάκι στην κυβέρνηση

Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται η κατάσταση σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή υψηλών αριθμών κρουσμάτων στην Κοινότητα.  

Επίκεντρο των ανησυχιών εξακολουθεί να είναι η Λεμεσός, στην οποία και εντοπίζονται τα πλείστα κρούσματα.  Χθες ανακοινώθηκαν 382 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το παγκύπριο ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται στο 0,99%.  Το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση καθώς αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 218 ασθενείς, εκ των οποίων οι 44 σε σοβαρή κατάσταση.  

Στη «μάχη» μπήκε και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στο οποίο νοσηλεύονται περιστατικά COVID19, ενώ ασθενείς αναμένεται να μεταφέρονται τις επόμενες μέρες και στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.  Ο ΟΚΥπΥ έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο για ανάπτυξη πέραν των 300 κλινών για να καλυφθούν οι ανάγκες.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την αυξανόμενη τάση το επόμενο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρουμε ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς δήλωσε χθες Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Με παρέμβασή του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Λεμεσού για τήρηση των μέτρων, μετά τις εικόνες της περασμένης Κυριακής όπου πραγματοποιήθηκε καρναβαλίστικο πάρτι στο παλιό Λιμάνι.  

«Για αυτό και για ύστατη φορά, προτού τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς αναγκάσουν να λάβουμε νέα αυστηρά και, ενδεχομένως, τοπικά μέτρα, καλώ το σύνολο των συμπολιτών μου να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα επιτρέψω η χώρα, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής μειοψηφίας να υποφέρει στο σύνολο της», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό του μήνυμα την περασμένη Τρίτη.  

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για λήψη τοπικών μέτρων στη Λεμεσό, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε πως η Επιστημονική Ομάδα δεν διατύπωσε μέχρι στιγμής θέση επί του θέματος, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να ληφθεί σχετική πολιτική απόφαση επί του θέματος. 

πηγή sigmalive

Support Local Business
Translate »