spot_img
spot_img
20.9 C
Paphos
Friday, September 17, 2021

Δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 20% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο εκτιμά ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου

spot_img
   

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, δήλωσε πως ο Ιούλιος διαφαίνεται να είναι πολύ παρόμοιος με τον Ιούνιο καταγράφοντας πολύ χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, προσθέτοντας πως η μηνιαία πληρότητα του Ιουλίου δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 20% στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην Πάφο κυμαίνονται, είπε, “ στο 60% τα Σαββατοκύριακα” αλλά μηνιαία , πρόσθεσε, “δεν θα ξεπεράσουν το 20%, τον Ιούλιο μήνα “. Τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούνιο συνέχισε, οι πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στην επαρχία Πάφου δεν ξεπέρασαν το 15%.

   

Σε σχέση με τον Αύγουστο, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως αναμένεται κάποια αυξημένη κίνηση από την εγχώρια αγορά λόγω των διακοπών αλλά σίγουρα θα είναι ίσως ο πιο αδύνατος Αύγουστος από πλευράς πληροτήτων των τελευταίων δεκαετιών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δυστυχώς, παρατήρησε, “δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία κίνηση από την αγγλική αγορά“. Ανέφερε πως ο σύνδεσμος αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από την συγκεκριμένη αγορά, που χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική για την Πάφο.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Όσον αφορά την απόδοση του Ιουλίου, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως θα είναι πολύ χαμηλότερη των προσδοκιών τους και αποτελεί τον προπομπό ενός πολύ αδύνατου Αυγούστου .

Για το φθινόπωρο ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως είναι σχεδόν αδύνατον να κάνει κάποιος πρόβλεψη, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά .

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τον Ιούλιο λειτουργούν 20 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες στην επαρχία Πάφου, σημειώνοντας ωστόσο πως τα ξενοδοχεία που θα επαναλειτουργήσουν τον Αύγουστο αναμένεται να αυξηθούν.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τα ξενοδοχεία της Πάφου σημείωσε είναι από τη Γερμανία, λίγοι από την Αυστρία και οι περισσότεροι Κύπριοι.

Στο μεταξύ, την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Μιχαηλίδης για τη διήμερη πρόσφατη περιοδεία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου στην περιοχή της Λαόνας και του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.

Επισκεφτήκαμε, είπε, πολλά χωριά, εξετάστηκε το τι προσφέρει το καθένα, ποιά είναι τα προβλήματα και ποιές είναι οι ευκαιρίες που μπορούν δημιουργηθούν σε ότι αφορά τον τουρισμό.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θέμης Φιλιππίδης και μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων χαρακτήρισε πολύ άσχημη την περίοδο που διανύει η ξενοδοχειακή βιομηχανία τουλάχιστον σε ότι αφορά τον εισαγόμενο τουρισμό.

Φαίνεται , είπε ο κ. Φιλιππίδης ότι οι χώρες από τις οποίες περιμέναμε ότι θα έχουν ξεκινήσει να φέρνουν τουρίστες δεν υλοποιούνται οι προβλέψεις όπως είναι οι περιπτώσεις του Ισραήλ, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών.

Σ’ ότι δε αφορά την αγγλική αγορά από την οποία ανέμεναν ότι θα ξεκινούσε τουλάχιστον αρχές Αυγούστου μετά από σχετική πληροφόρηση που είχαν από τους συνεργάτες τους, τους μεγάλους οργανωτές ταξιδίων όπως Tui και άλλοι φαίνεται , όπως είπε ο κ. Φιλιππίδης ότι η απόφαση της κυβέρνησης σε συνεννόηση με τον ΠΑΣΥΞΕ να διενεργείται τεστ για όλους όσοι έρχονται στο νησί με από κοινού κάλυψη του κόστους του τεστ δεν τους βρίσκει σύμφωνους. Εκτίμησε δε πως λόγω αυτής της κατάστασης μέχρι 15 Αυγούστου δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πτήσεις προς Κύπρο.

Ιδιαίτερα συνέχισε, για την Επαρχία της Πάφου που είναι αρκετά εξαρτημένη από την αγγλική αγορά αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα.

Σε ότι αφορά την ρωσική αγορά που είναι η 2η μεγάλη χώρα προσέλευσης τουριστών ο κ. Φιλιππίδης είπε πως λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφει ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από την Ρωσία.

Όλα τούτα σημείωσε, δημιουργούν μια αβεβαιότητα σε ότι αφορά την πορεία της τουριστικής βιομηχανίας, προσθέτοντας πως οι προσπάθειες των ξενοδόχων της Πάφου έχουν επικεντρωθεί στους ντόπιους συμπολίτες μας .

Δυστυχώς όμως συνέχισε, απ αυτούς δεν μπορεί να καλυφθεί το μεγάλο κενό του εισαγόμενου τουρισμού, κατέληξε.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img