8.9 C
Paphos
Friday, March 31, 2023

Δέκα Παφίτες στο νέο Παγκυπρίο Συμβουλίο Ειρήνης (ΛΙΣΤΑ)

Το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Πανόραμα» στο Δάλι, το Τακτικό Συνέδριο του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), κάτω από το σύνθημα «Ειρήνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο» στην παρουσία 100 περίπου συνέδρων.

Οι δέκα Παφίτες που εξελέγησαν στο νέο Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης είναι η Αργυρώ Αυγουστή-Τιττώνη, μέλος Γραμματείας, Γιώργος Σκούρου, μέλος Γραμματείας, Θεοδώρα Ζάγγουλου-Κουννά, μέλος, Άντρη Κωμοδρόμου, μέλος, Δημήτριος Λάμπρου, μέλος, Γιώργος Μιχαήλ, μέλος, Γιώργος Παχύς, μέλος, Λίντα Φαουζή, μέλος, Ιωάννα Χατζηπαναγιώτου , μέλος, Ανδρέας Χριστοφή, μέλος και Ανδρέας Χρυσάνθου, μέλος.

Στο άνοιγμα του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΕ, Άρης Γεωργίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο πλαίσιο του συνεδρίου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στους αγώνες του ΠΣΕ οι αποθανόντες Φανής Χριστοδούλου, Κώστας Γεννάρης και Χάρης Κυριακίδης. Στο συνέδριό απέστειλαν χαιρετισμόκινήματα ειρήνης από Κούβα, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Συρία, Ινδία, Νότιο Αφρική, Πορτογαλία, Σερβία, Ιράν, Βρετανία και Μεξικό.

Σημείο αναφοράς στο συνέδριο αποτέλεσε η ομιλία του αποχωρήσαντα Προέδρου του ΠΣΕ, Δρ. Στέλιου Σοφόκλη.


Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου ανασκόπησαν τη δράση του Κινήματος από το προηγούμενο Συνέδριο και έθεσαν στόχους μέχρι το επόμενο.

Όπως σημειώνεται στη Διακήρυξη που ενέκρινε ομόφωνα το Συνέδριο, το ΠΣΕ στοχεύοντας στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού αισθήματος, αλλά και του αισθήματος αλληλεγγύης ανάμεσα στον κυπριακό λαό, απευθύνει κάλεσμα στα μέλη, αλλά και σε όσους ευαισθητοποιούνται για την προώθηση της ειρήνης στην Κύπρο και τον κόσμο, να στηρίξουν την προσπάθεια για αναβάθμιση του ρόλου του ΠΣΕ για μια πιο αποτελεσματική παρέμβαση του κινήματος.

Η ενίσχυση του κινήματος θα συμβάλει παράλληλαστην ενίσχυση των αγώνωνγια ειρηνική λύση του κυπριακού προβλήματος, για ελευθερία και επανένωση της Κύπρου σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης και ασφάλειας, για πλήρη αποστρατικοποίηση της Κύπρου, για απεμπλοκή της Κύπρου από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς, για την κατάργηση των στρατιωτικών συνεργασιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα με ΗΠΑ και Ισραήλ, για απαλλαγή της Μέσης Ανατολής από τα όπλα μαζικής καταστροφής, για αποπυρηνικοποίηση και αφοπλισμό, για διάλυση της ιμπεριαλιστικής μηχανής του ΝΑΤΟ και απαλλαγή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για συνεργασία με αδελφά κινήματα ειρήνης μέσω του Παγκόσμιου Κινήματος Ειρήνης, για προώθηση της ειρήνης στην κυπριακή κοινωνία σε συνεργασία με προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, των ΜΜΕ, της ιατρικής και των επιστημών. Επιπλέον, το Συνέδριο ενέκρινε ψήφισμα το οποίο θα σταλεί προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Τέλος, το Συνέδριο εξέλεξε νέο 80μελές Γενικό Συμβούλιο. Κατά την πρώτη του συνεδρία, το νέο Γενικό Συμβούλιο εξέλεξε Πρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και τη νέα Γραμματεία του ΠΣΕ. Νέος Πρόεδρος του ΠΣΕ εξελέγη ο Τάσος Κωστέας, πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός και Γενικός Γραμματέας, ο Χάρης Πασιάς.

Η 13μελής Γραμματεία απαρτίζεται επιπλέον από τους Αχμέτ Ντεριά, Πιερή Πιερή, Γεωργία Ζήνωνος, Πέτερ Ιωσήφ, Χαλιντέ Σακαλλή, Νεσιέ Γιασίν, Μάριο Γεωργίου, Χρυσόστομο Μωυσέως, Γιώργο Σκούρου, Κωνσταντίνο Στυλιανού και Αργυρώ Αυγουστή-Τιττώνη.
Στη συνέχεια ακολουθεί ο κατάλογος του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΠΣΕ και το βιογραφικό του νέου Πρόεδρου και Γενικού Γραμματέα του Κινήματος.
Νέο Γενικό Συμβούλιο Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης

 1. Κωστέας Τάσος, Πρόεδρος
 2. Πασιάς Χάρης, Γενικός Γραμματέας
 3. Derya Ahmet, μέλος Γραμματείας
 4. Sakalli Halide, μέλος Γραμματείας
 5. Yasin Nese, μέλος Γραμματείας
 6. Αυγουστή-Τιττώνη Αργυρώ, μέλος Γραμματείας
 7. Γεωργίου Μάριος, μέλος Γραμματείας
 8. Ζήνωνος Γεωργία, μέλος Γραμματείας
 9. Ιωσήφ Πέτερ, μέλος Γραμματείας
 10. Μωυσέως Χρυσόστομος, μέλος Γραμματείας
 11. Πιερή Πιερής, μέλος Γραμματείας
 12. Σκούρου Γιώργος, μέλος Γραμματείας
 13. Στυλιανού Κωνσταντίνος, μέλος Γραμματείας
 14. Asam Koral, μέλος
 15. Azizoglu Mete, μέλος
 16. Baysal Besim, μέλος
 17. Gulle Ali, μέλος
 18. Kanatli Murat, μέλος
 19. Karapashaoglu Halil, μέλος
 20. Korkmazhan Abdullah, μέλος
 21. Seylani Izel, μέλος
 22. Uludag Sevgul, μέλος
 23. Αγαθού Σταύρος, μέλος
 24. Άρνου Παναγιώτα, μέλος
 25. Βασιλείου Νίκη, μέλος
 26. Βόλινα Έλενα, μέλος
 27. Γαβριήλ Γιώργος, μέλος
 28. Δημητρίου Ηλίας, μέλος
 29. Δημητρίου Φώτος, μέλος
 30. Διαμαντίδου Μαρία, μέλος
 31. Δύσπυρος Τάσος, μέλος
 32. Ζάγγουλου-Κουννά Θεοδώρα, μέλος
 33. Ηλία Ηλίας (Άκης), μέλος
 34. Ηροδότου Στέλιος, μέλος
 35. Θεοδώρου Τερέζα, μέλος
 36. Ιασωνίδης Μιχάλης, μέλος
 37. Καλογήρου Γιώργος, μέλος
 38. Καλοσυνάτος Παύλος, μέλος
 39. Καλοψιδιώτου Σταύρη, μέλος
 40. Κουλουμής Πέτρος, μέλος
 41. Κουννής Ανδρέας, μέλος
 42. Κωμοδίκης Κλείτος, μέλος
 43. Κωμοδρόμου Άντρη, μέλος
 44. Κωνσταντίνου Ευγενία, μέλος
 45. Λάμπρου Δημήτριος, μέλος
 46. Λάμπρου Ήβη, μέλος
 47. Μαλιού Άννα, μέλος
 48. Μιχαήλ Γιώργος, μέλος
 49. Μιχαήλ Ερμιόνη, μέλος
 50. Μιχαήλ Σταυρούλα, μέλος
 51. Μιχαήλ Χρίστος, μέλος
 52. Μιχαηλίδης Εύης, μέλος
 53. Μιχαηλίδης Μάριος, μέλος
 54. Μουσουπέτρου Λία, μέλος
 55. Νεοκλέους Νεοκλής, μέλος
 56. Παπαδημητρίου Νικόλας, μέλος
 57. Παπακωνσταντίνου Γιώργος, μέλος
 58. Παύλου Αλεξάνδρα, μέλος
 59. Παχύς Γιώργος, μέλος
 60. Πέτρου Πέτρος, μέλος
 61. Πεύκος Κύπρος, μέλος
 62. Πολυκάρπου Βέρα, μέλος
 63. Σιααπάν Μοχάμεντ, μέλος
 64. Σιαμμάς Μάριος, μέλος
 65. Σουτζιή Μαρία, μέλος
 66. Σωτηρίου Ξένιος, μέλος
 67. Τζιαούρη Νικολέττα, μέλος
 68. Τηλεμάχου Θράσος, μέλος
 69. Τιγγιρίδου Σύλβα, μέλος
 70. Τριμιθιώτης Δημήτρης, μέλος
 71. Τσαγγάρης Γιώργος, μέλος
 72. Τσαλακός Γιώργος, μέλος
 73. Φαουζή Λίντα, μέλος
 74. Φλωρίδου Σεβίνα, μέλος
 75. Φράγκος Γιώργος, μέλος
 76. Χατζηπαναγιώτου Ιωάννα, μέλος
 77. Χριστοφή Ανδρέας, μέλος
 78. Χρυσάνθου Ανδρέας, μέλος
 79. Χρυσοστόμου Πάμπος, μέλος
 80. Χρυσοστόμου Σάββας, μέλος
  Βιογραφικό Τάσου Κωστέα, Προέδρου ΠΣΕ
  Ο Τάσος Κωστέας κατάγεται από τη Λύση και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και ιστορία στο πανεπιστήμιο Δρέσδης στη Γερμανία.Δραστηριοποιείται στο κίνημα επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων και στο κίνημα ειρήνης, ενώ διετέλεσε μέλος του Κυπρογερμανικού Συνδέσμου.Είναι μέλος του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης και του ΔΣ του ΑΜΟΛ Λύσης.Ασχολείται με τη φωτογραφία, και φωτογραφίεςτου έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
  Βιογραφικό Χάρη Πασιά, Γενικού Γραμματέα ΠΣΕ
  Ο Χάρης Πασιάς γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε κοινωνική πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις επιστήμες της Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Frederick, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναιενεργό μέλος του ΠΣΕ από το 2011. Διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας του ΠΣΕ από το 2017, ενώ είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Γραμματείας από το 2014. Εκπροσώπησε το ΠΣΕ σε διεθνείς δραστηριότητες στο πλαίσιο δράσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ