Χρόνια πολλά σε όλους! Αλήθεια όμως ξέρετε πόσοι ακριβώς γιορτάζουν σήμερα στην Κύπρο; (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ)

Είναι ομολογουμένως η γιορτή της μισής Κύπρου. Φέτος, υπό ιδιάζουσες λόγω πανδημίας συνθήκες, η Κύπρος τιμά τον Απόστολο Ανδρέα.

Σήμερα γιορτάζουν πάνω από 30 χιλιάδες συμπολίτες σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Δεν αποκλείεται ωστόσο ο αριθμός αυτός να αυξήθηκε κατά πολύ αφού τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για τη συχνότητα των ονομάτων είναι από το 2011.

Τότε λοιπόν, κατά σειρά συχνότητας το όνομα Μαρία είναι πρώτο και καταγράφεται 39.883 φορές, δεύτερο το Ανδρέας με 36.682, τρίτο το Ελένη με 29.393 και τέταρτο το όνομα Γιώργος με 26.284.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως σημειώνεται, η πηγή των στοιχείων είναι η Απογραφή Πληθυσμού 2011 που διενεργήθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου (ημερομηνία αναφοράς 1.10.2011).

Για τον καταρτισμό του συγκεκριμένου καταλόγου έχει γίνει ομαδοποίηση βάσει της προέλευσης του κάθε ονόματος, όπου αυτό ήταν εφικτό. Για παράδειγμα στο όνομα Μαρία περιλαμβάνονται και τα ονόματα Μάρω, Μαρούλα, Μαίρη, κλπ.

Διάφορα υποκοριστικά που μπορεί να προέρχονται από περισσότερα από ένα ονόματα παρέμειναν ως είχαν δηλωθεί.

Μικτά ονόματα, δηλαδή ονόματα που προέρχονται από σύμπτυξη άλλων δύο ονομάτων, παρέμειναν ως είχαν δηλωθεί.Στην κατηγορία «Άλλο/ Δε δηλώθηκε» περιλαμβάνονται ονόματα με συχνότητα μικρότερη του 10, ξένα ονόματα, καθώς και περιπτώσεις στις οποίες δεν είχε δηλωθεί το όνομα.

Πηγή sigmalive

Support Local Business
Translate »