31.9 C
Paphos
Friday, June 14, 2024

Χρίστος Καραβός: Ο Διευθυντής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Royal Caribbean μιλά στο PafosPress για τα σχέδια της εταιρείας

Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιεροπλοίων στον κόσμο, η Royal Caribbean International βρίσκεται πλέον και στο νησί μας εδώ και τρία χρόνια, μια παρουσία που συνέβαλε περαιτέρω στην ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά ταυτόχρονα έφερε και εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία του κράτους.

Ο συμπατριώτης μας Διευθυντής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Royal Caribbean International, Χρίστος Καραβός μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την εταιρεία, τις αποφάσεις της σε σχέση με την παρουσία στην Κύπρο αλλά και τα μελλοντικά σχέδια.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Καραβός ξεδιπλώνει τα πλάνα της εταιρείας και αναφέρεται στις στρατηγικές της Royal Caribbean International σε σχέση με την Κύπρο αλλά και πιθανές συνεργασίες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

– Κύριε Καραβέ, μετά από τρια χρόνια που η Royal Caribbean έπιασε λιμάνι στην Κύπρο, πως κρίνετε την πορεία αυτή; Ήταν όπως την υπολόγιζε η εταιρεία ή είναι καλύτερα τα πράγματα; 

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Κύπρος γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός για τους επισκέπτες μας. Από την αρχή είχαμε εμπιστοσύνη ότι η Κύπρος θα ήταν ένας εξαιρετικά ελκυστικός προορισμός, αλλά χαρήκαμε που είδαμε ότι οι θετικές αντιδράσεις από τους επισκέπτες μας ξεπέρασαν ακόμη και τις δικές μας υψηλές προσδοκίες. Η Κύπρος συνεχίζει να είναι ένας προορισμός τον οποίο ο καθένας πρέπει να ανακαλύψει.

– Ποιες κρουαζιέρες μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης με αφετηρία τη Λεμεσό; 

Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από τη Λεμεσό το 2023, η Royal Caribbean προσφέρει 6ήμερες ή 7ήμερες κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με το πλοίο Rhapsody of the Seas, και περιλαμβάνει μια μοναδική λίστα προορισμών, συμπεριλαμβανομένων των νησιών της Ρόδου, της Σαντορίνης και της Μυκόνου αλλά και την Αθήνα φυσικά.

Προς το παρόν δεν έχουμε ανακοινώσει περαιτέρω κρουαζιέρες από τη Λεμεσό, όμως θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε προς την Κύπρο και φυσικά να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το όμορφο νησί μας.

– Λένε και πολύ ορθά ότι μια κρουαζιέρα με την Royal Caribbean δεν είναι απλά μια κρουαζιέρα αλλά εμπειρία ζωής λόγω και των πολλών επιλογών που έχει εν πλω ο ταξιδιώτης. Έτσι έχουν τα πράγματα; 

Μια κρουαζιέρα με το Royal Caribbean έχει προσφέρει κάτι ξεχωριστό για κάθε μέλος της οικογένειας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, υπάρχουν πισίνες και υδρομασάζ, sky diving, τοίχος αναρρίχησης, rollerblading, σερφ, βιντεοπαιχνίδια, bumper-cars ,και πολλά άλλα. Για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, υπάρχει το Vitality Spa και αρκετοί χώροι στο πλοίο για να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να παρακολουθήσουν τα κύματα.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας, της διατροφής, των καταλυμάτων και των ανέσεων, η Royal Caribbean προσφέρει δραστηριότητες και ποικιλία που φέρνουν ακόμη πιο κοντά όλη την οικογένεια για να περνάει στα κρουαζιερόπλοιά μας αξέχαστο και ποιοτικό χρόνο. Με βάση λοιπόν την εξελισσόμενη οικονομική κατάσταση, συνεχίζουμε διαρκώς να αναζητούμε νέους τομείς μέσω των οποίων μπορούμε να διευκολύνουμε τη ζωή των επισκεπτών μας, κάτι για το οποίο γνωρίζουμε πως οι επισκέπτες μας, εκτιμούν ιδιαίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Πήγαμε κρουαζιέρα με το Rapsody of the Seas

– Πρόσφατα διαβάσαμε ότι η εταιρεία ετοιμάζει να βγάλει στη θάλασσα το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έπλευσε ποτέ το «Icon of the Seas». Αλλάζει αυτό άρδιν τα μέχρι στιγμής δεδομένα στις κρουαζιέρες; 

Το Icon of the Seas αναμφίβολα αλλάζει ριζικά τη βιομηχανία. Είναι το πρώτο από μια νέα κατηγορία που συνδυάζει τις καλύτερες εμπειρίες από παραλιακές αποδράσεις, τα τουριστικά θέρετρα και θεματικά πάρκα σε ένα αξέχαστο οικογενειακό ταξίδι.

Το Icon θα έχει πολλές πρωτοποριακές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου υδάτινου πάρκου στη θάλασσα, και απεριόριστους τρόπους χαλάρωσης με περισσότερα θέατρα και πισίνες από ποτέ, καθώς και πάνω από 40 νέες και μοναδικές επιλογές για φαγητό, νυχτερινή έξοδο και διασκέδαση, καθώς και προηγμένη ψυχαγωγία.

Διαβάστε σχετικά: Έρχεται το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Το καινοτόμο πλοίο θα πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου 7ήμερες κρουαζιέρες στα Ανατολικά και Δυτικά της Καραϊβικής ξεκινώντας από το Μαϊάμι. Κάθε κρουαζιέρα θα περιλαμβάνει επίσκεψη και στον ιδιωτικό νησί της εταιρείας Royal Caribbean, το Perfect Day at CocoCay.

Perfect Day at CocoCay, Bahamas, private island, aerial, drone shot of island, Up, Up, and Away balloon aloft on left, lagoon, Daredevil”s Tower, Mariner of the Seas docked at pier below Note: This image was replaced with revised crop/retouching to show more sky above on 2/22/22.

– Να αναφέρουμε επίσης το Spectrum of the Seas έχει πλέον Κυπριακή σημαία και έχει εγγραφεί στο κυπριακό νηολόγιο. Είναι αυτό ακόμη ένα βήμα της απόφασης να επενδύσει η εταιρεία στην Κύπρο; 

Η εγγραφή του Spectrum of the Seas με την κυπριακή σημαία είναι μια σαφής ένδειξη της δέσμευσής μας για μια διαρκή και μακροχρόνια σχέση με την αγορά.

Βλέπουμε όλο και περισσότερους Κυπρίους να πλέουν με την Royal Caribbean και να απολαμβάνουν τις απίστευτες εμπειρίες που μπορούμε να προσφέρουμε. Έχουμε εξαιρετική υποστήριξη από τους τοπικούς εμπορικούς μας εταίρους, που λειτουργούν ως πρέσβεις μας, παρουσιάζοντας την πλήρη γκάμα των πλοίων μας στους Κύπριους που ψάχνουν για περιπέτεια.

– Ανοίγετε και νέα γραφεία στην Κύπρο. Πόσο θα βοηθήσει την εταιρεία αλλά και την Κυπριακή οικονομία μια τέτοια κίνηση; 

Η Κύπρος είναι μια σημαντική αγορά για την Royal Caribbean, και θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση που “χτίσαμε” με τη χώρα. Επιθυμούμε να αναπτύξουμε το γραφείο μας στην Κύπρο και να επεκτείνουμε τη δράση του στα επόμενα χρόνια.

– Πέραν από το καθαρά εταιρικό κομμάτι η Royal Caribbean International βλέπουμε ότι επενδύει και στηρίζει και τον Αθλητισμό. Πως πάρθηκε αυτή η απόφαση και η ερώτησή μας είναι αν σκοπεύετε να την επεκτείνετε και σε άλλα αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου; 

Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουμε μας εντός πάνω στα πλοία μας αλλά και τα αγαπημένα σπορ σε όλη την Ευρώπη δεδομένου ότι και οι δυο εμπειρίες δημιουργούν αξέχαστες αναμνήσεις για όλη την οικογένεια. Οι συνεργασίες αυτές επιτρέπουν στην Royal Caribbean να συνδεθεί με ανθρώπους που είναι γεμάτοι όρεξη και ενθουσιασμό, σε όλο τον κόσμο, και μέσω αυτών να παρουσιάσουμε τα καινοτόμα πλοία μας σε καινούργιες ομάδες ανθρώπων και σε νέο κοινό.

Ως εταιρεία είμαστε ανοιχτοί στο να ανακαλύψουμε νέες ευκαιρίες για συνεργασία με εταιρείες που μπορούν να βάλουν κάτι καινούργιο στο τραπέζι, που μπορούν να αντικατοπτρίσουν τις βασικές αξίες της Royal Caribbean και φυσικά που να μπορούν να ανταποκριθούν στα υψηλά μας πρότυπα όσον αφορά τη δημιουργία αξέχαστων εμπειριών.

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους Κύπριους ταξιδιώτες σε σχέση με τις κρουαζιέρες; 

Οι κρουαζιέρες μας για το 2023 και το 2024 είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και έχουμε διαπιστώσει ότι γίνονται γρήγορα ανάρπαστες. Όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν θα πρέπει έγκαιρα να ρίξουν μια ματιά στον ιστότοπό μας για όλες τις τελευταίες προσφορές που ανακοινώσαμε και να κλείσουν άμεσα μια κρουαζιέρα για να εξασφαλίσουν αξέχαστες διακοπές με την Royal Caribbean.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ