Χορήγηση από Προσωπικούς Ιατρούς του AstraZeneca σε άτομα 30 ετών και άνω

Με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας των εμβολιασμών και την επιτάχυνση της επίτευξης του στόχου για εμβολιαστική κάλυψη ικανοποιητικού ποσοστού του πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας έχει απευθυνθεί στις επιστημονικές εταιρείες των Προσωπικών Ιατρών, καλώντας τους να εκφράσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό των δικαιούχων τους στα ιατρεία τους.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας θα προμηθεύσει τους Προσωπικούς Ιατρούς που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, με την απαραίτητη ποσότητα εμβολίων της AstraZeneca. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν, σύμφωνα με προγραμματισμό που θα κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί, σε δικαιούχους ηλικίας 30 ετών και άνω που το επιθυμούν.

Λόγω των συνθηκών φύλαξης και μεταφοράς του AstraZeneca, στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, θα χορηγείται μόνο το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μέχρι και χθες, έγιναν στο σύνολο 224,352 εμβολιασμοί (25,5 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 165,558 (18,8%) αφορούσαν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 58,794 (6,7%) αφορούσαν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

Σε διευκρινίσεις πηγές από το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζουν ότι η διαδικασία με τους εμβολιασμούς από τους ΠΙ δεν έχει σχέση με την Πύλη Εμβολιασμού. Εάν ο ΠΙ θα προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού, θα καταρτίσει ο ίδιος δικό του πρόγραμμα, ανεξάρτητα από το ποιες ηλικίες έχουν προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή μέσω της Πύλης. Οι ΠΙ έχουν μέχρι την Τρίτη για να δηλώσουν ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, όταν οι ΠΙ καταρτίσουν καταλόγους, θα τους δίνονται τα εμβόλια και θα γίνεται εμβολιασμός σύμφωνα με πρόγραμμα που ο κάθε γιατρός θα κάνει για τους δικαιούχους του.

Support Local Business