28.9 C
Paphos
Thursday, June 13, 2024

ΧΛΩΡΑΚΑ: “Το Υπουργείο να βρει λύση μετεγκατάστασης των προσφύγων”

Σε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι της Χλώρακας σε μια προσπάθεια να πείσουν την Πολιτεία, όπως ανέφεραν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα τους.  Συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11 το πρωί  στην οδό Ελευθερίας έξω από το κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας απαιτώντας την διάλυση του γκέτο προσφύγων και την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας για όλους τους κατοίκους.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι δυστυχώς βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση για ακόμη μια φορά να προχωρήσουν σε διαδήλωση σε μια προσπάθεια να εφαρμοστούν τα διατάγματα και οι νόμοι όσον αφορά το γκέτο της Χλώρακας . Πρόσθεσε πως οι κάτοικοι έχουν αντιληφθεί πως δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα του συγκροτήματος που αποτελεί, κατά την έκφραση του ένα “στρατόπεδο συγκέντρωσης” , τονίζοντας πως,   οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και συνεχίζουν να βλέπουν ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ.
Η εκδήλωση είπε επαναλήφθηκε σήμερα, σημειώνοντας πως βρίσκονται σε δύσκολη θέση να βγαίνουν στους δρόμους αλλά δυστυχώς δεν έχει δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα τους. Ο κ. Λιασίδης απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όλους τους φορείς και τα Υπουργεία να δράσουν άμεσα, να σπάσει το γκέτο της Χλώρακας για να μπορέσει και ο κόσμος να νιώθει ασφαλής και να μπορέσει να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Η Μιράντα Ηλία Χατζηοικόνομου κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως εκπροσωπεί τους οργανωμένους κατοίκους της Χλώρακας και ειδικά της περιοχής που βρίσκεται το συγκεκριμένο συγκρότημα – οίκημα. Μετά λύπης της σημείωσε το σχετικό διάταγμα που έχει εκδοθεί δεν εκτελείται και απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι ρατσιστές. Η Χλώρακα είπε, έχει πολλούς κατοίκους από την Συρία που έχουν ενσωματωθεί με την κοινωνία της Χλώρακας αλλά και άλλες εθνικότητες. Πρόσθεσε ακόμη ,πως τα παιδιά τους δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν έξω. 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης που παρέστη στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ανέφερε”βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διατρανώσουμε για πολλοστή φορά ότι οι παράνομοι πρέπει να φύγουν από την Χλώρακα”, σημειώνοντας πως “στην Χλώρακα υπάρχει γκέτο, υπάρχει παρανομία, φόνος μεταξύ των κατοίκων , ανασφάλεια και η δημογραφία έχει αλλοιωθεί ”. Απηύθυνε επίσης έκκληση προς την κυβέρνηση  όπως οι παράνομοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Εξάλλου ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Χαράλαμπος Πάζαρος είπε πως είναι η 2η φορά που γίνεται αυτή η ειρηνική εκδήλωση και ζητούν από το Κράτος να εφαρμοστεί το διάταγμα για το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα ούτως ώστε να επανέλθει η ασφάλεια και η γαλήνη στην κοινότητα Χλώρακας. Εκτίμησε πως είναι δύσκολη η εφαρμογή του διατάγματος αφού μιλούμε για έναν μεγάλο αριθμό ενοίκων στο συγκεκριμένο συγκρότημα, όμως πρόσθεσε , θα πρέπει να εξεύρει λύση από τα αρμόδια Υπουργεία, το Υπουργείο Εσωτερικών το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και να εξεύρουν τους τρόπους για την μεταφορά τους σε άλλο σαφαλές μέρος, ούτως ώστε να απογκετοποιηθεί η κοινότητα της Χλώρακας. Στο μεταξύ κάτοικος της Χλώρακας ο Ματθαίος Κανναβιάς σημείωσε πως όπως έχει η κατάσταση, δεν μπορείς να κινηθείς σε καμιά γειτονιά της Χλώρακας, εκφράζοντας την λύπη του.

Ακόμη,η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ  σε νέα επιχείρηση στην περιοχή της Χλώρακας, σύμφωνα με Εκπρόσωπο της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν εκ νέου άλλοι 4 αλλοδαποί που είχαν παραβιάσει το διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών με βάση το οποίο έχει απαγορευθεί εδώ και μήνες η εγκατάσταση νέων προσφύγων στην Χλώρακα. Οι 4 κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα στο δικαστήριο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ