23.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Χειροτονία και προχείριση νέου Αρχιμανδρίτη στην Μητρόπολη Πάφου  

Μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και συγκινήσεως,  σήμερα Σάββατο 14 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Γεροσκήπου τελέστηκε θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ.  Γεώργιου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, και Αρσινόης Παγκράτιο  και κληρικών τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.  

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου της Μητροπόλεως Πάφου Οδυσσέα Ασπρομάλλη,  τον οποίο στη συνέχεια προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη. Μετά την είσοδο των τιμίων δώρων, οι διάκονοι αρχικά και στη συνέχεια οι πρεσβύτεροι προσέφεραν στον Μακαριώτατο τον υποψήφιο προς χειροτονία. Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος απένειμε στον διακόνου της Μητροπόλεως Πάφου Οδυσσέα Ασπρομάλλη το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε δηλώσεις του αλλά και στην ομιλία του ο  Μακαριώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση μοιράστηκε με τον κόσμο την χαρά που αισθανόταν για αυτό το ευχάριστο εκκλησιαστικό γεγονός, και, προσφωνώντας τον νέο Αρχιμανδρίτη, είπε πως πρόκειται για ένα καταξιωμένο κληρικό. Σε σχέση με τη χειροθεσία του Αρχιδιακόνου Οδυσσέα Ασπρομάλλη σε Αρχιμανδρίτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Γεροσκήπου ανέφερε πως «είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την Πάφο σήμερα γιατί ένα σεμνό παιδί που για επτά χρόνια ήταν διάκος μου και τον ξέρω, ένας απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, μορφωμένος άνθρωπος, έγινε Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Πάφου».

Έτσι, φεύγοντας από την Πάφο, «νιώθω ότι αφήνω πίσω εκτός από τους άλλους άξιους που αφήσαμε και έναν νέο Αρχιμανδρίτη που θα βρει τον τρόπο να κηρύσσει με το λόγο του και με το παράδειγμα του να φέρει κόσμο κοντά στο Χριστό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Για το χαρμόσυνο γεγονός προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία πολλοί φίλοι, συνάδελφοι και ενορίτες, για να τιμήσουν με την παρουσία τους, να εκφράσουν τα θερμά τους 

Συγχαρητήρια και τις ολόθερμες ευχές τους για κάθε εκκλησιαστική καρποφορία στο νέο Αρχιμανδρίτη.

Ο νέος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου Οδυσσέας ευχαρίστησε  τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο αλλά και τους Επισκόπους Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, και Αρσινόης Παγκράτιο αναφέροντας πως  παρουσία τους τον τιμά ιδιαίτερα.  

Επίσης ευχαρίστησε θερμά και εξέφρασε την ευγνωμισύνη του στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου Αρχιμανδρίτη Τυχικό Βρυώνη για την αδερφική του στήριξη και την αγάπη του όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ξεχωριστή τιμή και ρίγη συγκίνησης στην προσωπική του πεντηκοστή αποτελεί η παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρεμιθούντος Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Ιωαννίδη του οποίου ο ρόλος ως Καθηγητής του στην Θεολογική Σχολή υπήρξε , όπως είπε, σπουδαίος και η βοήθεια του πολύτιμη.  

Παρών στην πνευματική αυτή χαρά και ευλογία ήταν  οι Δήμαρχοι Πάφου, Γεροσκήπου και Πέγειας και βουλευτές της επαρχίας Πάφου . Ακολούθως ευχαρίστησε τους καθηγητές του αλλά και την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Σαλαμιωτίσσης της Αγάθης Μοναχής και της συνοδίας της  ζητώντας τους να τον έχουν στην προσευχή τους ώστε ο Θεός να τον ενισχύει. Ευχαρίστησε  από τα μίλια της καρδιάς του και τους γεννήτορες κατά σάρκα Ιωάννη και Μαρία διότι, όπως είπε κατέβαλαν πολλές προσπάθειες για να τον αναθρέψουν. Ευχαρίστησε τις κατά σάρκας αδερφές του Κάλια, Χριστιάνα  και Δήμητρα  που αποτελούν σημείωσε το στήριγμα του  σημειώνοντας πως η αγάπη τους  ήταν και είναι ενισχυτική.  

Αναφορά έκανε και στην αγάπη του για τους  αναδόχους του Ανδρέα και Χριστίνα Σιήκκη λέγοντας πως είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο αλλά και στον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου πρωτοπρεσβύτερο Κυριάκο Παπαπαναγιώτου καθώς και η εκκλησιαστική επιτροπή  για την αγάπη τους που τον έκαναν να αισθανθεί τον ιερό αυτό χώρο σπίτι τους.

Τους διαβεβαίωσε επίσης πως θα συνεχίσει πως και από την νέα του θέση να βρίσκεται κοντά τους. Τέλος είπε πως θα ήταν παράλειψη του να μην αναφερθεί στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα Γεροσκήπου η οποία σήμερα άνοιξε την φιλόξενη αγκάλη της ώστε να λάβει χώρα το μυστήριο της χειροτονίας του. Η αγάπη και στήριξη του πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Παντοπίου και του πατρός Χριστοδούλου είναι για τον ίδιο, όπως είπε εφόδια πολύτιμα για την περαιτέρω ιερατική του πορεία.  Είπε τέλος πως η πόρτα τη καρδιάς του θα είναι πάντα ανοικτή για τους συγχωριανούς του.  

Μετά την απόλυση, ο νέος αρχιμανδρίτης π. Οδυσσέας μοίρασε το αντίδωρο και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους παρευρισκομένους

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ