Αύξηση της θερμοκρασίες και σκόνη στην ατμόσφαιρα

Αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι και την Τετάρτη, ενώ αυξημένη σκόνη θα παρατηρείται στην ατμόσφαιρα. 

Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει από την Πέμπτη.  

Αναλυτικά ο καιρός:  Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται να είναι παροδικά αυξημένες την Τρίτη και την Τετάρτη. Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ιδιαίτερα το απόγευμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το βράδυ πιθανό τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ αλλά αργότερα τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά αργότερα στα ανατολικά παράλια θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι την Τετάρτη και θα κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Στα δυτικά παράλια, την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο θα παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. 

Support Local Business
Translate »