Αυξημένες νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι σήμερα

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση αρχίζει να εγκαθίσταται στην περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα έιναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα νότια, καθώς και τοπικά στα δυτικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια, στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, παρόλο που τοπικά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά τις μεσημβρινές ώρες θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Τις νύχτες του τριημέρου θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις στα δυτικά, ενώ κατά τις αυγινές ώρες αραιή ομίχλη στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι το Σαββάτο και μή αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή για να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.