15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Αυτοί είναι οι μαθητές της Πάφου που πρώτευσαν στις παγκύπριες [φωτογραφίες]

Τρεις μαθητές /μαθήτιρες του Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’, του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου και του Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πόλης Χρυσοχούς, περιλαμβάνονται ανάμεσα στους άριστους των αρίστων, που εξασφαλίζουν θέσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πρόκειται για την Ελευθερία Χριστοδούλου, μαθήτρια του Α Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ΄, που εξασφάλισε θέση στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Ενοποιημένος τίτλος σπουδών Μεταπτυχιακού επιπέδου – πλαίσιο 18, τον Κυριάκο Τσιαννή, μαθητή του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου που εξασφάλισε θέση στην Πληροφορική -πλαίσιο 24 και τη μαθήτρια Κυριακή Χρίστου του Λυκείου και της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πόλης Χρυσοχούς που εξασφάλισε θέση Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πολιτική Επιστήμη – Πλαίσιο 6 .

Η Ελευθερία Χριστοδούλου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως νιώθει ευχαριστημένη και ανακουφισμένη που τα κατάφερε. Όπως η ίδια είπε, από μικρή ασχολείται με τις μουσικές τέχνες και φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο της Πάφου. Είμαι συνέχισε, άτομο καλλιτεχνικής φύσεως και ζωγραφίζω. Από μικρή, είπε, επιθυμούσε να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική και της άρεσε να δουλεύει σε ωραία σχέδια. Οι αρχιτέκτονες, σημείωσε, είναι σαν ζωγράφοι, αλλά αντί να έχουν καμβά έχουν τον τρισδιάστατο χώρο. Της άρεσε πάντοτε η ιδέα να φτιάξει κάτι τρισδιάστατο το οποίο να την εκφράζει την ίδια, αλλά που να μπορεί να βοηθάει και τους ανθρώπους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Φέτος, είπε, ερωτηθείσα σχετικά, εξασφάλισε Πανελλήνιο βραβείο στη ζωγραφική και το έργο της απεικόνιζε τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η απόφαση της είναι να ακολουθήσει τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική αλλά όχι στην Κύπρο. Ήδη συνέχισε εξασφάλισε θέση στο Παρίσι όπου θα μεταβεί εκεί για τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική. Χαρακτήρισε τη χρονιά της Γ Λυκείου αγχωτική. Ωστόσο όπως ανέφερε εφάρμοσε πρόγραμμα που περιλάμβανε πολύ διάβασμο χωρίς ωστόσο να στερηθεί η ψυχαγωγία της. Ήταν επιμελής και οργανωμένη. Τα αγαπημένα της μαθήματα ήταν το αρχιτεκτονικό σχέδιο και τα Μαθηματικά κατεύθυνσης.
Όσο για το διάστημα των διακοπών η Ελευθερία Χριστοδούλου σκέφτεται την χαλάρωση, τη ξεκούραση και ένα ταξίδι . Ευχαρίστησε τέλος την οικογένεια της αλλά και τους καθηγητές της για τη στήριξη τους και την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ο Κυριάκος Τσιαννής, μαθητής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, είπε πως είναι ικανοποιημένος για την πρόσβαση του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Πληροφορικής. Ήταν είπε μια ευχάριστη έκπληξη που ήρθε πρώτος, αλλά δεν ήταν αυτοσκοπός. Όπως ανέφερε, η τελευταία χρονιά ήταν μια δύσκολη και πιεστική, εκτιμώντας ωστόσο πως τα τετράμηνα τον βοήθησαν, αφού επαναλάμβανε τη μισή ύλη στο δεύτερο τετράμηνο ενώ και οι επαναλήψεις είναι πολύ υποβοηθητικές. Τη θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δήλωσε πως θα την κρατήσει γιατί είναι ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια για την Πληροφορική.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Ξενοφών Παναγή εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του μαθητή τους, Κυριάκου Τσιαννή, που εξασφάλισε θέση στην Πληροφορική πλαίσιο 24.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παναγή χαρακτήρισε τον Κυριάκο Τσιαννή εξαίρετο μαθητή σε όλα του, από την αρχή της χρονιάς τόσο σε ήθος όσο και σε επίδοση. Οι διακρίσεις του είπε, ήταν συνεχείς σε πολλούς τομείς και σε ολυμπιάδες. Είναι ένα εξαίρετο παιδί και η επιτυχία του τόνισε, ήταν αναμενόμενη.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον μαθητή του σχολείο τους αφού οι κόποι τόσο του ιδίου, όσο και των γονιών του Κυριάκου αλλά και των εκπαιδευτικών εξαργυρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και με διακρίσεις των Παγκύπριων εξετάσεων. Σαν σχολείο, είπε ο κ. Παναγή, έχουν δημιουργήσει μια εξαίρετη παράδοση τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι τα καταφέρνουν και την ενισχύουν.

Εμείς, συνέχισε, ως προσωπικό και Διεύθυνση του Σχολείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου κάνουμε ό,τι μπορούμε, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους για να βοηθήσουν τους μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους.

Θέση εξασφάλισε και η μαθήτρια Κυριακή Χρίστου του Λυκείου και της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πόλης Χρυσοχούς, στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πολιτική Επιστήμη του Πανεπιστημίου Κύπρου Πλαίσιο 6. Η Κυριακή Χρίστου είπε πως κάθε χρόνο έδινε έμφαση στις εξετάσεις, αλλά φέτος επειδή έδωσαν και τρεις φορές, είχε περισσότερη εξοικείωση στο διάβασμα.

Πρόσθεσε, επίσης, πως φέτος επικράτησε περισσότερο το πρόγραμμα και το ενδιαφέρον για το διάβασμα και τη γνώση. Ακολούθως αναφέρθηκε στη στήριξη της οικογένειας της, αλλά και των καθηγητών της. Όσο για την επιλογή του Τμήματος της, η Κυριακή Χρίστου είπε πως της αρέσει πολύ η σύγχρονη ιστορία και ήξερε πως μπορεί να την εξελίξει μέσω της σπουδής του Τμήματος Κοινωνιών και Πολιτικών Επιστημών Πολιτική Επιστήμη και ακολούθως με μεταπτυχιακά.

 

Πρόσθεσε επίσης πως την ενδιαφέρει και η δημοσιογραφία, αφού της αρέσει να γράφει. Είπε τέλος πως τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρο θα την κρατήσει, ενώ για την περίοδο του καλοκαιριού θα χαλαρώσει και θα ταξιδέψει κατέληξε.

Όπως επισημαίνεται, οι υποψήφιοι εξετάσεων Πρόσβασης 2022 έχουν εξασφαλίσει βαθμό Πρόσβασης «20» μετά την εφαρμογή της στατιστικής επεξεργασίας κατά πλαίσιο Πρόσβασης . Ακόμη σημειώνεται πως οι βαθμολογίες των Πλαισίων Πρόσβασης αφορούν μόνο τα ΑΕΙ Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ