17.9 C
Paphos
Friday, March 24, 2023

Αυτοί είναι οι 45 υποψήφιοι βουλευτές (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κ. Λάμπρου ανέφερε πως “συνολικά έχουμε δεκατέσσερις συνδυασμούς κομμάτων με 45 συνολικά υποψηφίους” και ακολούθως ευχαρίστησε για τη συνεργασία τόσο τα κόμματα όσον και τους συναδέρφους της που εργάστηκαν προς αυτό τον σκοπό.

Όπως εξήγησε, δύο συνδυασμοί κομμάτων κατεβαίνουν με έναν υποψήφιο, ένα κόμμα με δύο υποψήφιους, τρία κόμματα από τρεις υποψήφιους και τα υπόλοιπα οκτώ κόμματα από τέσσερις υποψήφιους.

Πρόκειται, είπε, τώρα να συμπληρωθεί η γνωστοποίηση για ανάρτηση και θα αναρτηθεί σε περίοπτα μέρη της εκλογικής περιφέρειας και στον τόπο υποβολής όπως προνοεί η νομοθεσία”, σημειώνοντας πως “δίδεται η ευχέρεια μέσα σε 24 ώρες αν κάποιος επιθυμεί να υποβάλει ένσταση”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επεσήμανε πως οι τυχόν ενστάσεις θα εξεταστούν αμέσως, τονίζοντας πως οι ενστάσεις βασίζονται σε συγκεκριμένους λόγους της Νομοθεσίας, του άρθρου 21 του Περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου και στην συνέχεια θα προχωρήσουν, όπως σημείωσε, με την ετοιμασία των ψηφοδελτίων”.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου στον Συνδυασμό Κόμματος ΑΚΕΛ ) Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού) υποψηφιότητα υπέβαλαν οι

Μαυρομάτης Κώστας,

Παπαλαζάρου – Φράγκου Μαρία,

Στυλιανού Βαγγέλης και

Φακοντής Βαλεντίνος.

Στον Συνδυασμό Κόμματος Αλλαγή Γενιάς, υπέβαλαν υποψηφιότητα

ο Λεμονάρης Κωνσταντίνος και

η Παπαγεωργίου – Ηροδότου Δήμητρα

Στον Συνδυασμό Κινήματος Αλληλεγγύη

η Ανδρεάδη Τατιάνα,

η Δελιμπαλτίδου Βαρβάρα,

η Μαυράκη Κυριακή και

ο Παπαγιάννης Χρίστος.

Στον Συνδυασμό Κόμματος ΑΦΥΠΝΙΣΗ-2020

η Γεωργίου Νάταλη,

ο Φωτίου Ανδρέας και

η Χατζηθεοδοσίου Μαρία.

Στον Συνδυασμό Κόμματος Δημοκρατική Παράταξη

η Δημητρίου Άντρη,

ο Πέτρου Πέτρος,

ο Φωτίου Αντώνης και

ο Χριστοδούλου Μάχιμος Ανδρέας.

Στον Συνδυασμό Κόμματος Δημοκρατικό Κόμμα

η Ευριπίδου Γρηγορία,

ο Παπαζαχαρία Ιωάννης,

ο Πιττοκοπίτης Χαράλαμπος ( Πάμπος) και

ο Σαββίδης Χρύσανθος.

Στον Συνδυασμό Κόμματος Δημοκρατικός Συναγερμός

ο Δημητριάδης Γιώργος,

ο Λετυμπιώτης Κωνσταντίνος,

ο Πάζαρος Χαράλαμπος και

ο Τσοκκάς Λεωνίδας (Λίνος)

Στο Συνδυασμό Κόμματος Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ( Ε.ΛΑ.Μ.) υπέβαλαν υποψηφιότητα

ο Μιχαήλ Μιχάλης,

ο Νικήτα Παναγιώτης,

ο Ρούσου- Ρόσκος Στέφανος, και

ο Σάββα Κυριάκος.

Στον Συνδυασμό Κόμματος ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

ο Αυγουστή Αυγουστής,

ο Βασιλείου Γιάννης και

ο Σταύρου Αργύρης.

Στον Συνδυασμό Κόμματος ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ο Αρκαδίου Νικόλας,

ο Μάτσας Ορέστης,

η Νεοκλέους Μαρία

και η Χριστοφή- Παναγιώτου Χρίστα.

Στον Συνδυασμό Κόμματος Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

ο Βορκάς Παναγιώτης,

ο Δημητρίου Βάσος,

ο Μυριάνθους Ηλίας και

ο Παφίτης Δώρος.

Στον Συνδυασμό Κόμματος ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ

η Καλοζωή Μέλπω.

Στον Συνδυασμό Κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

ο Λυσάνδρου Μιχαλάκης.

Τέλος στον Συνδυασμό Κόμματος ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ

ο Παναγιωτίδης Κωνσταντίνος,

ο Χαραλάμπους Πολύβιος (Πόλυς) και

ο Χριστοφόρου Ηρακλής.

Στην Πάφο, εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην επαρχία Πάφου είναι 52.074 εκλογείς, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου και Έφορο Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Οι αυτόχθονες είναι 44. 817 και οι εκτοπισμένοι 7.496 εκ των οποίων οι εκτοπισμένοι Λευκωσίας 3.305, οι εκτοπισμένοι Κερύνειας είναι 1.130 και οι εκτοπισμένοι Αμμόχωστου, που κατοικούν στην Πάφο, είναι 3.061.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, στην Πάφο θα λειτουργήσουν συνολικά 134 εκλογικά κέντρα αντί 129 που είχαν λειτουργήσει στις βουλευτικές εκλογές του 2016. Η αύξηση αυτή γίνεται, όπως ανέφερε, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ψηφοφόρων σε μεγάλα εκλογικά κέντρα λόγω της πανδημίας. Πρόσθεσε πως τα κέντρα θα στελεχώσουν 630 άτομα συνολικά, δημόσια υπάλληλοι και άνεργοι. Είπε ακόμη πως κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Υγείας, όσοι θα εργαστούν είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικώς ότι μπορούσαν να εμβολιαστούν αν το επιθυμούσαν. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά προτρέπονται να εμβολιαστούν, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως η καινοτομία που υπάρχει με τις εκλογές φέτος τις Βουλευτές είναι τα θέματα της πανδημίας. Δηλαδή,όπως εξήγησε, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα από τι 21.5- 28.5 στις 18:00 το απόγευμα προκειμένου να δηλώσουν όσοι από τους νοσούντες επιθυμούν να ψηφίσουν. Επί τούτου σημείωσε η κ. Λάμπρου θα δημιουργηθούν κινητές κάλπες, εκτός των σταθερών κέντρων και θα υπάρχει ένας προεδρεύων με έναν αστυνομικό με την συνοδεία της Αστυνομίας, να επισκεφτούν τους νοσούντες στις οικίες τους ή ακόμα και σε Νοσοκομεία ή κλινικές.

Η κ. Λάμπρου είπε πως επεξεργάστηκαν ένα σενάριο με το Υπουργείο Εσωτερικών, επεσήμανε ωστόσο πως τις τελικές αποφάσεις και οι ρυθμίσεις θα ληφθούν, όπως ανέφερε, το βράδυ της Παρασκευής και το πρωινό του Σαββάτου.

Ερωτηθείσα κατά πόσο δυσκολεύει τη διαδικασία η πανδημία, η Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου ανέφερε πως λόγω της πανδημίας υπάρχουν πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας που θα εφαρμόζονται ξεχωριστά για κάθε διαδικασία. Ήδη, συνέχισε, έχουν το πρωτόκολλο που θα ισχύει εντός των εκλογικών κέντρων και θα αναμένουν τα πρωτόκολλα για τις υπόλοιπες διαδικασίες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ