Αυτό είναι το πρωτόκολλο Παγκύπριων- Παράταση χρονιάς, χωρίς εξετάσεις τα Γυμνάσια


Προς έγκριση στο αποψινό Υπουργικό Συμβούλιο, θα βρεθεί το πρωτόκολλο διεξαγωγής των Παγκύπριων εξετάσεων , ενώ βέβαιη είναι η παράταση της σχολικής χρόνιας για τους μαθητές Γυμνασίων μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Τα πιο πάνω αλλά και την προαγωγή των μαθητών Γυμνασίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου στους καθηγητές κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Μιλώντας στο SigmaLive ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, ανέφερε πως το πρωτόκολλο θα βρεθεί απόψε στο Υπουργικό προς έγκριση και σ΄ αυτό περιλαμβάνονται τα εξής:

Η ταχύτητα σκοτώνει

*Λειτουργία 15 εξεταστικών Κέντρων-Ένα σε κάθε επαρχία για μαθητές θετικούς στον ιό και τουλάχιστον τρία σε κάθε επαρχία για μαθητές που είναι στενές επαφές.

* Οι μαθητές στα κέντρα θα επιβλέπονται από νοσηλευτικό προσωπικό ενώ οι εκπαιδευτικοί θα επιβλέπουν εξ αποστάσεως

*Οι μαθητές που είναι επαφές θα πρέπει να παρουσιάσουν αποτέλεσμα rapid τεστ τουλάχιστον 24 ωρών πριν

*Οι υπόλοιποι μαθητές θα πρέπει να παρουσιάσουν αποτέλεσμα rapid τεστ τουλάχιστον 72 ωρών πριν

Όσον αφορά τις εξετάσεις τετράμηνων θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου ενώ οι θετικοί μαθητές σ΄ αυτή την περίπτωση θα προχωρήσουν σε εξέταση στη συνέχεια(σ.σ. θα γίνει α΄και β΄ σειρά εξέτασης).

Παράλληλα ο κος Θέμης είπε πως θα πάρει παράταση η χρονιά για μαθητές Γυμνασίων μέχρι τις 16 Ιουνίου. «Δεν θα γίνουν τελικές εξετάσεις για μαθητές Γυμνασίων εκτός σε περίπτωση που έχουν μεγάλο αριθμό απουσιών», δήλωσε.

Τέλος ο κος Πολυβίου είπε πως θεωρείται βέβαιη κατά τον ίδιο και σύμφωνα με τις ενδείξεις η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες 10 Μαΐου .

Support Local Business
Translate »