Με ένα νέο έργο τέχνης στολίστηκε η Πάφος το οποίο δημιούργησε η ταλαντούχα γλύπτρια-εικαστικός Γιώτα Ιωαννίδου.
Με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η αγαπημένη γλύπτρια μας αποκαλύπτει το νέο της έργο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του PafosPress.com, απεικονίζει την αγάπη μεταξύ δύο αδερφιών.
Ένα έργο, όπως η ίδια αναφέρει, το οποίο έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον προσωπικό του χώρο, για τα παιδιά του.
Χαρακτηριστικά η Γιώτα Ιωαννίδου αναφέρει τα πιο κάτω:
“ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΤΕΧΝΗ ΕΛΠΙΖΕΙ! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φιλότεχνοι που επενδύουν στην Τέχνη από την προσωπική τους περιουσία φτιάχνοντας εστίες πολιτισμού.
Εκτιμώ ιδιαίτερα το αποτέλεσμα χωρίς να εξετάζω τους λόγους που τους ωθούν να ασχοληθούν και να επενδύσουν στην Τέχνη . Αναμφισβήτητα συμβάλλουν στο να προσφέρονται ευκαιρίες στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν αλλά και να παρουσιάσουν το έργο τους. Η θέληση λοιπόν των επενδυτών φιλότεχνων είναι πολύ θετική και αξιέπαινη.
Απλά η έλλειψη μιας αντίστοιχης παρουσίας από πλευράς των κρατικών φορέων, δημιουργεί μια ανισορροπία”.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες έγιναν και από άλλους ιδιώτες της Πάφου, όπως το άγαλμα της “Αγρότισσας Μάνας”. Πρόκειται για ένα μπρούτζινο γλυπτό της αγρότισσας μάνας το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα της Αργάκας, στο προαύλιο του περιφερειακού νηπιαγωγείου Αργάκας. Το γλυπτό είναι δωρεά του αποβιώσαντος Χριστοφή Καραμανή. Επιθυμία του ήταν να αποδώσει αιώνια τιμή στην αγρότισσα μάνα.

Να μην ξεχάσουμε και το άγαλμα “του κοριτσιού με το χούλα χουπ” το οποίο πέρασε από συμπληγάδες μετά την καταστροφή και την κλοπή του, αν και ο χορηγός του επένδυσε εκ νέου στο έργο, το οποίο ξανά κατασκευάστηκε από την εικαστικό Γιώτα Ιωαννίδου.
Το άγαλμα αποτελούσε δωρεά προς την πόλη της Πάφου του κινέζου συμπολίτη μας Αλέξανδρου Jiang.
“Το κορίτσι με το χούλα χουπ”, απεικόνιζε την μικρή κορούλα του Αλέξανδρου, Αλεξάνδρα.





