Αύριο στο Υπουργικό η πρόταση για δημιουργία “Πουρνάρα” στην Πάφο

0
2108

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί αύριο, όπως είναι σε θέση το PafosPress να γνωρίζει, η πρόταση για δημιουργία χώρου υποδοχής μεταναστών στην Πάφο, είδηση την οποία αποκάλυψε σήμερα η ιστοσελίδα μας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις επι του θέματος όλα συγκλίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ούτε από την ίδια την τοπική κοινωνία ούτε από τους παράγοντες της Επαρχίας που ο ένας μετά τον άλλο τοποθετούνται εναντίον μιας τέτοιας πρότασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩΕτοιμάζουν Κέντρο υποδοχής μεταναστών στο ΚΕΝ Πάφου

Ωστόσο εκείνο το οποίο θα μετρήσει καταλυτικά αύριο ενώπιον του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά και των υπουργών της Κυβέρνησης είναι η βαρύνουσα γνώμη της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου η οποία αναμένεται να ενημερωθεί από τον Αρχηγό Αστυνομίας για το θέμα.

Ο κ. Παπαθεοδώρου βρέθηκε σήμερα στην Πάφο όπου επιθεώρησε το ΚΕΝ Πάφου και σίγουρα έχει πλέον διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Αντιδράσεις Χρύσανθου Σαββίδη: Ας σοβαρευτούμε, ελπίζω να είναι ψέμα”

Πέραν από τους λόγους εθνικής ασφαλείας ειδικά το ΚΕΝ Πάφου για τη Κυπριακή Δημοκρατία έχει πολιτικά μεγάλη και κομβική σημασία δεδομένων των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται εκεί ανάμεσα στην Κύπρο και τις φίλιες χώρες. Πέραν τούτου η εγγύτητά του με την περιοχή της Αεροπορικής Βάσης Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και του πολιτικού Αεροδρομίου το καθιστούν ως χώρο υψίστης πολιτικής σημασίας για τη Δημοκρατία κάτι που επουδενί δεν μπορεί να διαταράξει ή να θέσει εν αμφιβόλω η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Χαράλαμπος Πάζαρος: “Θα ισοδυναμεί με Εθνική αυτοκτονία”

Βέβαια, από την στιγμή που η πρόταση για χρήση του ως χώρο υποδοχής προσφύγων μέχρι να εξεταστεί η αίτησή του μπήκε τη Δευτέρα στο τραπέζι της σύσκεψης του προεδρικού δεν θα μπορούσε να μην επιθεωρηθεί όπως και έγινε.

Αύριο πάντως, εκτίμησή μας είναι ότι η κυρία Προκοπίου θα θέσει ενώπιον του ΠτΔ και των συναδέλφων της ότι ο χώρος δεν προσφέρεται για υλοποίηση τέτοιας σκέψης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στο ΚΕΝ Πάφου ο Αρχηγός Αστυνομίας για αυτοψία του χώρου