13.9 C
Paphos
Tuesday, February 7, 2023

Απολογισμός έργου Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας δεκαετίας 2012 – 2021

Σε απολογισμό του έργου της δεκαετίας 2012-2021 για το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας υπό την προεδρία του, προέβηκε ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας κ. Γιώργος Στυλιανού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΣ Κισσονεργας ο κ Στυλιανού αναφέρει πως “λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες που υπήρχαν στο εξωτερικό περιβάλλον του Συμβουλίου κατά την δεκαετία, όπως η οικονομική κρίση του 2013 και η πανδημία του 2019, σε συνάρτηση με τα προβλήματα στο εσωτερικό περιβάλλον, όπως η τραγική οικονομική κατάσταση του συμβουλίου που παραλήφθηκε το 2012, θεωρεί ότι ως συμβούλιο έχουν υλοποιήσει τους στόχους τους και έχουν καταφέρει να κάνουν σημαντικό έργο, τόσο στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και χειρισμό των οικονομικών υποχρεώσεων, όσο και σε έργα ανάπτυξης.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά την δεκαετία 2012-2021 από το Κ.Σ. Κισσόνεργας έχουν υλοποιηθεί τα ακόλουθα:

Η ταχύτητα σκοτώνει

·     Νοικοκύρεμα οικονομικών και πλήρης έλεγχος των οικονομικών προβλημάτων και υποχρεώσεων. Με συντονισμένες προσπάθειες και σωστό οικονομικό πρόγραμμα έχει γίνει πλήρης αναστροφή της πορείας πτώχευσης την οποία ακολουθούσε η κοινότητα όταν παραλήφθηκε από το προηγούμενο συμβούλιο το 2012 και έχουν νοικοκυρευτεί τα οικονομικά της κοινότητας, αποπληρώνοντας σε μια δεκαετία τα δάνεια και οικονομικές υποχρεώσεις ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων που παραλήφτηκαν, έχοντας απόθεμα στην τράπεζα περίπου ένα εκατομμύριο και εναπομείναντα δάνεια ύψους ενός εκατομμυρίου τα οποία αν αποφασίσει το συμβούλιο μπορούν να τα εξοφληθούν άμεσα.

·     Δημιουργία ιδιοκτήτων κοινοτικών γραφείων με την ανακαίνιση του κοινοτικού κτιρίου και εξοικονόμηση περίπου €15,000 ανά έτος από ενοίκια για γραφεία τα οποία το συμβούλιο προηγουμένως ενοικίαζε.

·     Κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου κατά μήκος της ακτογραμμής, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ένα μοναδικό έργο που αναδεικνύει την όμορφη ακτογραμμή της Κισσόνεργας και αναβαθμίζει την τουριστική  περιοχή της κοινότητας. 

·     Δημιουργία παραλίας λουομένων στα ‘Πότιμα’ καθώς επίσης και αναβάθμιση της παραλίας λουομένων στην περιοχή ‘Πέντε Λιθάρια’ με κατακόρυφη αύξηση των εσόδων. Τα έσοδα από τις παραλίες ανέρχονται σήμερα σε περίπου €175,000 ανά έτος ενώ προηγουμένως  δεν υπήρχαν καθόλου έσοδα από τις παραλίες.

·     Επέκταση του κοιμητηρίου με την κατασκευή της Β’ Φάσης, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες της κοινότητας για τουλάχιστον μια δεκαετία.

·     Ανάπλαση της πλατείας της Κοινότητας και δημιουργία πάρκου.

·     Κατασκευή σύγχρονου παιχνιδότοπου στην Πλατεία της Κοινότητας

·     Κατασκευή αμφιθέατρου στην πλατεία.

·     Κατασκευή γιγάντιου ηλιακού ρολογιού στην πλατεία, έργο μοναδικό παγκύπρια.

·     Εξωραϊσμός περιβόλου εκκλησίας Μεταμορφώσεως

·     Εξωραϊσμός παλιού γηπέδου και επένδυση με πέτρα

·     Επένδυση με πέτρα τοίχων σε διάφορα σημεία στην κοινότητα

·     Κατασκευή  του ‘Ναυτικού Πάρκου Κισσόνεργας’.  Το έργο είναι μοναδικό παγκύπρια.

·     Ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος π.χ.  ‘Παραδοσιακό Αλακάτι’,  ‘Ηλιοβασίλεμα Κισσόνεργας’, ‘Βρύση Χρυσονέρα’

·     Εξωραϊσμός εισόδων κοινότητας και  επένδυση με πέτρα Γεφυριού ‘Αρκοκαλάμι’

·     Ανακατασκευή και πεζοδρομοποίηση της οδού Μοσφιλιών που ενώνει την κοινότητα με την τουριστική περιοχή.

·     Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της κοινότητας

·     Βράβευση της κοινότητας με το Βραβείο ‘Πράσινη Κοινότητα’ για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή Σχεδίου Εξοικονόμησης Ενέργειας στον οδικό φωτισμό και την εφαρμογή του Σχεδίου Ανακύκλωσης ‘από πόρτα σε πόρτα’ στην οποία  η Κισσόνεργα είναι πρώτη ξεπερνώντας όλους τους δήμους και κοινότητες της Πάφου.

·     Κατασκευή πεζόδρομου / ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και σύνδεση ξενοδοχείων με την παραλία ΄Πότιμα’

·     Αναβάθμιση και συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της κοινότητας

·     Γενικός εξωραϊσμός κοινότητας και άλλα!

Ο κ. Στυλιανού αναφέρει η ανακοίνωση σημειωνει πως τα πιο πάνω έργα δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την στήριξη των μελών του συμβουλίου, αλλά και την κατανόηση των κατοίκων της Κισσόνεργας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, οι οποίοι έμπρακτα στήριξαν τις προσπάθειες μας για αναβάθμιση της κοινότητας, δείχνοντας κατανόηση και δίνοντας μας την απαραίτητη πίστωση χρόνου για την σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων και προκλήσεων και την σταδιακή επίλυση τους’.

Καταλήγοντας ο κ. Στυλιανού δήλωσε ότι στόχος για την επόμενη διετία 2022-2024, και λαμβάνοντας υπόψη την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Κισσόνεργα ως σημαντικός εταίρος στο νέο σχήμα, είναι να επικεντρωθούμε και να συμβάλουμε στην εναπόθεση των  σωστών βάσεων για ένα δυνατό και εύρωστο νέο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης ο οποίος να προωθήσει περαιτέρω την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών με την παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ