26.9 C
Paphos
Monday, July 22, 2024

Από τον Δήμο Πάφου στο ΤΕΠΑΚ το κτίριο του Πανεπιστημίου

Ο Δήμος Πάφου παρέδωσε σήμερα Πέμπτη  σε άριστη ποιότητα το  κτίριο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πάφο όπουθα εγκατασταθεί η Σχολή Τουρισμού Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας  και την ίδια ώρα και η Ακαδημία Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή, αναφέροντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται  να ζήσουμε και άλλες σημαντικές και ιστορικές στιγμές για την Πάφο, όπως όταν θα προσέλθουν οι πρώτοι 300 περίπου φοιτητές ξεκινώντας στις 25 Σεπτεμβρίου καθώς και η μέρα  της τέλεσης των εγκαινίων, συμπλήρωσε.

Σήμερα όμως συνέχισε, « είναι μια εξίσου σημαντική ημέρα γιατί παραδίδεται αυτό το κτίριο από τον ιδιοκτήτη της γης και του κτιρίου που έγινε με χρηματοδότηση από το Κράτος, και με συνεισφορά από τον προυπολογισμό του ΤΕΠΑΚ».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παραδίδεται αυτό το κτίριο στο ΤΕΠΑΚ και πλέον για πρώτη φορά στην ιστορική διαδρομή αυτής της πόλης εγκαθίσταται μια δημόσια Πανεπιστημιακή Σχολή, τόνισε. Ένα διαχρονικό αίτημα, όπως είπε, αυτής της πόλης να φιλοξενήσει δημόσια Πανεπιστημιακή Σχολή πλέον επιτυγχάνεται.

Εμείς συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, «η ομάδα του Δ. Πάφου και των Τεχνικών Υπηρεσιών σε απόλυτη συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ και με όλους τους αρμοδίους αλλά και τους υπεργολάβους του έργου, εργαστήκαμε πολύ σκληρά τους τελευταίους 13 μήνες για να επιτευχτεί αυτό που βλέπουμε μπροστά μας ένα κτίριο που αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για τον τόπο μας και που τηρεί όλες τις προδιαγραφές για να είναι Πανεπιστημιακό κτίριο».

Εκτίμησε επίσης πως στο ΤΕΠΑΚ της Πάφου η μετάδοση της γνώσης θα είναι αυτό που θα κυριαρχεί.

Ακολούθως ευχαρίστησε τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτη Ζαφείρη και όλους τους συνεργάτες του στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου αλλά και όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό που ενεπλάκη για την λήψη αποφάσεων αλλά και για να προχωρήσουν όλα τα γραφειοκρατικά και όλα τα τεχνοκρατικά  ζητήματα.

Πρόσθεσε πως ο Δήμος Πάφου θα παραμείνει στο πλευρό του ΤΕΠΑΚ χωρίς σε καμία περίπτωση να παρεμβαίνει στο έργο του. Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως ο ρόλος του Δήμου Πάφου θα είναι υποστηρικτικός και για επεκτάσεις των κτιρίων και για διορθώσεις αλλά και για συντήριση του περιβάλλοντος χώρου. Ανακοίνωσε επίσης πως αναμένεται τον Οκτώβριο στο ακριβώς διπλανό τεμάχιο γης ο Δήμος Πάφου να ανεγείρει φοιτητική εστία 203 δωματίων κόστους περίπου 13- 14 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου να ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο της τάξης 1 – 1,5 εκατ. ευρώ για να τοπιοτεχνηθούν 15.000 τετραγωνικά μέτρα που περιβάλλουν πίσω από το Πανεπιστήμιο ανοικτοί χώροι όπως γήπεδα μπάσκετ, τένις, χώρους στάθμευσης, παιδότοπους και χώρους πρασίνου.

Ο  κ. Φαίδωνος μνημόνευσε σήμερα και τον δωρητή της γής που προσφέρθηκε στον Δ. Πάφου και που ανεγέρθηκε το ΤΕΠΑΚ που ήταν η οικογένεια Κουκή και Μαρούλας Ιωαννίδου. Πρόσθεσε τέλος πως ο Δήμος Πάφου θα συνεχίσει με τον εξωραϊσμό ολόκληρης ή και της ευρύτερης περιοχής αφού εξήγησε το δομημένο περιβάλλον γύρω από ένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι σημαντικό να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης χαρακτήρισε σημαντική την σημερινή ημέρα της παραλαβής του κτιρίου από τον Δ. Πάφου.Η πορεία αυτή συνέχισε, ξεκίνησε περίπου τρία χρόνια προηγουμένως με συζητήσεις και πολύ προσπάθεια από πολλούς. Ακολούθως ευχαρίστησε την Πολιτεία που ήταν ο χρηματοδότης αυτής της προσπάθειας , τον Δήμο Πάφου για την σκληρή δουλειά αλλά και τον ενθουσιασμό του Δημάρχου Πάφου ώστε όλα να είναι έτοιμα, την κατάλληλη στιγμή και τους συναδέρφους του ακαδημαικούς , και διοικητικούς αλλά και τον Διευθυντή του ΤΕΠΑΚ που μαζί πετύχαν αυτόν τον στρατηγικό στόχο.

Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο του ΤΕΠΑΚ μεγαλώνει λέγοντας ενδεικτικά πως από 6 σχολές έχει 7 . Είναι η πρώτη επέκταση συνέχισε πέραν της πόλης της Λεμεσού, λέγοντας πως δημιούργησαν μαζί με τον Δήμο ένα περιβάλλον ιδανικό για τους φοιτητές.

Επιπρόσθετα ο κ. Ζαφείρης ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο θα φιλοξενήσει 300 φοιτητές ενώ σταδιακά θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσει 1000 φοιτητές στο βάθος χρόνου. Είπε ακόμη πως η παρουσία του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο θα είναι πολύπλευρη και δεν αφορά μόνο την φοίτηση των φοιτητών αλλά και μια σειρά από δράσεις που θα αναπτύξει το Πανεπιστήμιο στην περιοχή. Ο Κ. Ζαφείρης ανέφερε πως οι φοιτητέςθα αντιληφθούν από την πρώτη ημέρα ότι θα βρίσκονται σε ένα χώρο που όχι μόνο θα βοηθά στην μάθηση αλλά θα τους δώσει την ευκαιρία να αναπτύξουν σχέσεις και να συνεργαστούν με φοιτητές και την κοινότητα της Πάφου, κατέληξε.   

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ