Από το σπίτι θα εργάζονται οι καθηγητές-Οι σκέψεις που αλλάζουν τις εξετάσεις


Σοβαρά ζητήματα που αφορούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και στις εξετάσεις τετραμήνων, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν σήμερα το απόγευμα, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, αυτό που αποφασίστηκε από το Υπουργείο, είναι οι καθηγητές να εργαστούν από το σπίτι και όχι από τις σχολικές μονάδες όπως αναφερόταν στις οδηγίες που δόθηκαν. Στις σχολικές μονάδες, θα βρίσκεται μόνο προσωπικό ασφαλείας το οποίο θα καθοριστεί από κάθε Διεύθυνση.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η αναστολή της εξέτασης τετραμήνων ώστε να δοθεί τέλος στην ανηυσχία των παιδιών, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα, ωστόσο, ο κ. Προδρόμου δεν φαίνεται να άνοιξε εντελώς τα χαρτιά του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό στο οποίο επικεντρώθηκε ο υπουργός είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζητήσει εξαίρεση από τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και τα παιδιά να προχωρήσουν σε εξέταση δύο μόνον μαθημάτων παρά πέντε που προνοεί η διαδικασία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται τελικά οι εξετάσεις τετραμήνων να ανασταλούν και να προχωρήσει το Υπουργείο σε μια εξέταση τον Μάιο, πράγμα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε εγκύκλιο που θα αποσταλεί στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης.

Support Local Business
Translate »