22.9 C
Paphos
Thursday, May 30, 2024

Αντιπαράθεση μεταξύ Βουλευτών: «Χυδαίες συμπεριφορές και πρωτόγνωρες απειλές»

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη και τον ανεξάρτητο Βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, προέκυψε την Τετάρτη κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας είπε ότι δέχθηκε «χυδαίες συμπεριφορές» και πρωτόγνωρες απειλές από τον κ. Θεμιστοκλέους. Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, σε δηλώσεις του είπε ότι «αυτή η ιστορία με τον κ. Χριστοφίδη πρέπει να πάρει ένα τέλος και το τέλος θα το δώσουμε στην Ολομέλεια».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι «ο κ. Θεμιστοκλέους σε ακόμα ένα ρεσιτάλ απειλούσε και έβριζε χυδαιότατα. Ότι θα μας σάσει, ότι δε μας θωρεί καλά. Ότι είμαστε ανάγωγοι. Ότι είμαστε θρασύδειλοι και δεν ξέρω και εγώ ποια άλλη ύβρις έχει εκτοξευτεί».

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Και εγώ θέλω να πω ότι για αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι επαναλαμβανόμενη, θα πρέπει επιτέλους η Βουλή να πάρει μέτρα, διότι κάποιοι από εμάς δεν έχουμε καμία ούτε ανοχή ούτε η αξιοπρέπεια μας το επιτρέπει να βιώνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές που αποτελούν προσβολή του Κοινοβουλίου αλλά και των δημοκρατικών θεσμίων της Βουλής και της κοινωνίας μας», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας είπε, «και οι Λειτουργοί των ΜΜΕ έχετε ρόλο, κατά την άποψη μου, να διαδραματίσετε διότι αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ούτε καυγάς ούτε τσακωμός ούτε οτιδήποτε, είναι χυδαίες συμπεριφορές, επαναλαμβάνω πρωτόγνωρων απειλών και ύβρεων εντός του Κοινοβουλίου».

«Δεν ξέρω αν έχει ξανά γίνει αυτό το πράγμα στα τόσα χρόνια της λειτουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά να μας λέει Βουλευτής ότι δε μας θωρεί καλά, επειδή έχουμε μια άλλη άποψη ή να βρίζει, – και λυπούμε να πω και με την ανοχή του προεδρείου- χυδαιότατα συναδέλφους του, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση. Είτε αυτή η Βουλή και όσοι ηγούνται αυτής της Βουλής θα πάρουν μέτρα ή κάποιοι από εμάς δεν είμαστε διατεθειμένοι να βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση, για να μην πω κάτι πολύ πιο έντονο», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι το Κοινοβούλιο έχει Επιτροπή Δεοντολογίας και ερωτηθείς αν θα προχωρήσει σε καταγγελία, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι προφανώς θα κάνει καταγγελία.

«Εδώ έχουμε επαναλαμβανόμενες συγκεκριμένες συμπεριφορές. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα πράγματα, τα οποία συμβαίνουν. Υπάρχουν, έχουν γίνει και τις έχουν ακούσει όλοι, ωμές απειλές. Δε σας θωρώ καλά και διάφορα άλλα, για να μην πω για τις εντελώς απαράδεκτες ύβρεις. Κάποιοι από εμάς, επαναλαμβάνω, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε. 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «θα δούμε εμείς όλα όσα μας προσφέρει ο κανονισμός της Βουλής, όσες δυνατότητες προσφέρει».

«Σίγουρα θα γίνει καταγγελία και προς την Πρόεδρο της Βουλής και προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πω, πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη του και με τον τρόπο που προεδρεύει και με τον τρόπο που συντονίζει και με την ανοχή η οποία επιδεικνύεται από την ηγεσία της Βουλής. Ξέρω τον κανονισμό. Δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν να γίνουν πάρα πολλά πράγματα, αλλά εγώ αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι όποτε ο συγκεκριμένος Βουλευτής είναι παρών, γινόμαστε ρεζίλι στους προσκεκλημένους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μπορεί να μιλά όση ώρα θέλει και συνήθως είναι εντελώς εκτός θέματος… Δεν μπορεί να ερχόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας και να έχουμε να χειριστούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές», συμπλήρωσε.

«Λυπούμε πάρα πολύ. Ήταν όλοι εκεί. Είδαν τι έγινε . Άκουσαν τι έγινε. Τέτοιες χυδαίες απειλές και ύβρεις πραγματικά δεν ξέρω αν από το 1960 έχουν ξανά γίνει σε αυτή τη Βουλή», πρόσθεσε.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, σε δηλώσεις του και κληθείς να σχολιάσει ότι ο κ. Χριστοφίδης τον κατήγγειλε ότι ενώπιον της Επιτροπής αναφέρθηκε με πρωτοφανείς ύβρεις για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας εναντίον του και ότι θα τον καταγγείλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Να με καταγγείλει όπου θέλει ο κ. Χριστοφίδης».

«Ο κ. Χριστοφίδης γεννήθηκε με το ψέμα στο στόμα. Και θα του φύγει το ψέμα από το στόμα όταν φτάσει στο τέλος της ζωής του», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, «ενώ μιλούσα στην Επιτροπή Παιδείας, τοποθετούμουν και έκανα ερωτήσεις, ο κ. Χριστοφίδης συνομιλούσε με άλλους συναδέλφους».

«Αυτό θα αποδειχθεί από τα πρακτικά και εκεί που μιλούσα αναφέρθηκα στο ΤΕΠΑΚ και στο ΑΚΕΛ. Μόνο στο άκουσμα της λέξης ΑΚΕΛ από εμένα, ο κ. Χριστοφίδης εξαπόλυσε μύδρους στην Επιτροπή και από ό,τι με πληροφορούν συνάδελφοι σας (δημοσιογράφοι) ήρθε και εδώ για να συνεχίσει τις ύβρεις και τις κατηγορίες εναντίον μου. Δεν έχω κανένα παράπονο για τον κ. Χριστοφίδη. Ο κ. Χριστοφίδης είναι πασίγνωστος και η νοοτροπία του και από που πέρασε και το πόσο εύκολα χρησιμοποιεί σπανιότατους χαρακτηρισμούς. Τα επιστρέφω όλα πίσω», συμπλήρωσε.

Είπε, επιπρόσθετα, ότι όσον αφορά την Επιτροπή Δεοντολογίας, “να πάει να κάνει όσες καταγγελίες θέλει”.

«Δεν δίνω δεκάρα ούτε για αυτά που είπε ούτε για όσα λέει το ΑΚΕΛ ούτε για όσα θα κάνει ο κ. Χριστοφίδης», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει πει στον κ. Χριστοφίδη ότι θα τον σάσει, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «όχι, δεν είπα αυτό το πράμα».

«Αυτό είναι ψέμα. Του είπα ότι θα τα πούμε στην Ολομέλεια. Αυτή η ιστορία με τον κ. Χριστοφίδη πρέπει να πάρει ένα τέλος και το τέλος θα το δώσουμε στην Ολομέλεια. Εκεί θα τα πούμε. Και αν νιώθει ότι είναι απειλή που του είπα ότι θα τα πούμε στην Ολομέλεια, ας είναι απειλή…Αυτή η θεωρία που επινόησε το ΑΚΕΛ να βρίσκει τρόπους για να βγει από το λάκκο από τον οποίο έπεσε και το ΑΚΕΛ και ο υποψήφιος του, πρέπει να πάρει ένα τέλος. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Και αυτή την φορά πρώτος θα δημοσιοποιήσω τα πρακτικά της συνεδρίας εγώ. Δεν θα περιμένω άλλον να το κάνει. Διότι την περασμένη φορά που περίμενα, πάλι δικαιώθηκα, θα δικαιωθώ και τώρα. Το τι λέει ο Χριστοφίδης σε σχέση με το τι ελέγχθηκε στην Επιτροπή τα χωρίζει χαώδης, αγεφύρωτη διαφορά», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αποκάλεσε τον κ. Χριστοφίδη “θρασύδειλο”, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «…το ότι τον αποκάλεσα θρασύδειλο; Απλά περιέγραψα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται… Θρασύδειλος με περικεφαλαία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ