Αντί lockdown αυστηροποίηση-Το επικρατέστερο σενάριο για νέες αποφάσεις

Μισό βήμα πίσω όσον αφορά τις χαλαρώσεις, χαρακτήρισε το επικρατέστερο σενάριο για τα όσα αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για αναχαίτιση της πανδημίας, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας δρ Μαρία Κολιού μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.


Παρόλο που στο τραπέζι της πολύωρης χθεσινοβραδινής έκτακτης συνεδρίας της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Προέδρο Αναστασίαδη τέθηκε η πιθανότητα lockdown σύμφωνα με τη δρ. Κολιού το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξει μια αυστηροποίηση των μέτρων.

Όπως εξήγησε συζητήθηκε όπως μειωθεί ή παραμείνει ως έχει ο αριθμός ατόμων για συναθροίσεις στα σπίτια (σ.σ. 4 άτομα), να ενθαρρυνθεί η τηλεργασίας στου με μείωση του ποσοστού στους χώρους εργασίας και αυσηροποίηση των πρωτοκόλλων στους χώρους εστίασης με μείωση ατόμων ανά τραπέζι.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όσον αφορά τα SMS η δρ Κολιού είπε ότι ενδέχεται να μειωθούν μόνον τα Σαββατοκυριάκα σε δύο. «Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την Κυβέρνηση» ξεκαθάρισε η δρ Κολιού.

«Η χθεσινή συνάντηση ήταν μεγάλη σε διάρκεια και συζητηθήκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα. Είναι γεγονός ότι ο τεράστιος αριθμός κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά δημιουργεί μια πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας με αύξηση νοσηλευόμενων και φυσικά αυξάνονται οι διασωληνωμένοι. Το ένα φέρνει το άλλο και αυτός είναι και ένας λόγος να εργαστούμε για να μειωθούν τα κρούσματα παράλληλα με την εμβολιαστική κάλυψη», είπε.

Support Local Business
Translate »