spot_img
spot_img
28.5 C
Paphos
Sunday, September 26, 2021

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι της Παφου – Υπολειτουργούν τα λίγα που άνοιξαν

   

Ανησυχία διακατέχει τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Πάφου, λόγω των χαμηλών πληροτήτων και την ουσιαστική υπολειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων στην Επαρχία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Ευριπίδη Λοϊζίδη, ο οποίος ανέφερε, επίσης, πως πρέπει να ανοίξει η είσοδος για Βρετανούς τουρίστες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως ο Ιούλιος χαρακτηρίζεται πολύ άσχημος μήνας, αφού, όπως εξήγησε, κάποια ξενοδοχεία που λειτουργούν, 20 περίπου στον αριθμό, εργάστηκαν τα Σαββατοκύριακα κυρίως με εγχώριο τουρισμό. Δυστυχώς, όμως παρατήρησε, εκτός του Σαββατοκύριακου που η επισκεψιμότητα στα ξενοδοχεία αναλογεί στα 50 με 70 δωμάτια, τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδος μόνο τέσσερα με πέντε δωμάτια φιλοξενούν επισκέπτες.

   

Υπάρχει ωστόσο συνέχισε, η πρόθεση άλλων 20 ξενοδόχων να επαναλειτουργήσουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες περί τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου, από τα 102 ξενοδοχειακά καταλύματα, που διαθέτει η Πάφος .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το μεγάλο πρόβλημα μας στην Πάφο, είπε ο κ. Λοϊζίδης, είναι η αγγλική αγορά που είναι ανύπαρκτη λόγω του ότι οι Βρετανοί επισκέπτες δεν μπορούν να πετάξουν στην Κύπρο. Όλοι οι ξενοδόχοι, τόνισε, που λειτούργησαν ή που θα λειτουργήσουν τον Αύγουστο βασίζονται στην εγχώρια αγορά αλλά δυστυχώς σημείωσε, “όταν μοιράζονται όλα τα ξενοδοχεία, μια μικρή πίτα τι θα πάρει ο καθένας”.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Mία σοβαρή ένσταση από όλους τους ξενοδόχους, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, είναι ότι, δεν έπρεπε να δοθούν κίνητρα να ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, ώστε να μπορούν αυτοί που λειτούργησαν να μην χάσουν πολλά. Όπως εξήγησε υπό τις περιστάσεις, η ουσία είναι πόσα θα χάσουν οι ξενοδόχοι.

Δυστυχώς είπε, χωρίς Βρετανούς, δεν τίθεται πλέον θέμα για σεζόν του 2020 γιατί οι Ρώσοι και οι Ισραηλίτες “έχουν φύγει από το παιχνίδι” και η προσοχή τώρα επικεντρώνεται στο πότε θα ανοίξει η βρετανική αγορά, όπως έχει γίνει και στην Ελλάδα.

Σε σχέση με τη ματαίωση των πτήσεων της γερμανικής εταιρείας Condor ο κ. Λοϊζίδης είπε πως δυστυχώς δεν υπήρχε αρκετή ζήτηση από τους ίδιους τους τουριστικούς πράκτορες. Όπως αντιλαμβάνεστε συνέχισε, “μια αεροπορική εταιρεία είναι πολύ δύσκολο να πετά με πολύ χαμηλές πληρότητες”.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του Αυγούστου ο κ. Λοϊζίδης είπε πως δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι ευοίωνη. Ο Αύγουστος σημείωσε, ήταν πάντα μια περίοδος που οι Κύπριοι κάνουν τις διακοπές τους από τις 10- 20 Αυγούστου, αλλά για ένα δεκαήμερο. Μέχρι στιγμής συνέχισε, εκτός από την ντόπια αγορά, εργαζόμαστε με ελάχιστους Γερμανούς , Ολλανδούς και Δανούς επισκέπτες.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι της Επαρχίας Πάφου, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι εκτός από τα εμφανέστερα προβλήματα εσόδων που δεν υπάρχουν, είναι και η απόρριψη του πρώτου σχεδίου δανειοδότησης στα ξενοδοχεία από τις τράπεζες.

Επεσήμανε πως βρισκόμαστε στο τέλος Ιουλίου και ίσως ελαχιστότατοι ξενοδόχοι κατάφεραν να πάρουν δάνεια μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχει και πρόβλημα ρευστότητας στα ξενοδοχεία και να υπάρχουν δυσκολίες καταβολής μισθών.

Πρόσθεσε πως “η πολιτική της κυβέρνησης για τους ξενοδόχους δεν ήταν η ενδεδειγμένη τη στιγμή, που δόθηκαν πολλές υποσχέσεις χωρίς ωστόσο να έχουν πάρει τίποτα οι ξενοδόχοι”, αναφέροντας ωστόσο πως οι υπάλληλοι εν μέρη έχουν καλυφθεί. Σε σχέση με το 60% που το Κράτος παρέχει στους ξενοδόχους για τους υπάλληλους που δεν θα απασχολήσουν, ο κ. Λοϊζίδης είναι πως αυτό δεν αποτελεί λύση. Αποτέλεσμα είναι, είπε, όπως “το προσωπικό σε κάποιες αρχίζει να τεμπελιάζει”.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στην “πολεμολογία” που έχει αρχίσει γύρω μας όπως και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση και να δημιουργείται ανασφάλεια στους επισκέπτες για να ταξιδέψουν, όπως είπε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της βρετανικής αγοράς σημειώνοντας πως η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα.

Δεν γίνεται, συνέχισε, όλες οι χώρες να έχουν ανοίξει τα σύνορα τους με την Αγγλία και εμείς να αναμένουμε. Πρέπει να ανοίξουμε την είσοδο στη Βρετανία έστω και με τεστ, κατέληξε.

 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img