12.9 C
Paphos
Sunday, January 29, 2023

Ανεμβολίαστοι εναντίον εμβολιασμένων – Κατάντια, αδικία και στη μέση τα παιδιά μας

25% Vs 75%. Δαβίδ ενατίον Γολιάθ; Λίγοι εναντίον πολλών. Η μειοψηφία επιτίθεται στην πλειοψηφία. Ναι εδώ έχουμε καταντήσει ή μας έχουν καταντήσει.

της Σταυρούλας Μιλτιάδου Ιγνατίου Δημοσιογράφος

Έχουμε στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου. Ποιος ο λόγος; Υπάρχουν δικαιώματα και επιλογές. Υπάρχει Δημοκρατία. Ο καθένας απο μας αποφασίζει για τη ζωή του. Αν θεωρώ προσωπικά όλα αυτά που γίνονται σωστά και δίκαια; Ποια είμαι εγώ για να κρίνω τους άλλους για τις επιλογές τους; Προσωπικά αποφασίζω για εμένα και μόνον. Ούτε καν το παιδί μου δεν θα επηρεάσω. Απλά θα συζητήσω μαζί του όπως κάνω τόσα χρόνια και εκείνο θα αποφασίσει για τον εαυτό του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι αρμόδιοι είναι αυτοί που μας έχουν κάνει αντιπάλους. Άκουσον, άκουσον να τσακκωνόμαστε και να δικαιολογούμαστε εμείς που εμβολιαστήκαμε στους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν θα τους χαρακτηρίσω «αρνητές» απλά θα τους «δικαιολογήσω» στο ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Αλλά γιατί μου κάνεις προσωπική επίθεση; Είναι επιλογή μου να εμβολιαστώ και να το υποστηρίζω. Δικαίωμα σου και επιλογή να κάνεις το αντίθετο.

Έχουμε γίνει εχθροι. Αντίπαλοι. Γιατί; Υπάρχει ένα εμβόλιο το οποίο οι επιστήμονες και οι ειδικοί λένε ότι θα μας σώσει και θα μας φέρει πίσω στη ζωή μας. Γιατί να αμφιβάλλω και να φαντάζομαι ότι πίσω από αυτό το εμβόλιο κρύβεται κάτι άλλο; Συμφέροντα λένε κάποιοι… Επιλέγω να τους εμπιστευτώ. Είναι άλλωστε η δουλειά τους. Να φροντίζουν εμείς να ξεπερνάμε τις ασθένειες όπως γινόταν τόσα χρόνια τώρα.

Αλήθεια δεν με αφορά αν δεν είσαι εμβολιασμένος ή όχι αρκεί να τηρούνται οι κανόνες. Δηλαδή να προσέχουμε, να κάνουμε τα τεστ μας, να φοράμε τη μασκουλα μας και να έχουμε συνείδηση.

Δεν θα κρίνω τη κυβέρνηση για τα μέτρα, ούτε θα πω πως άδικα διαμαρτύρονται οι φοιτητές. Δεν έχω το δικαίωμα απλά και ωραία. Δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό και αν κάτι είναι λάθος.

Αυτό που θέλω ως πολίτης, ως άνθρωπος είναι τη ζωή μου πίσω χωρίς να φοβάμαι. Γιατί να μην υποστηριξω αυτό που πιστεύω; Εμπιστεύομαι τους γιατρούς και τους επιστήμονες. Μου έχουν σώσει τη ζωή κυριολεκτικά, γιατί να τους αμφισβητήσω τώρα.

Καταλαμβαίνω και δεν καταλαμβαίνω. Σέβομαι την απόφαση σου και περιμενω να σεβαστείς και εσύ τη δική μου.

Νόσησες από τον κορωνοιό; Ένιωσες πως είναι να παλεύεις για να πάρεις μια ανάσα; Να μην μπορείς να μιλήσεις; Να κουνηθείς; Να περπατησεις; Εγώ το ένιωσα παρόλο που μόλις εμβολιάστηκα με τη 2η δόση του εμβολίου μου. Τέσσερις μέρες αγωνίας, αβεβαιότητας και φόβου. Το εμβόλιο με έσωσε. Αν δεν είχα βάλει εκείνη την πρώτη δόση αρχές Ιουνίου σήμερα ίσως να μην ήμουν εδώ. Αυτό πιστεύω. Και οι εμβολιασμένοι νοσούν εννοείται. Αλλά ειναι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένοι με αντισώματα του εμβολίου οπότε έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσουν.

Τόσα χρόνια εμείς οι μανούλες παιρνουμε τα παιδάκια μας βρεφάκια και τους βάζουμε εμβόλια. Πότε αλήθεια ρωτήσατε τον γιατρό σας τι εμβόλιο βάζει στο παιδί σας και τι επιπτώσεις μπορεί αυτό να έχει στην υγεία του στο μέλλον; Σπάνια. Θεωρώντας φυσικά αυτά τα εμβόλια ασφαλή αφού έχουν την ιστορία τους. Πόσες φορές σας είπε ο παιδίατρος σας μετά από κάποιο εμβόλιο ότι το παιδάκι σας μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, δυσφορίας ή ατονίας; Κάθε φορά δεν σας το λέει; Λίγο φάρμακο και θα περάσει έτσι δεν λένε;

Αλλά τα μωρά δεν μιλάνε να σου πούνε τι νιώθουν. Απλά υπολογίζεις και πράττεις αναλόγως.

Προσωπικά το παιδί μου είναι υπερ του να εμβολιαστεί στα 14 της. Αφού το υποστηρίζουν οι επιστήμονες, λέει, γιατί να μην το βάλω αν είναι να επιστρέψω στο σχολείο μου, στις προπονήσεις μου, πίσω στη ζωή που είχα;

Όταν συναινούσαμε για το εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στα κοριτσάκια στα 12 τους, τα ρωτήσαμε; Όχι φυσικά. Υπογράψαμε για αυτά χωρίς να τα ρωτήσουμε επειδή μας είπαν οι επιστήμονες και το υπουργείο ότι ΠΡΕΠΕΙ να το βάλουν σε δύο δόσεις για το καλό τους.

Έτσι λοιπόν για το καλο του το παιδί μου θα εμβολιαστεί σε κάποια στιγμή σύντομα. Νόσησε με κορωνοιό και είδε ότι δεν είναι μια απλή γρίππη. Είναι σε θέση και σε ηλικία να αναγνωρίζει τη διαφορά. Εμπιστεύεται τους πραγματικούς επιστήμονες. Αυτούς που έχουν δώσει χρόνια από τη ζωή τους και ορκίστηκαν να παλεύουν για την υγεία του ανθρώπου.

Δεν σε κρίνω εσένα που δεν θέλεις να εμβολιαστείς. Μην κρίνεις και εσύ εμένα που εμβολιάστηκα. Δεν θα σε πιέσω, ούτε θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη. Κάνε οτι θες. Και εγω αυτό κάνω.

Τι έχουμε να χωρίσουμε; Εμείς; ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΧΘΡΟΙ- ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις αλλά είναι εντάξει.

Καλή δύναμη σε όλους! Έρχονται δύσκολες μέρες και η δύναμη και η υπομονή μας χρειάζεται!!!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ