Αναστολή Eκποιήσεων μέχρι τέλος του έτους (του Γιώργου Δημητριάδη)

Η επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων από τις Τράπεζες είναι επιτακτική ανάγκη και θα πρέπει η Κυβέρνηση και η Βουλή να επιδείξουν την αναγκαία ευαισθησία και βούληση και να εξασκήσουν την αναγκαία πίεση προς τον σκοπό αυτό στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου.

Έπειτα από έντονη κοινωνική αναταραχή και πολιτική πίεση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου είχε αποφασίσει την επέκταση της περιόδου αναστολής των διαδικασιών εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Η περίοδος ‘χάριτος΄ έχει τελειώσει στις 31 Αυγούστου και είναι με απογοήτευση που παρακολουθούμε τους τραπεζικούς οργανισμούς να έχουν ξεκινήσει και πάλι τις διαδικασίες εκποίησης. Η απόλυτα λογική αναστολή της διαδικασίας ήταν αποτέλεσμα των ειδικών συνθηκών στην οικονομία και των επιπτώσεων της πανδημίας στην κυπριακή αγορά. Οι συνθήκες αυτές όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί αλλά αντίθετα η οικονομική ύφεση συνεχίζεται με τα αποτελέσματα να είναι απρόβλεπτα την επόμενη περίοδο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κρίνεται επομένως ότι το δημόσιο συμφέρον θα εξυπηρετηθεί μόνο με την παράταση της διαδικασίας αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του έτους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου

Support Local Business
Translate »