25.9 C
Paphos
Monday, June 24, 2024

Ανακοίνωση ομάδας Ιερέων για στήριξη υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Πάφου

Με ταπεινή καρδία ομοψυχία και πνεύμα αγάπης και ομονοίας εις ώρας προκλήσεων δια την Ορθοδοξίαν, την Εκκλησίαν του Αποστόλου Βαρνάβα και τους εν Χριστώ αδελφούς μας στην αγιοτόκο νήσο μας, καλούμεθα να εκλέξωμεν νέο Προκαθήμενον εις τον Αρχιεπισκοπικόν Θρόνον της Αυτοκεφάλου  Εκκλησίας της Κύπρου.

Ημείς ένα σύνολο ιερέων και αρχιερέων της Αυτοκεφάλου Κύπριδος Εκκλησίας, υπό τη φώτιση και την ευλογία του Αρχηγού της Ζωής και Επίσκοπον της ψυχής ημών Κύριον Ιησούν Χριστόν, υποστηρίζομεν μετά παρρησίας την υποψηφιότητα του πανιερώτατου Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου δια τη διαποίμανσιν του χριστωνύμου πληρώματος της νήσου μας.
Ο εν Χριστώ αδελφός μας, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος παιδιόθεν αφιερώσας εαυτόν εις την διακονίαν του Χριστού και της Εκκλησίας μετά φιλοτίμου ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου λαμπρύνει την ιερατική ευκοσμίαν και λειτουργεί ως φιλόστοργος πατήρ πάντων.

Ο   Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ως συνετός και σώφρων χειριστής των εκκλησιαστικών και διεκκλησιαστικών πραγμάτων παραμένει αταλάντευτα δίπλα προς τους συνεργάτας του, το ποιμνιόν και τον λαόν  με σταθερότητα, πραότητα, σοβαρότητα, αφειδώλευτη αγάπη και πνεύμα ειρήνης, ομόνοιας και συναδέλφωσης. Ευλογημένος μετά χάρητος και αρετής διαθέτει θύραθεν παιδεία, υψηλήν μόρφωση και καλλιέργειαν δια τα θρησκευτικά και τα επιστημονικά πράγματα. Ως εκ του ρόλου και αξιώματός του διακρίνει και προασπίζει τη σπουδαιότητα της Εκκλησίας στη διαφύλαξη του κυπριακού Ελληνισμού.
Άπαντες γιγνώσκουν ότι κατόπιν προσφυγής του ιδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης επέτυχε την άπαξ καταδίκη της Τουρκίας δια την καταπάτησιν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις την Κύπρον και την ηνάγκασε να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο. Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος διετέλεσε υπηρέτης της εκπαιδεύσεως δια 18 συναπτά  έτη με σημαίνουσα συμβολή εις την διδακτική ύλη και την ανάπτυξη προγραμμάτων. Υπό τον ρόλο του Προέδρου των Συνοδικών Επιτροπών Παιδείας και Βιοηθικής εκτελεί τακτικές επισκέψεις εις τα σχολεία, όπου συζητά μετά της σχολικής κοινότητος, τα τρέχοντα ζητήματα.
Είναι ο ιδρυτής του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, το οποίο στηρίζει άριστους δυσπραγούντες φοιτητές, ενισχύει κοινωνικούς φορείς και ιδρύματα που συμβάλλουν στη μόρφωση των νέων και λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη στο κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου. Λειτουργεί τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου,  εποπτεύει το Κέντρο Νεότητας και εποπτεύει τηνΈνωση Χριστιανών Νέων «Σταυραετοί».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πιστεύει και στηρίζει την ανάδειξη της αξίας της οικογένειας, την οποία  αναδεικνύει σε σειρά συστηματικών συναντήσεων με την κοινωνία των πολιτών. Προεδρεύει του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου για άτομα με ειδικές ικανότητες, εστιάζοντας στην διαπαιδαγώγηση και ένταξή τους στην κοινωνία.
Ως Μητροπολίτης Πάφου διατελεί  βασικός υποστηρικτής των Μονών και μοναχών της Επαρχίας, ενώ συνέβαλε στην ανοικοδόμηση παλαιών και οικοδόμηση νέων μοναστηριών. Άπαντες αναγνωρίζουν και αποδίδουν σεβασμό εις την παρουσία του σε διεθνείς δράσεις της Ορθοδοξίας.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος συνιστά ολοκληρωμένη φυσιογνωμία εκκλησιαστικού ηγέτη, μετά διευρυμένης ικανότητος εκφράσεως και συναινετικής δράσεως, εντός και εκτός Ιεράς Συνόδου.

Η Κύπρος έχει ανάγκη από έναν εκκλησιαστικό ηγέτη που συνενώνει και αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. Έναν θρησκευτικό ηγέτη που ενδυναμώσει τον πνευματικό λόγο της Εκκλησίας, διευρύνει τη στήριξή της στις ευπαθείς ομάδες, τους νέους και τις νέες και αποτελεί σταθερό πυλώνα κοινωνικής ισορροπίας.
Καλούμε όλους τους εν Χριστώ αδελφούς να τον στηρίξωμεν από κοινού!

Εκπρόσωποι της Ομάδας Ιερέων που στηρίζουν τον Μητροπολίτη Πάφου

  • Επίσκοπος Αρσινόης  Παγκράτιος
  • Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητρόπολης Πάφου: Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης
  • Αρχιμανδρίτης Λάμπρος Στυλιανού
  • Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Κυριακίδης
  • Πρωτοπρεσβύτερος  και Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός  Π/Κωνσταντίνος Λαζάρου 
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ